Форумџика на годината

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.549
    Допаѓања:
    2.519
    Vtoriov trimestar kako vlegov nekako kako rastat bebinja pocnuva potesko.Poveke tezina,pogolem stomak,kicma faka nemozam da spijam,nekogas nisko dole me pritiska.Vcera bev kaj maticnata bebinja super aktivni porasnati mi vika tek ti pocnuva teskoto,ti sega osekas tesko kako druga trudnica vo 32 nedela.Pa iskreno me faka strav kako ke izdrzam dali ke izdrzam kako ke rastat pogolem pritisok,pogolema kilaza,poveke ke pritiskaat.Samo Gospod sila dami dava se molam:l:

2. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    1.288
    Многу ќе треба да внимаваш на исхрана, многу! Јас исто ваква бев иако со едно дете, ама уште во 20 и некоја почнав да осеќам огромна тежина и не можев ни да пешачам ни ништо и си викав тек 30 кога ќе дојде, па и 40... После 30 некако многу намалив на храна, буквално ручам патлиџани само или салата и дури ослабнав многу во раце и нозе и мислам дека сега се осеќам полесно отколку во 23 недела на пример.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.549
    Допаѓања:
    2.519
    Za jadenje i hrana kade kade mie namalen apetitot.Za ponatamu uste pomalce ke mozam da jadam kako ke rastat i pritiskaat i na zeludnik.Kaj mene deka e dupla tezinava dve i zatoa poveke me pritiskaat i stvaraat tezina.Ama ke se izdrzi

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. *puregirl

*puregirl Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    16
    Здраво на сите
    Јас сум 14недела+2 дена

денеска имам страшна главоболка.
    Имаше ли некој главоболки у бременост? Нормално ли е? И шо би помагаше? фала ви :bow:

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.722
    Допаѓања:
    8.055
    Даа, во втор триместар уште понормално, од времето, зголемен доток на крв, ништо страшно, јас б6 си пиев. Ама ќе помине, уживај, измери си и притисок да не ти е многу низок може и од тоа да е. Ќе си регулираш одма со нешто газирано.

6. *puregirl

*puregirl Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    16
    Фала ти:l: си направих турско, од сабајле имам слабо кафе испиено само, и лимонада исто ќе пијам.
    Ќе измерам, ќе видам. Фала:l::l:

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    950
    Допаѓања:
    571
    овие два дена мн често, посебно денес мокрење на 15м и тоа како да имам нагон а мокрам по малку. Пијам многу вода, јадам овошје, ја осеќам бешиката полна. Во понеделник планирав и онака крвна слика комплет да направам… дали и вие често имате потреба за тоалет? 22 недела сум

8. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.814
    Допаѓања:
    18.158
    Па тука негде бев кога почна идење во тоалет на 15-30 мин. И мислам дека ќе заглавам мочајки, а само некоја капка има. Сега да не ти кажувам колку пати идам поарно..

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. snowwhite.24

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    950
    Допаѓања:
    571
    еве се будам цела ноќ или од киселини или за тоа. А и многу вода пијам деновиве. И моментот кога ќе видам и јас дека само за две капки сум станала, а додека сум во кревет мислам ќе се подмочам. :rofl:

10. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.814
    Допаѓања:
    18.158
    Пу пу да не се подречам, ама киселина не ме фатила до сега де.
    Знае да ми се врати храна некогаш, ама тоа е дека сум без контрола некогаш.
    Најјакото е спијама на страна и супер е. Во моментот кога треба да се свртам на друга страна и нели прво на грб е тука мислам дека река од мене ќе истече. Госпоѓицава моја е со глава доле , така фино ме притиска , што едвај стигам до тоалет. А веќе не станувам тала брзо, ми треба време.

11. snowwhite.24

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    950
    Допаѓања:
    571
    јас се измачив ептен со киселини…
    ајде се ќе издржиме, само нека ни се родат живи и здрави. Секој ден нешто ми се случува, може од што мислам и се замарам. Другарки мои исто трудни, вежбаат, одат на одмор, баш уживаат, а јас како постојано да сум на штрек. Де стомак ме болел, де јајник ме боцкал, откачив малку.

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  12. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    518
    Допаѓања:
    189
    Изгледа се е до психа и моја пријателка 9ти здраво месец е гајле нема, а јас од сам почеток само се стресирам за се нешто непотребно, страв ми во маркет да се шетам, а не у чаршија а она си иде на пивце ваму таму од работа пешки на топлото и се чудам баш :^)

13. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    1.207
    Точно дека се’ е до психа и перцепција на нештата. Јас сум цела стресена за се’, буквално ко тебе страв ми е до маркет да отидам сама, капак на се’ и жешково уште толку ми смета, едвај дишам, тахикардија имам, мислам буквално се гушам… нешто ќе ме штрекне во стомак одма лош филм, а другарка скоро се породи, воопшто не се замараше, бремена сум нормално е ќе си кажеше и си функционира нормално… Анксиозна сум јас, а со бременоста уште толку ми се појача…

На snowwhite.24, Mahrisa и blackdeath им се допаѓа ова.
  14. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.951
    Допаѓања:
    90.179
    Како се закажува кај овој доктор и во која недела се оди? Гледам многу го фалите :) не сум во тек баш па да се информирам со време.

15. Johanna22

Johanna22 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    7
    Хаај :hai:, дали некој се соочил со зголемено железо за време на бременост? Јас сум 20та недела сега.
    Мене феритинот ми е доста повисок од нормала, додека хемоглобинот е на долна граница.
    Гинекологот се сомнева на скриен шеќер па сега чекам термин да видиме дали е тоа, но ептен ми прави грижи и мисли.
    Фала !

16. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.722
    Допаѓања:
    8.055
    Па јас на скринизите си бев кај него, иначе 12 ти и 20 та недела, се закажува две до три недели претходно, бидејќи одвај термин де наоѓа. Одма се пополнуваат.

17. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    1.207
    Јас не сум била ете многу го фалат за скрининзи, јас планирам здравје за втор скрининг кај него да закажам. :)

18. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.722
    Допаѓања:
    8.055
    Другарка имаше, и ги намалија суплементите што ги пиеше, фолната.

19. Johanna22

Johanna22 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    7
    Јас пијам фемибион 2 и плус металирана фолна од 400 поради мутации.
    Од кога и ја мамалија фолната и се среди?

20. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.951
    Допаѓања:
    90.179
    На државна е оваа така? Да знам да планирам за втор скрининг ако можам да закажам термин со време :)