Да и кај мене е така со исцедоков, секојдневни улошки ставам ништо од тоа не помага... + 6 таблети испиени сумамед и еритромицин не знам колку и осеќам како пак да ја имам. Да закажам за второ мислење ама додека не поминат бар 10 дена од сумамедот џабе би одела...
Да пробаш со магнезиум, ако треба и поголема доза. Имав еден период кога листовите многу ме болаа, но тоа кога ќе станав од спиење или дури спиев. Магнезиум ми помагаше
Девојки здраво Дали знаете што помага за отечени непца? Не знам колку крв ми протекува дури мијам заби Четка имам најмека Curaprox, ама еве никако да се смират… Инаку 24+ сум
И со првата бременост и сега еве, после 15та недела постојано додека мијам заби крв течи и отечени ми се... Мислам дека период беше, не траеше цела бременост, а не користев ништо посебно.
Зависи и како е поставено бебче, до 27ма недела ударите ми беа долу под папок и околу и над папок, до тогаш бебче беше во положба transverse lie, од 28 недела ударите ми се долу ниско во препони, лево страничено и горе лево високо под ребра и во близина на желудникот, од тогаш е со глава надолу поставена скроз во левиот дел од стомакот.
Да така ми се под папокот и околу некогаш и подоле. Во понеделник сум на преглед и баш ќе прашам како е поставено.
Здраво девојки, 17та недела сум и кога подолго седам при станување имам болки во долниот дел на стомакот. За кратко, со движење поминуваат. Дали некој се соочил со ова? Секако ќе си идам на преглед
Како сте мешиња? Јас сум 25та недела и малце сум растревожена. Првиот триместар беше пекол со повраќање гадење и што уште не,морав и да мирувам многу стравови и паники од непознато.Си направив и фобија од храна дека нешто не е дорбо донаправено па во вториов триместар иако јадам нормално конечно ,повторно со стравови.Капак на се ми открија скриен шеќер па сега и уште толку мислам психички се уништив..се што можеше да биде,бидна. Пробувам да сум јака ама ете...мојот glow во бременоста никад не го видов