Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    330
    Јас баш ноќеска имав таков кошмар, како да одев во тоалет и имаше крв (facepalm) хорори.
    Вакви слични кошмари имав повеќе во прв триместар, можеби бидејки бев со слабо крварење во 6та недела па е потсвесно. Кој знае, но читав дека бремените жени сонувале разни глупости па нека остане на тоа :D да си уживаме во бременоста

На Bum му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    69
    Dobro...w ha ha ne sum znaci samp ja...isto I jas taka bev mozw zatoa sega I plus nastinkava .....ubavo kaza samo neka ostane na toa se se zaborava:)

На 1RedLipss му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    853
    Јас во прв триместар не склопив око.. Цели вечери да се вртам да сонувам глупости од умрени од живи од дека мм друга нашол хахах што не... Сега како заклана спијам, па и од раб идам спијам по два ипол сати кога ќе станам 9 се мислам што ќе правам вечерта и пак кај 12 заспивам хаха. Па најинтересно како сум легнала така станувам укочена. Ќе видиме до кога вака дали дека мн магнезиум земам не сум земала никогаш толку многу. Во прв не пиев редовно.

На 1RedLipss и Bum им се допаѓа ова.
  4. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    807
    Јас сум жив вампир…околу 11 легнувам, во 5 саат сум полу будна, одам обично до вц и се мачам да презаспијам ама никако не можам … денес викенд ја у дневна со кебето завиткана пиев кафе у 6:10 и си мислев … за некој месец ќе го бараш ова да можеш да спиеш на мирно ти се глупираш сеа

На Bum и Ladyme им се допаѓа ова.
  5. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    853
    Искрено исто мочам како претходно еднаш сабајле еднаш на раб и дома може два пати до вечерта и после пак сабајле, а пијам вода како камила. Па и вечер во сон шишето и продолжувам хаха се чуди мм ама не ме буди за мочање. Ајдее сега после скрининг ќе се опуштиш и више спремај се :inlove: јас све снабдив од големите раб, чекам да затопли да се молериса собата и да средам све.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    69
    Jas leghuvam od 10 do 11 I se budam nakaj 3 3 min ..cager...poslednava nedela posebno....I se setkam niz dnevna do 5 I nesto .wi vikam kose od nastinkata..pa pak legnuvam ..prv trimester samo na spienje me terase...site razlicno :)

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    807
    Маж ми го викна архитектот што ни го уредуваше домот напрајвме мал состанок премери што сакавме за фиокар и плакарче за да биде во исти стил со мебелот во цел стан и чекаме понуда 8) си мислев ќе почнам со количка нареднава недела ама ме напнаа овие од бебе хоме со попустот манипулирачки и се разочарав :rofl: па сеа да помине скринингов оваа недела на гак наредна у систина и фаќам патот накај Солун да сефтосам прв шопинг за девојкава моја :inlove:

На 1RedLipss, Karanfilce14, Izzy_0504 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    853
    Да да ги видов еее викам истото, ништо солун еден викенд со спиење и среди све (fingers):inlove: барем и сонце убаво е.

9. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    807
    Само да помине бар скринингов на гак после во систина полесно ќе ми биде тој да го поминам кога првиот доктор ќе каже дека се изгледа ок :sweat: 5месеци не сум мрдната нигде … маж ми патува од работа колку толку ќе шетне јас и тоа стопирав службени патувања од пусти страв за приватни ич не стана збор … ама рековме после вториов скрининг ќе шетнеме да се опуштиме малкуууу. Вака така дојдовме до пола бременост … летна времево

На Ladyme и Bum им се допаѓа ова.
  10. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.692
    Допаѓања:
    7.980
    Чекајтееее тек во трет триместар нема спиење. :rofl:

На Ladyme и Baby warrior им се допаѓа ова.
  11. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    300
    Да се надоврзам на муабетот за Солун, како поминува време така повеќе нај прифатлива варијанта ми е и мене за пазарување од таму за поголемите работи. И да си купите и да ни се пофалите што сте си земале :inlove: јас за од прилика 4 недели ке чекам 2 скрининг а за количка еве незнам ни што да барам. Мерак ми е плус попуст ако се начека убаво е, сепак трошоци се.Maxi cosi ми беа фаворит, буквално сите што ги прашав ги користат ама сега некако се предомислувам од финансиски аспект. Додека се решам и нивниот попуст ке помине и се. Овде немам шетано многу се онлине гледам ама како што незнам ни што треба да барам за количка се разочарав и од тие манипулации што ги спомна, плус персоналот игра голема улога. Има убави, стабилни колички на пример со добар квалитет и прифатлива цена ама ако незнаат како да ги пренесат сите карактеристики и предности посебно еве како на мене што не сум упатена е навистина џабе. Овие две варијанти ги гледав, ама за квалитет на cangaroo еве навистина незнам Screenshot_20250125_124313_Chrome.jpg Screenshot_20250125_123231_Chrome.jpg

На Baby warrior и Ladyme им се допаѓа ова.
  12. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    853
    Јас ја купив joi signature finity од белград со поврат ддв дојде околу 20к, ја има сестрами и презадоволна е нема мрднато од место ни материјал ни напред тоа во уста го става внуката заштитата, сега гледав тука не ја носат ни енци менци ни тополино. Ќе ми го даде транспортерот, за корпа немам некој мерак, ќе ми даде релаксатор и креветче мало за до кревет и така средив за тоа работа. Од икеа пресоблекувалната ми ја зедоа од солун, креветче од бебесупермаркет со душек. Плакарче си направив детско ( за себе го користам хаха додека не дојде женската) неутрално пред да останам бремена, таа соба ни беше за пресоблакање како плакар и теписи кога купував од шартекс зедов еден крем бел со женско и машко мече реков што и да е ќе се искористи и само што го наместивме останав бремена хаха. Така да сега сум во мирување. Ќе се собира за пораѓај.

Прикачени фајлови:

На Izzy_0504, Baby warrior и Karanfilce14 им се допаѓа ова.
  13. Karanfilce14

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    300
    Аии баш убаво, баш ми е кејф така кога ке слушнам од сестра да си земеш да се искористат максимално работите :inlove: ама јас ке бидам сестрата што ке снабдува хаха, од блиски сите веќе се со поголеми деца и тешко дека ке искористам нешто:inlove: затоа ке пратам попусти да искористам барем тоа нешто. За креветче до кревет многу им фрлив мерак на оние next to me ама што можат да се искоростат и за игрална после е тие ми се врв:inlove:

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kitanova77

Kitanova77 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2020
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    19
    Каде ги има? Може ли линк?

15. Karanfilce14

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    300
    На Ladyme и Kitanova77 им се допаѓа ова.
  16. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    330
    Девојки....
    Јас имам на гаќичките како некоја дамка кафенка, немам крварење, немам ништо друго, само таа дамка како една точкичка кафенко од теков на денов е, не знам точно од кога, сега приметив во тоалет.
    Дали е нормално вакво нешто?
    Не е црвена боја ниту розево, како кафенко бледо така.... Што може да е. Сакам да останам смирена и да не мислам на глупости но дали знае да се случи вакво нешто? 16+ сум
    Инаку имам нормален чист исцедок во текот на цела бременост до сега

17. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    853
    Не се плаши, имаш болка некаква?

18. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    330
    Не не, ништо, баш одлично се чувствувам.
    Да не носев бели гаќи немаше ни да го приметам тоа, проверувам цело време сега нема ништо.
    На контрола сум за една недела

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    853
    Стави си утрогестан еден ако имаш па утре слушни се ако можат нека те видат. Не чекај цела недела, нешто засирено е не е свежа крв чим е на кафено. Важно се осеќаш добро.

На 1RedLipss му/ѝ се допаѓа ова.