Лелее , јас неможам уште да препознаам што прави, не знам како треба да се почувствува икањето, ама удари веќе поинтензивни и движења осеќам, лом прави синко
Ќе приметиш како ика, скроз е различно од удари, како пулсирање е. Се познава, мојата многу често икаше во стомак, а ништо поарна не е ни сега хахаха.
Немам таков впечаток, води поризични бремености а јас заради годините се вбројувам во нив. Со мене е внимателна и достапна ми е нон стоп за секоја информација. Имам многу доверба во докторката и заради претходно искуство со неа.
И јас бев на приватно кај специјалист, рече се е во ред, нема никаков проблем ама можете да направите ако сакате. Ние се одлучивме да направиме
Тој преглед се прави во 21,22 недела. Фетална ехокардиографија. Јас бев приватно кај специјалист во мојот град и чинеше 2.000 ден. Скрининг правев во плодност 6.500
Која недела правеше скрининг во Плодност? Јас закажав за 19+6 ко ќе бидам, не знам дали е рано или не
Мене Димчев ништо не ми кажа дополнително, незнам зошто, а сум слушнала дека се прави дополнително и ехокардиографија. Па малку ми беше на мисла, дали да одам или не, дали треба.
Не е рано, таман е. Ехокардиографија се прави само ако специјалист како Димчев ти кажи. Штом не ти спомнал ништо, значи сѐ е во ред и нема потреба. Уживај во бременоста и гали меше.
Drasko Dimeski vo Sistina go pravi okolu 6600 mislam bese, 22/23 nedela go pravev. Fetalna ehokardiografija.
I doma kaj nago vo prilep pregleduva cenata tamu e 1500 nekako epten e golema razlikata jas bev doma kaj nego
20+4 кога се слушнав со др ми рече 20,21 недела за скрининг и јас закажав измеѓу кој те води во плодност?
Како ќе ти каже докторот, така прави ама и ако мислиш сама нешто да си направиш дополнително не е грешка. Јас сега правам и што треба и нетреба после загубата на првото бебе
Сосема во ред е да си ја слушаме интуицијата, ама ние сигурно не знаеме повеќе од Димчев, затоа и потенцирав на членката дека штом тој не и кажал ништо, значи нема потреба од паника, а тоа како ќе си ја води една трудница бременоста си е само нејзино. Не е грешка да направи, те разбирам што сакаш да кажиш, ама ако веќе нема индикација, зошто само да си прави непотребен стрес.