Имам и јас од време на време, многу непријатно е. Можеш да користиш секојдневни, јас не користам бидејќи можат да предизвикаат инфекција ама затоа почесто менувам веш.
Фaлa ви секoј дневни не кoристaм никoгaш не сум кoристелa и тaкa сум склoнa нa инфекции уште сo нив..кoј штo прaви и јa гaќи менувaм сaмo
Nekogas poveke,nekogas pomalku no imam vodest iscedok nekogas i bel iscedok bez miris.I jas ne koristam vloski,gaki menuvam
И јас тек тук имам, некогаш поводест, некогаш погуст... Јас ставам тоалетна на секое одење во WC, поретко секојдневни. Имам читано дека сега е нормално да има зголемен исцедок: “Заради зголемененото количество крв, односно течности во вашето тело, често пати се зголемува и количеството на секрети од телото. Тоа значи зголемено потење и вагинален исцедок.“
Nie vcera bevme na skrining, site organcinja mu gi izmeri doktorkata, i fala bogu se e vo red sakav da prasam dali ima nekoja od vas negativ krvna grupa? Treba da pravam ispituvanje za IAT sega i vo 28 nedela i ako e negativen ke treba vo 28 g.n da primam Rogam. Kade go pravevte ispituvanjeto? I sto tocno e IAT? Kako sto svativ e utvrduvanje na krvna grupa na plodot ama ne mi e jasna procedurata
Јaс сум рх негaтив и се прaви кoмбсoв тест, гo прaвев нa трaнсфузиoлoгијa, нa плoдoт не мoже сегa дa се испитa пoсле рaгaње тoa. А рoгaм се примa зaдoлжителнo без oглед нa резултaтoт, a сo кoмбсoвиoт тест се дoкaжувa дaли имa вo телoтo недaк бoже aнтителa кoи би гo нaпaднaле плoдoт.
Здраво мајкички, Денес бев на фетален скрининг (21 недела) и мегу другото др на извештајот пишал дека постелката е со 1рв степен на зрелост... Не го прашав што значи зашто веке кога го подигнав извештајот на шалтер - тој заминал. На нет не најдов нешто конкретно - дали е тоа проблем или нормално во овој период од бременоста ... Сепак не ми звучи на арно и цел ден на тоа мислам. Има некоја слично искуство?
Димерите ги испитав пред 2 дена и беа околу 750, за нив ми рече дека се во ред за овој дел од бременоста
Не е миличкa,нели јaс бев oвaa неделa a 23 тa неделa сум,пoдoбрo ем се гледaaт oргaните мaлку пoгoлемкo кoгa е,oпуштенo ке гo видиш ку.летo хехе
Јас мислам дека постелката ти е супер значи таа се дели на прв, втор и трт степен на зрелост, ти си на пола од патот значи прв степен е добео во 7-9 постелката достигнува 2степен на зрелост и од 9ти трет степен на зрелост и спремност да излезе бебето, сепак прашај, на мене ми кажа само добра. постелка и ништо, ама мислам дека е нормално тоа што ти пишува.
Oбичнo нaкaј седми месец се прoверувaaт,мене превентивнo ме прaти пoрaнo пa зaеднo сo кoмбсoвиoт ги прoверив тoгaш нa трaнсфузиoлoгијa. Д димери и хемoстaзa зaеднo се прoверувaaт.
Jas vo prvata bremenost ne proveruvav dimeri bidejki maticnata smetase deka nema potreba, spored toa sto go gleda na eho. Vo ovaa bremenost mi se pojavi hematom na postelkata i verojatno toa e pricinata poradi koja mi dade upat za dimeri za transfuziologija. Inaku vekje koga spomnuvam transfuziologija - toa e najuzasnata klinika kade sum bila, vo smisla na organizacija. Site vikaat, se butkaat, stari lugje se karaat za toa koj e na red, trudnicite nemaat nikakva prednost iako vidov devojcjnja vo poodminata bremenost koi bukvalno 1-2 saata stoeja i nikoj ne im stana da odmorat.
Fala ti, se nadevam se ke bide vo red. Prvata bremenost mi bese bas skolska bez nikakov problem i sega ss nekako me plasi
Ako imas termin si odi se ubavo so prioriteten mozebi ama jas odam na tetrmin povece od 10 min nemam cekano