Да, меѓутоа јас бев со крварења, па ме фати веќе 16та недела додека се стишија, па после ми рече матичната да не те чепкам уште сега да почекаме недела две, па тука кај што живеам немаа реагенси, дури оваа недела стигнале, денес требаше да одам но нема да се секако готови резултатите до вторник... Реков да не биде проблем па сега уште тоа ми фали
Потврдува доктор на прв скрининг со тоа што те гледа на ехо и ти кажува да, бебето го осеќаш. Јас го осеќав од 13та недела, прашав тоа што осеќам ко пеперутка дали е бебето и ми потврди.
Имате ли некои промени во однос на болки во стомак, тегнење, грчеви? Јас за 3 дена полни 20 недели и иако до сега како да заборавав на моменти дека сум трудна, деновиве ми почнаа некои болки, грчеви, како тегнења.. да не заборавам дека уште од сега не можам скроз да се наведам, пречи меше.. Со близнаци сум и мешето баш ко топче ми е, другото не сум воопшто поправена, но ете чудни некои чувства.. Како ви било периодов?
За гадење антиметил апчиња пиев по 2 на ден, на база на ѓумбир се. Тоа на почетокот дека ептен ми се гадеше и лошо ми беше. Дури и храната што ја гледав ми се гадеше. Знам дека си Германија види нешто со ист состав како тие апчиња, или ако ти праќаат пакет да ти ги пратат од мк.
Даа, јас 20+4 сум, уште се јавуваат грчеви, затегања, како тежина доле во стомак... Дури кога подолго време ќе седам после ме затега цел стомак кога станувам Мешето како топче, станата кога сум е тврдо над папок, седната не. Одвреме навреме и болка во кичма и половини, а кога имам потреба за тоалет знае да ме врти цел стомак
Еуцерин масло, хипп путер и мешавина вазелин со бадемово масло. Последново ти е најекономично а најмрсно е
Еуцерин масло навечер, хипп путер од сабајле и преку ден ставам риластил крема, до сега немам ниедна 38ма сум. Презадоволна сум од маслото и риластилот.
Исто скроз… Нормално е знам, ама некако одеднаш почна потешко да ми е. Мислев до 7ми барем ќе сум пораат
Имам Бела. Не ми помагаат. Имам и витамини микс некој баш за ова тука дадени ама џабе е. Не знам што ми се деси овие денови ептен ко првите недели ме дрма гадење.
Здраво девојки, денес добро помина скринингот кај Димчев, фала му на господ. 21+2дена и мереше грло на матка 3.8цм ми рече, наводно добро било. Искуство некоја да ми каже, бидејки не знам како се параметриве, дали е тоа океј?