Дааа! И кај мене така почна, десно од папокот, па се чудев тоа е, не е тоа.. Сега веќе го препознавам и е доста зачестено, вчера вечер не ме остави да спијам
Jas sum 15ta nedela i vaka isto osekjam kako nekoe galenje od vnatre kako balonche bash taka kako shto kaza. I taka osekjam ushte od 12ta nedela. Znaesh shto nosish? Obichno vikaat zhenskite porano se osekjaat od mashkite ama ne znam kolku e tochno ova.
Прво ти е? Нема врска тоа машко, женско. Цревата се, веќе од 16та до 24та ќе почнеш да го осеќаш. Во 12та нема шанси.
Znam deka e poizrazeno ponatamu normalno se stesnuva prostorot. Ama ja prashav i doktorkata i na prenatalna i matichnata dvete mi potvrdija deka e bebeto. Ne se crevata, moze da se oseti razlika ako bash obrnesh vnimanie. Inaku da prvo mi e.
Мушкарац е мојот . Мислам дека нема врска дали е машко или женско, индивидуално било, најчесто зависело и од поставеност на постелката, мојата е на заден ѕид, но сепак се плашам бидејки стигнав 20та недела а уште нешто повеќе од ова не сум осетила. Дури на моменти како да немам ништо во мене
Даа баш така некако мила, како да имам гасови некогаш ама поразлично. Многу се секирам, неделава ќе одам да ме ѕирне матичната, се надевам дека ќе е добро
Не е поизразено, туку поголемо е бебето, и почнуваш да го осеќаш. Во 12та шанси никакви нема. Ајде 15тс некако. Ама 12та не. Поготово прво.
Sekoe telo i sekoja bremenost e individualna. I drugarka bukvalno od 12ta nedela go osetila. Jas znam sto osekjam i koga dve doktorki mi potvrdija ne baram potvrda na drugo mesto
Оке, како мислиш така. Точно е, индивидуална е секоја бременост. Ама има возможно и невозможно. Секако, лесна бременост ти посакувам.
Како потврдува доктор дека те клоца бебето Они постојано си пливкаат кога се толку мали и на ехо се гледа, ама движења/пеперутки се осеќаат после 15та/16та, баш удари после 21/2, а на 24та веќе се осеќаат и од надвор кога ќе држите рака на стомакот. Нема зашто да се оптеретувате, кога ќе почнат не застануваат.