19н 3д Дали некоја од вас чувствува тапи болки во долниот дел од стомакот и како да ја притиска нешто цело време?
Закажав втор скрининг во 21ва недела. Скриен шеќер ќе проверам во 24та. Дали има и некоја друга проверка/ преглед во меѓувреме? Да не пропуштам нешто.
Ako nema indikacii ne, edino na skrining moze da ti kazat d-dimeri I faktori na hemostaza da proveris.
испитав тоа пред некој ден, да не ги мислам. @Feniksgirl мене матичната заради вишокот кг ми рече точно во 24та недела да испитам, порано не.
Упат без термин ти издава матичниот за Авицена (општ матичен). Па си се јавуваш во Авицена, со име се пријавуваш. Јас петок да јавив, пон ми рекоа од Авицена дојди.
Не сум сигурна, забораив.. ама @angel4444 исто беше тој ден, заедно бевме. Околу 40-60ден да плативме вика. Секако повеќе од 100,не плативме сигурно. Само со упат е со 2 боцкања, не е со 3..
Втор пат ќе одам на гинеколог и вториов пат е за да ми потврди бременост. Каков преглед треба да закажам? Дали треба дс потенцирам за што одам?
Па ништо, си правела тест претпоставувам. Ќе кажеш правев гест позитивен е, и ќе те викне да потврдите. Јас така направив, и кажав дека сум правела тест и ме викна за две недели. И потврдивме бременост.
за пет дена сум на втор скрининг и многу се плашам дали ќе биде се во ред. Прв скрининг беше супер и нифти исто, ама ете сепак имам страв.
Се ќе биде, јас бев кај Димчев, топ поминав. Бебица внатре сигурно журка ти праи, само опуштено ќе видиш коа ќе си го видиш емоции ќе те надвладеат.
Нормално е загриженост во бременост, од што сакаш да е во ред се. Ама се ќе е супер, плус сигурно веќе го осеќаш, и ете ти доказ дека си уживка внатре.