Јас не ни знам кога престанува болката во градите, јас сум 16та и не ме болат ниту ми се отечени но брадавиците ме болат. Минатите недели се сеќавам де ќе ме болат па ќе престанат некое време потоа пак ќе болат. Секое тело различно...
Добар ден девојки Јас со едно смешно прашање 16+ сум и имам чувтсво дека стомачето ми е сеуште исто. Малку се познава и мислев дека треба да си расте како што поминуваат неделите или можеби грешам. На контрола сум за 10 дена и само ми прелетува некоја мисла дека можеби нешто не е во ред глупости но еден памет е
Нормално е, не се грижи. И јас сум 18 недела, стомакот ми е како на најадено имам накачено 1кг а беба си напредува супер
zdravo edno prasanje,vlegov vo 22 ra nedela,pravam vencavka i vencanicata mi e so korset,znaci koga go prilagoduvam korsetot ne me stega,me interesira dali moze so nosenje korset da vlijae na bebeto bidejki ne e drug materijal
Jas samo na pola bremenosta kolkovite katastrofa ako sednam nemozam da stanam, ako lezam isto nemozam da stanam . So kilogramite dosega plus 6 mislam deka kako balonnse duvam i stomak i obrazi i se do 30 i nekoja nedela tesko ke odi...Neznam dali vo prvata bremenost mi bese vaka, sega blago receno katastrofa...
Мене цело време ми изгледаше само подуено и како исто во големина мешето, а во 21ва недела некаде како одеднаш да порасна и веќе се познаваше дека сум трудница.
Како оди процесот ако може да ми пишеш? Колку време си таму, на гладно? Колку пати боцкаат? Се закажува?
На гладно, 12 часа пред тоа не јадеш. Те боцкаат еднаш од вена, па ти даваат гликоза. Пиеш полека во рок од 5 мин мора да ја испиеш, не брзај зашто ќе ја повратиш. Не е баш убава ако не си љубител на благо. Па после 1 саат од коа ќе испиеш пак те боцкааат и после саат пак. И тоа е тоа, си одиш дома и за некој саат имаш резултати. Додека трае процесот нема јадење нит пиење. Да се закажува.
Пред 8год ако добро памтам, кога испитував скриен шеќер во бременост во авицена, како од прст да ми земаа крв...
Zdravo devojki.....sakav da ve prasam dali vo vtor trimester imate nesonica I kosmari od vreme na vreme...prethodno nemav sega se gluposti nekoi.....valda I toa e normalno
I jas spiev kako top ama poslednive dve nedeli stanuvam od tie kosmari srede nok... Pa koga ke sonuvam deka mi proteklo krv dali od toa sto imav na pocetokot hematom pa samo koga odev vo toalet se gledav pa sega nekoj podsvesen strav......pa sakav da prasam dali sum jas ili ima I nekoj drug slicno.... Fala vi
Јас во Син Лаб испитував. Не се закажува. Од општ матичен земав упат, упатот ми рекоа е со 2 боцкања, доплатив плус 120ден за 3 боцкања да бидат, и плус околу 30ден за партиципација.