I jas sum 23ta nedela vcera isto imav bolki mestrujalni se isplasiv ama se vrtev desno pa levo prosetav malce i mi se oslobodija i vo wc sekoj 5min idam ama i dosta voda pijam samo za dobro da e
I mene za 10 dena naednas kolku mi ripna stomakot nese prepoznavam.Pocna kicma dame boli,pocnaa kukovite da bolat si vikam pocnuva poleka teskoto,a kade sme uste pola sto se vika
Исто, вчера заспав на десна страна и кога се разбудив ми тежеше стомакот како укочен додека не се размрдав. Јас мавање уште не осетив, само како нежно мрдање вибрирање.
Јас сега неделава со клоци почна, и тоа убаво. Дали одморов и годи хахах не знам. Ама баш се осеќа. И онака искача стомакот. Ама затоа и многу мокрење наеднаш и многу болки доле. Да се вратам и ќе одам на преглед, гледам сите се жалат на тоа ама пак, да ми е мирна главата.
Зависи како ти е поставена плацентата пред се. А и 15 та е рано. Негде 16 та како рипче да ми плива ептен ептен нежно осетив, а 18+4 беше баш прв удар, што и мм осети. Послабо осеќав тие наредни недели, затоа сега наплаќа за се госпоѓицава моја. Мерки едвај и зимаат од што не прекинува со мрдање.
Ќе осетиш кај и да е, не паничи. Некои и со заден после 20-та осеќаат. Јас со преден наеднаш удари осетив. Негде средина на 18-та. Буквално удари и превртувања во сред ноќ, претходно ништо апсолутно не осетив како што опишуваат, рипче поминало, пеперутки и сл.
Еее чекај ќе осетиш. Кај мене па со недели тук таму ќе ја осетев. Ама како расте, така ќе осеќаш повеќе. После тој прв удар ја немаше ја немаше, па и стомак тресев и благо и се и пак онака нежно. Сега да не ти пуштам видеа што прави
Devojki nekoja iskustvo so preventiven serklaz? Imav skraten cerviks vo prva bremenost od 16 nedela samo lezev pa sega doktorot sakat da stavame precentiven serklaz odma stom ke dobijam rezultati od nifti. E sega prasanjeto mi e pak ke treba samo da leza ?
26 + 3 deneska za prv pat ovaa bremenost menstrualni bolki vekje 2,3 casa ne pominuvaat dali e normalno dali da gi racunam kako lazni kontrakcii ili da idam na lekar, prvata bremenost ni ednas nemav menstrualna bolka?
Јас имам од време на време од почеток на бременост, некогаш поминуваат со магнезиум некогаш зимам Но Спа. Пробај да смениш и положба, или со перниче под задник некогаш и ова ми делува и потопол туш. Ако не поминува никако појди за секој случај и на лекар
Околу таа недела и јас имав исто, буквално неможев да се движам. За мирна глава отидов на преглед и ми даде Ферона да пијам и урино култура направив за секој случај.
Napi se NO SPA tableti.. jas imav takvi bolki isto i vo Remedika doktor Simonida mi gi prepisa i se smiruvaat ama samo da odmaras
сабајле ме разбуди мрдање на бебе сега го осеќам движењето под папок подоле лево, можно ли е толку ниско?
е добро е. Јас погоре го осеќав, ама сега како кај јајникот да ми мава. Колку често ги осеќаш движењата? Јас сабајле и еве сега не застана.
И јас исто де кај папокот,де десно и лево денес слабо ги осекав и каснав благо и сеа ниско го осекам доле десно како нежно ме мава.
Па сабајле накај 9-10, после знае накај 3, еве сеа малку покасно накај 4-5 навечер исто знае накај 9-10 и преку ноќе зависи, пред некој ден во 3 ме разбиди се журкаше. Некогаш и послабо навечер. Ама не е секогаш исто, некако секоја недела се повеќе и повеќе. Баш пред некој ден пишав скоро 2 дена не ја осетив, се испаничив, само икаше па тоа ме тешеше. Е сеа мене ми е на преден ѕид и менува тоа. Ама вака читам поинтензивно после 28ма се осеќале.