Isto I mene poslednive dva dena glavobolka...I mi e nizok...a tuka nekade sme so nedeli kako sto pamtam....verojatno notmalno e ....I treba poveke tecnosti kakp sto napisala ..ama jas slabo pijam voda....
Најнормални, се шири матката. Во втор триместар највеќе. Зголеми на магнезиум. И да не слушнам веќе лоши мисли. Ајде само позитивно.
Второ ми е знам дека се шири ама некако посилни болки беа... го осетив прееска малку па ми олесни. Фала ви
I jas od utre vleguvam 19 nedela I imam takvi bolki...se. etoa normalno...bebusot go oseti..kako e cuvstvoto
Денес после неколку дена нешто како подобра ама на моменти осеќам како ми чука срцето силно како да ќе ми искочи повремено имам некое чувство како да буквално некој ме држи за врат мн неубаво чувство ама изгледа од нискиот пристисок… денес бев да земам некои упати кај матичната ама имаше 100жени што чекаа и не влегов да прашам за совет … ќе чекам скрининг на гак за 2недели
Девојки денеска заедно со ддимери во склоп на хематолошка анализа мерев хемоглобин. Хемоглобинот е 112. 18+ недела сум. Освен пренаталните не земам др суплементи за железо а вегетаријанка сум и не јадам месо. Додека чекам прглед ме интересира дали треба да ме загрижува 112. Железото од минатиот месец ми е 22. Во петок ќе испитам и железо
Мене гинекологот ми качи се боцкам 0.6 сега клексани... До понеделник ќе идам кај Јани да видиме мислење..
Jas pred nesdc dena koga pravev na transfuziologija mi pokaza zelezoto 124....ama serumskoto 9 I zatoa mi rekoa da pijam zelezo dopolnitelno......pa smeniv nekolju zaroa sto mi smetaa na zeludnik...ke ti kazat koga ke odis na konsultacija sigurno