Јас сум 15+2, а градите не ми се осетливи веќе. Не е нагло ова, деновиве помалку ми беа осетливи, и денес еве сосема ок ми се. Додуша не ми ни беа кизнај колку. Најмногу од 6-10 недела ме болеа. Вчера на фетален доплер бебето беше во ред, имаше отчукување на срце. Дали да појдам да ме проверат пак? Ве молам искуства.
Нормално е, симптомите може да се изгубат па да се вратат и мене на почеток ми беа осетливи но не цело време, сега сум 31+ и освен вените на градите што ми се познаваат немам никаква осетливост ни промена. Нема правило дека цело време ќе бидат присутни симптомите штом се е во ред на ехо нема простор за грижа.
Женски во дилема сум. Некои викаат добро е да се јадат јајца во бременост. Денеска, напротив, слушнав дека јајца, риба, меко сирење.... можело да му наштетат на бебето, можело да се добие некоја бактерија штетна за плодот
За суши и некое зреено сирење не ме фаќај за збор незнам какво е и мене докторката ми кажа да не ги јадам во почеток на бременост. Ама за јајца прв пат слушам кај мене не поминува доручек без јајце и авокадо.
Јајце едно од поздравите варијанти за храна во бременост. Не се препорачува не доволно испржено, со растечена жолчка, се смета како живо и може да предизвика салмонела. Инаку убаво зготвено дури се препорачува да се јаде во бременост, содржи протеини.
Се препорачува јајцата да бидат добро зготвени, не со растечена жолчка. Риба се препорачува лосос, сардина, пастрмка, ама не и туна, пошто се смета дека содржи одредено количество жива. И се разбира жива риба да не се јади. Тоа го има во суши. Од сирење се препорачува да се избегнува младо, неферментирано сирење, како и горгонзола. Другите типови не се спорни. Тоа имам прочитано по интернетов.
Колку јајца изедов во бременост срам ми е дури. Секој ден или кајгана( убаво спржена) или пржени лепчиња. Риба еднаш неделно јадев сигурно.
Три вечери со ред ме боли на средина од стомакот, како наеднаш да ме пресеква, или од десната страна. Од кога ќе се напијам магнезиум се подобрува. 13+4 недела сум. Пред една недела на скрининг се беше во ред. Има простор за паника или нормални болки се?
Која недела си? Со лесно да е ❤️ јас во четврток сум на ехо, па ќе прашам тогаш, која е разликата и дали треба на нешто да се внимава повеќе ако е ниска постелката.
19та недела скоро 20та да речиме...мене ми забранија да одам на работа да не движам многу оти јас и болки имав мислам појаки од сон со болки се разбудив сега в петок сум на преглед па ќе видиме што ќе биди
Ова е од бебето, си се позиционира таму и затоа така осеќаш. Не се секирај. А тие сечењата ти се од лигаментите, во втор триместар се најизразени зашто нагло расте бебето. Не се секирај немаш потреба од грижи, сосема нормална и честа појава. Зголеми на магнезиум.
Здраво девојки, сакав да ве прашам дали е нормално и дали се случувало на некоја од подолго седење на кревет, стол, било каде кога ќе станам како доле да ме влече цел стомак дури и како грч да ме фатило... ме фаќа страв искрено незнам дали е нормално, додека седам не осеќам мака ама отпосле како да ми се тегне цела мускулатура. 19+3 сум. Исто така и во вц кога излегувам одвреме навреме како да ми се грчи цел стомак во цревава, како притисок додека излезам низ цел стомак
Истата сум....дури и со неделите сме исто ...Сега плус симптом ми е здрвени раце после спиење.... ова мачно и тешко е а сакав едно по друго да имам деца сега ќе размислам
Да, денес баш станав со укочени дланки.. Јас претходно и мн крварев, грчевиве се поднамалија да речам ама присутни се секој ден.. незнам што ќе беше, и магнезиум пијам и се
И јас имав се исто ти што имаше мо рече матичната да не се туширам со жешка вода и искрена да бидам подобро ми е ...секогаш после туширање ми беше така како нелагодност грчеви болки имав