После 20часот не треба да јадеш ништо дури некој само до 18ч конзумираат храна, јас пред денот да испитам шекер на обична крвна слика баш доста блашко изедов си мислев сега ке покаже дека имам шекер во крв а тоа покажа 3.75 и се изненадив, ама незнам можеби ке ме прати да испитам скриен шекер не сум била на контрола,ама и тоа да не мислам подобро да испитам.
@only44you kako si deneska,ja proveri li urinata? Zeni od tie ispituvanje veke covek glava nemoze da krene,mi se vide ne 5,kako 50 meseci da sum trudna,se sum vo bolnica. @mimidjon jas uste ne sum ja prasala maticnata,22+4,imam uste nekolku nedeli fora
Немам проверено мила сеуште, утре ќе одам (фала на прашање душичке) , уствари ќе го пуштам мм да ја однесе , оти верувај преку глава ми е од одење по болници... А во петок ќе морам да повторам крвна слика, оти дефинитивно ми е паднато железото, вчера баш се видов во огледало , ептен бев бледа и со темни подочњаци, а ќе проверувам и скриен шеќер најверојатно..... Како си ми ти ?
Dobra sum,jas drugata nedela ke pravam krvna slika i d dimeri,neznam dali e do vremeto ama se me nervira ,race me bolat od inekciite i si se tesam se ke izdrzam samo bebus da e vo red.
Pa vamu e normalno ili zadolzitelno da se pravi vo 5 ti mesec.inace neam pijma kolku e sekerot ne gi davaat rezultatute nego ako ima nesto se javuvaat.
Претпoстaвувaв мaдo целата сум зaвеaнa не ми зaмерaвaјте,едвaј чекaм другaтa неделa дa oстaнaм нa oдмoр пa дa се пoтсредaм сo пaметoв
Само планирам јас ме буни само што кога бев на ехо бев 16+4 и докторов ми рече за 6 недели за контрола т.е скрининг, некаде 22+4 ке сум, па претпоставувам не е ни тоа касно.,
Денес на контрола сестрата нова и ме прими и сакаше да ме спреми за преглед со вагинално ехо, абе викам минатиот пат беше абдоменално и после ми се извини дека не видела стомак и мислела на почеток сум После докторот не виде бебе си е супер, гледаше органи, срце, комори, главчето, плацентата, се е во ред, рече дека сме на добар пат да имаме здраво бебе 1000000% е момченце, убаво се виде. Следна контрола за 5 недели, проверка на скриен шеќер, а и да закажам треба кај специјалист за втор скрининг исто за 5-6 недели кога ќе бидам негде 24/25 недела. Многу сум среќна и задоволна после контроливе, особено кога ќе видам дека бебе напредува (околу 320гр), активен е, а докторот нема забелешки. Малце се заборавив, но убавото внатрешно чувство бара доста зборови да се опише. Сега со трите мои мажиња време е да легнеме и да се гушкаме
Рано е. Мене ми кажаа најдобро е во периодот од 22 полни до 24. Така што 23 недела би била таман, тогаш и срцето се гледа најубаво.
Сакав да го прашам докторот, бидејќи доста ниско го осеќам, но заборавив. А штом не ми спомна ништо, кажа дека се е во ред верувам дека е добро поставено.