Јас денес првпат на работа после две недели, едвај издржав надвор мислам дека е 50 степени. Сите околу мене викаат де бе не е толку топло леле јас само пафтам.. едвај чекам да помине летово и да ми студи !!! Со јакна сакам да шетам не можам значи га*от ми се испоти додека чекав бус
Од секогаш не сум можела да го поднесам жешково ама сега ова е хорор есен бе нека врни колку сака облечи се убо излези и прошетај, ај сега излези да те видам се чудам како некој сака лето
Точноо! Како бе сакаат лето? Не се дише, се потиш ти се слошува. И кога не бев бремена едвај преживував на лето, а не сега…
Уште еден летомрзач тука. Ич не сакам лето, ни трудна ни нетрудна. А во лето ми е роденден. Најубаво ми е есен-зима, па украсено дома, празници, чајче и колачи, атмосфера, убаво за шеткање, зимски аутфит. Лепота.
Јас до сега сите скрининзи кај него ги правев. Дополнително, како завршен студент по општа медицина, имав гинекологија предмет два семестри на ГАК, и после дополнително пракса низ клиникиве во Скопје... Плус па како долгогодишен пациент со миоми, ендометриоза што низ земјава има отидно кај повеќе гинеколози... Од се' што се имам изнагледано на клиникиве, можам да ти кажам дека Димчев е врвен доктор, со многу професионален пристап... За цената не коментирам, секој според можностите. Ама дека има маана како лекар, тотално не се согласувам.
Kolku cesto piete paracetamol za glavobolka.imam pak jaka glavobolka 3 pat kemi bide dase napijam apce,gledam deka veke neizdrzlivo e.Pritisok 105/70 se napiv jogirt so sol i nisto.
Mene koga me bolese eden period glava go prasav Dr mi rece deka moze paracetamol na sekoj 6h da se pie dokolku imas golema bolka
Мразам лето и јас општо пак сега уште толку. Се осеќам како во карантин со ограничено движење. Не можам да излезам до бутик да пробам нешто на купам, онлајн не ми се порачува ништо, среќа имам за носење по нешто ама ќе мора да се обнови Само се налевам со вода и во вц на секое ни со клима ни без клима Поминува главоболка со парацетамол? Никогаш не сум пиела
Може ќе помине, може не. Кај мене како за чудо имаше ефект, ама и за чудо само 2-3 пати ме заболе до сега.
Јас си викам што ќе облечам во зима, ќе бидам огромна, јакна немам толку голема, од сега треба да планирам гардероба
Хаха истото и јас размислував пред некој ден.. Иако јас дома сум на патолошка ама па за на лекар или до лабараторија пак мора нешто да облечеш а јакна огромна да купувам и да ми користи само некој месец и тоа безвезе ми е
Ее па ти која ја направи демек ако се разболе Димчев сите непрегледани ќе останеме. Им се набива чувство на вина и сомнеж кај пациентките ако не отидат кај него зошто е извикан. Во ред супер е докторот што не значи дека е најдобар. Со добро ехо и други доктори супер гледаат.
Затоа јас ништо не купувам за трудници, само едни хеланки од стружанка што ги земав. Иначе се обични фустани што се растегнуваат да можам и понатака да си ги носам. Имам дома и дуксери широки што ме собираат, здравје во ноември треба да се породам, па ќе шетам со откопчана јакна ако треба, до лекар и сл.
И јас така истерав прва бременост со јакна откопчана, хеланки и џемпери, ама голема бев и некако се собрав. Сега се две бебенца, ќе рушам рекорди на голем стомак, не знам дали ќе ме собере јакната и откопчана хахахаха