Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. beachedd

beachedd Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    109
    Да се надеваме на топла есен и слоевито облекување, да нема потреба од дебели јакни. Ама и после пораѓај е проблематично :^)

На Лалина му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    7.640
    Извини вака, ама кој безврска заклучок од тоа што кажав. Јас за што зборувам , ти што заклучуваш. Мене бременоста Димитров ми ја води, не Димчев на пример. Ама дека Димчев е вистински професионалец потпишувам со двете раце. Сум отишла и од Скопје во Плодност-Битола за прегледи и консултации... Кога е нешто битно, не се согласувам дека изговор треба да е оддалеченоста, па макар и финансиите за еден преглед... Преглед е, не е операција. Македонија е сепак мала земја и брзо се стигна секаде.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Лалина

Лалина Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2024
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    666
    Јас после породување со првата бременост бев дома со бебенцето 40 дена, прееееубав период ми беше не ми се излегуваше, а по потреба излегував со една комбинација до пред зграда или на преглед и добро поминав за облека, после веќе имав повеќе работи што ме собираа, ама тоа е со едно бебе, сега сум цела во прашалници како ќе е :))

На beachedd му/ѝ се допаѓа ова.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.799
    Допаѓања:
    325.278
    Димчев беше суспендиран два месеци од раб поради лекарска грешка.Лекарска грешка беше уствари близначка смрт.И не дојде да ја породи пациентката туку избега.

На форумот ке најдеш доста негативни искуства со него.

На Ѕвезда_23, simoncelicius, nikja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    1.091
    Ама и ние со зимски бебиња кај ќе излеземе да ги прошетаме на загаден воздух и ладно.. ептен на гости некаде да појдеш, шеткање убаво дури на пролет

6. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    7.640
    За таква лекарска грешка каква што ја кажуваш затвор се лежи и лиценца се одзима на неколку години минимум, со тоа што после ја продолжуваат година за година, а не на седум години како што е по регулатива... А не два месеци да е суспендиран од работа. Прв пат слушам за вакво нешто, за него пред да одам на скрининг разговарав со повеќе доктори кои ми се блиски и работат на ГАК. Сигурна сум дека да имаше вакво нешто, ќе кажеа.
    Знам лични примери каде Димчев животот го има спасено на трудници во 9ти месец, поради пропусти на други доктори кои ги воделе бременостите.
    Ако знаеш каде е тоа за Димчев, прати линк од тие официјални или неофицијални информации. Еве барам, не можам да најдам.

На baguf4e, nikja, Kala22 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.799
    Допаѓања:
    325.278
    Жената на која и се деси тоа е член на фемина.Болницата плати оштета.

8. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    7.640
    Не знам... Ама со сигурност можам да ти кажам дека два месеци суспензија од работа нема шанси ако е тоа вистина. Буквално пет години работам со исплата на оштета од здравствени причини, повреда од работа и медицински грешки. И закони и членови знам, тоа не е санкција воопшто за дело за какво што кажуваш.

9. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.717
    Допаѓања:
    8.043
    Леле и мене тоа ми е малку… не знам како со загаденоно… а не е па и дома да си затворен цело време, али ај коа ќе е помалку тогаш ќе искачаме.

Последна измена: 23 јули 2024
    На Kala22 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.799
    Допаѓања:
    325.278
    Закони во Мкд нема.Сум работела во здравство со години,свекор ми раб во судтство…има прикриени и прикриени случаи да ги ринеш со лопата.Да не се правиме од вчера дека сме.

Поентата е дека нема совршен лекар.Грешат сите.Некој повеќе некој помалце.

На Ladyme, Orchidea, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.717
    Допаѓања:
    8.043
    Далеку од тоа дека не грешат. Тоа не го прави нестручен докторот. Јас го давам како препорака според тоа како јас сум поминала кај него, сигурна сум дека и дригите што го препорачуваат е од свое лично искуство. Тоа не значи дека некој не може да си оди кај друг на преглед, јас само кај него би одела. За мене најстручен е. Секој за себе одлучува.

На Ververica123, baguf4e и LadyR им се допаѓа ова.
  12. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    934
    Допаѓања:
    5.976
    Не ја негирам стручноста на човекот туку тоа дека иницираш сите да одат кај него затоа што е најстручен. Епа додека не стана он НАЈстручен кај одеа трудниците сироти. Океј, даде препорака, готово. Секој понатаму си одлучува кде ќе оди. Совршен и најстручен не постои во медицината, барем треба да си свесна зошто си учела медицина.

13. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    7.640
    Ај молим те цитирај ме каде кажав дека е НАЈстручен како што викаш.. Или совршен, или каде иницирам да одат сите кај него.
    Бог да чува и да брани...
    Што испревртувате муабети вака на прост начин. Што ве допре толку за да се каже за некој доктор дека е професионалец во тоа што работи, си кажувам од мое лично искуство и што сум имала прилика да споредам со мноогу лекари од таа специјализација...
    Можеби на некој ќе му биде од помош споделеното искуство.
    Тоа што од Плодност, која важи една за подобрите гинеколошки установи во регионов, со предобра апаратура и лекари специјалисти, ги праќаат конкретно кај Димчев за кога не се сигурни за дијагноза/аномалија, говори многу за докторот. Дополнително, и многубројните коментари од пациентки негово.
    Не одат само кај Димчев, има позитивни коментари и за други доктори. Јас си кажувам за таму каде што сум била. И како лекар, имам осет за дополнителна проценка на некој доктор кај што сум била на преглед...
    Ако не те тангира тебе, нема што да испревртуваш зборови и да ми вадиш заклучоци кои не сум ги ни кажала.

На baguf4e, beachedd, La-loca и 3 други им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.269
    Допаѓања:
    76.323
    На Систина никој ништо изгледа не и може. На моја блиска ради Систина едвај матка и спасија на Гак (нема сеуште родено, па тоа итно 3ца најдобри од Гак се споија за да го решат проблемот). Џабе ќе се и тужби и све.. А ете демек докторот од Систина беше најдобар за тоа и со препорака отиде таму, а можеше реално секаде да оди... Едвај се опоравува сега, со два реза вертикален и хоризонтален е..

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    1.091
    Секаде можеш да налеташ на такви, дали Систина, дали Ремедика, дали ГАК.. Еве ја сум со 3 реза и трауми од дете од операциони сали, доктори и слично од ГАК. Пред втората операција таа ненормалната од таму ми правеше пункција за што до ден денес памтам како плачев и викав а бев само дете зошто немаше појма таа, ми направи тровање со ненормални вредности на леукоцитите за што примав тон лекарства и инекции за црниот дроб. Операцијата едвај ја поднесов, изгубив доста крв за што после морав и да примам крв и на крај ненормалната кога си одев од болница пред мене кажа никогаш нема да има деца. Не знам дали може некој да замисли како е да живееш со тоа во глава уште од 12-13 годишна возраст. Секој со свое искуство, само да сме живи и здрави и дај Боже да налетуваме само на добри и посветени доктори на сите тоа им посакувам.

На baguf4e, LadyR, Feniksgirl и 4 други им се допаѓа ова.
  16. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    2.519
    :rofl::rofl::rofl::rofl:So dve drugo e,jas uste od srga pocnuvam dasum golema,a kolkava ke bidam 9 mesec :|:|

17. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    2.519
    I mene me interesira ova za Dimcev,bas prati link ako postoelo takvo nesto za doktorska greska.Zosto vaka se stvara panika megu nas trudnicite

18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.799
    Допаѓања:
    325.278
    имаш лп

19. donna.pair23

donna.pair23 Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2023
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    Ако можеш и мене прати ми пошто не најдов ништо на нет

20. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    7.640
    Па ставете го овде... Што во лп. Штом е веќе и напишано/објавено на форумот како шо викате, зошто да е трајност

На sencuk, Лалина и Elliana им се допаѓа ова.