Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Baby Girl123

Baby Girl123 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    105
    На мене мешето до пред некое време не ми се познаваше. Осврн кога носев потесно. Откако влегов во 16 недела за 2-3 дена магично ми порасна. Веќе не можам да носам облека од претходно, маж ми излегол ми изкакупувал еден куп облека за трудници и сега само тоа носам. Зарем е можно за толку брзо да порасне :)
    Прв триместар имав гадење по цел ден и сите ми викаа дека сум ослабната од тогаш до сега од 61кг на 65 :) Како што почнав да јадам а деновиве постојано лежам пошто правев превентивен серклаж верувам за брзо ќе се збуцкам

На Baby warrior и Veci@123 им се допаѓа ова.
  2. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    473
    Дали се нормални чести главоболки? Притисокот ми е нормален

3. Baby Girl123

Baby Girl123 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    105
    Да. Баш вчера читав за ова. и јас ги имам. Не толку често ама на 3-4дена. Оваа недела примерив дека сите имаат главоболки и болки во кичма нозе грб и сл. И тие што се бремени и тие што не се :)
    Мислсм дека можно е освен кај нас од бременоста и заради временски промени. Пипуваше дека после Божиќ времево ќе биде како пролет :)

На LaTama и Kitanova77 им се допаѓа ова.
  4. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    625
    И јас денес се разбудив со главоболка пиев едно кафенце сабајле и цеден сок ама не ми помогна. Сега ми текна пола чаша мала да се напијам кока кола имав дома и одма ми се разбистри главата. Изгледа низок ми е притисокот провери и ти, ништо не е страшно инаку во бременост се мн чести ради хормонски пад/раст

На LaTama му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    473
    Мене ми е нормален притисокот ама еве и денес сум со главоболка. Се напив парацетамол малку ми смири ама уште боли. И јас мислам дека ми е од хормони, знае во последно време 1 на 4-5 дена да ме заболи глава

6. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    399
    Јас имав главоболка неколку дена негде 12 недела и си трпев, дека нели вообичаено е,еден ден ми текна измерив притисок малку покачен ми беше и кога и кажав на докторката ме пушти на интернист и иако ми беше 130 со 90 не можев да го издржам и сега сум на метил допа. Кога пак ме боли глава многу ми помага кафе со лимон.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.461
    Допаѓања:
    7.633
    Цела бременост мислеа дека сум месец понапред зашто сум слаба и висока и мешево беше топка, погорово дека карлично со газето доле, буквално склопчено напред. Ич мува не ме лазеше да ти кажам, цела бременост не се замарав со килажа, нит па како изгледам. Битно ми беше да си ја истерам цела бременост како што треба. Е сеа после пораѓај крш ми е хаха, пошо ко пача се осеќам, и одвај чекам да пројдат празнициве и да се фрлам на вежбање и исхрана. Иначе 25 кг се здебелив во бременоста.

На Bejb15 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  8. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    625
    Јас некако си зацртав дека се пораѓам јуни и до декември 2025та морам приближно да личам на тоа пред бременост :D ич не се осеќам ок со кила плус мн ми делува на психа и на целосен став. Ама па сега некако не се пазам којзнае колку, кога ми се јаде си седнувам во количина нешто превише не али си јадам нормално 3 оброка и ужинка. Како ти е со доењето? викаат дека спласнуваш и од тоа после подој дека зима секако од тебе детето па полесно е да се средиш така;) ама па и ти си тазе породена 2 месеци ехеее тек сега за месец дека вероватно ќе имаш дозвола за вежбање има време до летоска ќе си бонбона супер ти бил терминот тебе

9. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.461
    Допаѓања:
    7.633
    Па супер ни оди доењето. Ама ја ништо посебно не сум спласната. Искрено не знам како викаат со доење се слабее кај мене не е така, плус ништо не ни јадам. Сеуште сум подуена ко квасец. Одвај чекам да ослабам, не можам да се гледам. Не ми е научено телово на килажава, едноставно не ја трпи. Плус ништо не ме собира хахаха, мора да се ослабе. Добив дозвола за вежбање, така да ќе се почне после празници.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    625
    Битно имаш здраво и живо детенце до тебе… имаш време се ќе средиш 8) сите ќе средиме се после некој месец

На Baby Girl123 и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  11. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.445
    Допаѓања:
    1.181
    Jas sum primer deka oslabev so doenje. Posle 10 dena od porajgaj veke imav pomala kilaza od pred bremenost ama bebeto cicase po cel den po 20 pati barase i mnogu gladna se osekav a nemav vreme ni da zgotvam bi da jadam i taka mnogu saati pominuva a jas gladna

На Feniksgirl и Baby warrior им се допаѓа ова.
  12. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.461
    Допаѓања:
    7.633
    Па по ова што ми викаш не ми доаѓа да разберам дека е од доење, туку од не јадење. На толку не јадење секој ќе ослабе. Али ајде ќе оставиме на времето.

13. Cherry_cherry

Cherry_cherry Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2018
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    51
    Како сте мешиња? Среќна Нова и среќни празници.
    Јас малку загрижена па да си пишам со вас, не го осеќам многу малиов со интензитет како што го осеќав, овие два три дена одвреме навреме ќе даде знак и толку. Ме фаќа страв искрено, незнам дали е нормално..

14. Butterfly009

Butterfly009 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    36
    И јас сум исто како тебе буквално треба стомаков да го галам па по некое време да се јави дека е тука 29 сум јас дури и страв ме фаќа и 300 филмој си прам

На Cherry_cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Pilka87

Pilka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    14
    Јас поради тоа до сега два пати имам појдено како итен случај да ме видат. Фала Богу беше во ред. Ама без размислување би пошла било кога пак ако ме фати паника. Инаку 27 недела сум.

16. Butterfly3001

Butterfly3001 Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    55
    Нормално е да не се цело време активни, и тие си спијат и некогаш си се поспани :) Кај мене исто, има денови кога е преактивна, некогаш е многу мирна дури ми е шубе, ама на контролите се’ си е во ред. Инаку сум 31+3 :) Велат ако воопшто не го осетиш ден два тогаш да се направи контрола, ама нормално ако те фаќа паника консултирај се со гинекологот што ти ја води бременоста

17. Cherry_cherry

Се зачлени на:
    14 октомври 2018
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    51
    Фала ви на мислење :l:. Јас 29та сум сега, бев до кај матичната фала му на господ добро беше се. Ми рече дека не е страшно да е малку, да не го осеќам воопшто е полошо. Ама сепак јас со триста филмови сум..:?:

На Pilka87 и Butterfly009 им се допаѓа ова.
  18. Cherry_cherry

Се зачлени на:
    14 октомври 2018
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    51
    @Butterfly009

На Butterfly009 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    320
    Среќни празници и на тебе, ссмо убавини да гледаме цела година.
    Значи нема крај на грижите цела бременост колку што можам да видам, секој месец си носи нови прашања стресови и грижи :worried:
    Јас сум 14та недела и си размислувам како изгледа кога ќе почнам да ги чувствувам движењата, сеуште сум многу рано, но колку што разбрав треба секој ден да ги чувствуваш?
    Ова ми е прва бременост и незнам баш се

20. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    230
    Здраво девојки,среќна нова и среќни празници.
    Јас од минатата контрола се водам со кратење на грлото на матката и сум во целосна паника.Матичната ми рече повеќе одмарање,утрогестан едно од сабајле и едно навечер и магнезиум исто како вагинетките.Инаку сум веќе 26та недела и многу сум исплашена,не сум тип кој може да лежи цело време,не работам ни по дома ама се раздвижувам и седнувам,некој да ме посоветува нешто дали има начин за брзо враќање во нормала на грлото на матката и дали во суштина имам причина за загриженост огромна?