Па како пулсирање е едно по друго интервално. Како ние кога икаме баш. Некогаш кога е многу доле, како вчера дури и не ми беше пријатно. Мислиш ќе ти се откачи нешто хахаха. Ама менува позиција.
Јас не знам дали е рано (18+ сум) ама ептен неделава некако чудно како бранчиња да чувствувам под папокот и не знам дали е тоа или си замислувам.. И колку често на почеток ги чувствувате?
Жени денес станав од спиење и после неколку чекори наеднаш ме сецна нешто долу ниско од десна страна, како кај јајникот отприлика. Седнав на вц шоља едвај станав. После легнав на страна одморив за 5 минути ме пушти и болката ја снема станувам се движам нормално ама како уште да осеќам мала нелагодност и кога ќе одам во вц најмногу осеќам, дали се лигаментите или? Пијам магнезиум по 2 кесички дневно вкупно 800мг, ова првпат ми се случува. 20 + 4 сум. Еве сега кивнав и пак ме сецна уфф
Истово ми се случи во 16та недела, а и сега од време на време. Првиот пат кога ме сецна не ме пушти 4 саати во ниедна положба, со помош станував за до вц и на крај отидов на гак, ама ништо немаше, се си беше уредно. Мислам дека е нормално од кружните лигаменти и ширењето и веќе не му обрнувам внимание. На кивање без исклучок ме сецка и секогаш инстинктивно се држам долу под папок кога ми доаѓа нагон. Ми рекоа но спа да земам при силни болки ама не ги земав, ми се смири со магнезиум.
Мене еве првпат ама готово ми помина. Не осеќам дека треба да одам на лекар не се ни испаничив ама претпоставувам дека се лигаментите.
И мене ме сецка од едната страна, лево доле, некогаш кога се обидувам да станам од залегната положба, скоро секогаш кога ме сецнало е од таа положба, така кога сум полу легната. Иста недела сум јас, од пред некое време ме сецка, јас дури на почетокот викав ме клоца бебето како клоца со нокте од внатре ми е, ама после си викам каква клоца тоа е премало за таква клоца, па мислам од положбата е. Ама јас уште не пијам магнезиум, уште немам болки и не пијам, ако има нешто во пренаталните тоа ми е што внесувам Наскоро ќе воведам ако продолжи да ме сече
денес и вчера пешачев повеќе, а деновиве не бев активна и денес имам болки во долен дел на стомакот и мислам дека одам да мочам на 15м… пијам и многу вода, нормално ли е? Читав обилно и често мокрење симптом за гестациски, ќе проверувам следната недела.
Пиеш вода и нормално е да идеш често во тоалет. Инаку шеќер ми е супер цела бременост и скриениот, па си идам во тоалет за машала.
Девојки ми треба совет Овие денови сум многу активна,пред 1час како се движев осетив како да сум се измокрила не кујзне колку,а не премалку за да не ми создава грижа Можно ли е во 6м да пукне водењакот,ќе имам ли некои симптоми?
Ти се идело во тоалет и си пуштила малце или нормално е при повеќе движење да имаш исцедок. До продавница и назад, јас сум лом. И ова не само сега, туку баш од 5 ти медец негде.
Каде ги чувствувате клоцањата на бебе? Јас сум 17та недела и бебето го чувствувам скроз доле, да речеме над јајниците. Кога почнува да се крева понагоре?
Па на прегледот пред недела дена беше као хоризонтално на лево нозе на десно глава исто така доле, мислев кога се вртат вертикално, пошто гледам некои ги чувствуваат кај папок, а јас скроз доле
И моето беше со главата доле, па за недела се сврте со нозете доле, па после 3 недели со газот доле. Се вртат цело време. Не се секирај, дур дојде време за пораѓај ќе си се намести како што треба.
Почна ли да го чувствуваш бебето мила? И јас сум 17та недела, ништо немам сеуште осетено, ама може дека сум со постелка на преден ѕид.