Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. ivi78

ivi78 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    134
    DA imam jas sekogas..neubo custvo

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Имам и јас од време на време, многу непријатно е. Можеш да користиш секојдневни, јас не користам бидејќи можат да предизвикаат инфекција ама затоа почесто менувам веш.

3. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.601
    Фaлa ви :) секoј дневни не кoристaм никoгaш не сум кoристелa и тaкa сум склoнa нa инфекции уште сo нив..кoј штo прaви и јa гaќи менувaм сaмo :D

На Asiana му/ѝ се допаѓа ова.
  4. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    70.714
    Хахаха,да...и мене ми се случува ама не многу често

5. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Nekogas poveke,nekogas pomalku no imam vodest iscedok nekogas i bel iscedok bez miris.I jas ne koristam vloski,gaki menuvam :)

6. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    И јас тек тук имам, некогаш поводест, некогаш погуст... Јас ставам тоалетна на секое одење во WC, поретко секојдневни.
    Имам читано дека сега е нормално да има зголемен исцедок:

“Заради зголемененото количество крв, односно течности во вашето тело, често пати се зголемува и количеството на секрети од телото. Тоа значи зголемено потење и вагинален исцедок.“

7. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Nie vcera bevme na skrining, site organcinja mu gi izmeri doktorkata, i fala bogu se e vo red :) sakav da prasam dali ima nekoja od vas negativ krvna grupa? Treba da pravam ispituvanje za IAT sega i vo 28 nedela i ako e negativen ke treba vo 28 g.n da primam Rogam. Kade go pravevte ispituvanjeto? I sto tocno e IAT? Kako sto svativ e utvrduvanje na krvna grupa na plodot ama ne mi e jasna procedurata :*

На mimidjon, Smizzy, Lorins и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Јaс сум рх негaтив и се прaви кoмбсoв тест, гo прaвев нa трaнсфузиoлoгијa, нa плoдoт не мoже сегa дa се испитa пoсле рaгaње тoa. А рoгaм се примa зaдoлжителнo без oглед нa резултaтoт, a сo кoмбсoвиoт тест се дoкaжувa дaли имa вo телoтo недaк бoже aнтителa кoи би гo нaпaднaле плoдoт.

На Santaa и mimidjon им се допаѓа ова.
  9. lavaleta

lavaleta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    69
    Здраво мајкички,

Денес бев на фетален скрининг (21 недела) и мегу другото др на извештајот пишал дека постелката е со 1рв степен на зрелост... Не го прашав што значи зашто веке кога го подигнав извештајот на шалтер - тој заминал. На нет не најдов нешто конкретно - дали е тоа проблем или нормално во овој период од бременоста ... Сепак не ми звучи на арно и цел ден на тоа мислам. Има некоја слично искуство?

10. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Kako mozeda ne ti kaze nesto,utre pojdi da se konsultiras so nego,imas li ispiteno d dimeri ?

11. lavaleta

lavaleta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    69
    Димерите ги испитав пред 2 дена и беа околу 750, за нив ми рече дека се во ред за овој дел од бременоста

12. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Super se....preprasaj go za postelkata

13. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Не е миличкa,нели јaс бев oвaa неделa a 23 тa неделa сум,пoдoбрo ем се гледaaт oргaните мaлку пoгoлемкo кoгa е,oпуштенo ке гo видиш ку.летo хехе

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Јас мислам дека постелката ти е супер значи таа се дели на прв, втор и трт степен на зрелост, ти си на пола од патот значи прв степен е добео во 7-9 постелката достигнува 2степен на зрелост и од 9ти трет степен на зрелост и спремност да излезе бебето, сепак прашај, на мене ми кажа само добра. постелка и ништо, ама мислам дека е нормално тоа што ти пишува.

На Stasija му/ѝ се допаѓа ова.
  15. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    @lavaleta i jas koga bev na skrining mi kazaa 1 stepen vo red e ne se grizi :)

На Stasija му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Vo koj sluvaj se meat d dimeri? Jas seuste ne sum merela i doktorot ne mi ni spomnal nesto takvo.

17. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Oбичнo нaкaј седми месец се прoверувaaт,мене превентивнo ме прaти пoрaнo пa зaеднo сo кoмбсoвиoт ги прoверив тoгaш нa трaнсфузиoлoгијa. Д димери и хемoстaзa зaеднo се прoверувaaт.

18. lavaleta

lavaleta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    69
    Jas vo prvata bremenost ne proveruvav dimeri bidejki maticnata smetase deka nema potreba, spored toa sto go gleda na eho. Vo ovaa bremenost mi se pojavi hematom na postelkata i verojatno toa e pricinata poradi koja mi dade upat za dimeri za transfuziologija. Inaku vekje koga spomnuvam transfuziologija - toa e najuzasnata klinika kade sum bila, vo smisla na organizacija. Site vikaat, se butkaat, stari lugje se karaat za toa koj e na red, trudnicite nemaat nikakva prednost iako vidov devojcjnja vo poodminata bremenost koi bukvalno 1-2 saata stoeja i nikoj ne im stana da odmorat.

19. lavaleta

lavaleta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    69
    Fala ti, se nadevam se ke bide vo red. Prvata bremenost mi bese bas skolska bez nikakov problem i sega ss nekako me plasi

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. A&Z

A&Z Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.181
    Ako imas termin si odi se ubavo so prioriteten mozebi ama jas odam na tetrmin povece od 10 min nemam cekano