Jas na poslabi glavobolki pijam magnezium direkt ili rastvoren, a na pojaki paracetamolce. Obicno od magnezium mi pominuva, neznam dali si go lazam mozokot taka ama podobro mi e od koga go pijam.
Кока кола пиев по една чаша, нешто солено ќе каснев, вода повеќе. Ептен кога не се трпи парацетамол. После 12 недела почнав кафе да трпам па пијам турско едно до две ( ретки правам ради желудникот од секогаш)
Кока кола ако е до притисокот дефинитивно помага. Ама ако си метеопат како мене тогаш само силна волја да се истурка денот, магнезиум и одмарање. Секоја промена на времево ја осетив
Toa da...prava si da ne e raat covek...denes pravev na klinika vtor screening...aj sto si odat so vrski wdna rabota....koga dojdov na red....kaj eli nikolovska ni ja Fala deka bila ok...ne velam deka ne e ama samo I vleguvaa onaka nema raat I na kraj gledam pislaa vo izvestajot deka ne garantira 100 posto za anomalies...sakav sa prasam dqli taka pisuvaat kaj site..vaka ki rece deka e se ok....ama nekako mjogu haoticno mi se vide se.....nad 40 sum...defin ke odam kaj dimcev sistona da si bidam mirna...cabe vamu kao bespaltno ama....
Женски една консултација во врска со калциум.. прочитав дека сите што примаат клексани треба да зимаат. Јас примам по 2 клексани и никој ништо до сега не ми спомнал за калциум.. а плус што си имам проблем од претходно со коските особено со колената. И која доза се пие.. идеос ги причитав го препорачувале ама тие биле со Д3 а јас не треба да го зимам бидејки на последното испитување 50ка беше качен..
Да и на мојот извештај има таква реченица, тоа е за заштита од лекарска грешка про форм го ставаат вероватно
И на извештај од кај Димчев истото го пишува, реално нема 100% гаранција. Во секој случај за мир и спокој и ако имаш ресурси појди си на второ мислење.
Fala ti ..neznaev deka I on pisuva...visok nemama ama od pusti strav.....kW vidam...zdravje...moze na tret screening....ke se konsultiram..znam deka sledno e skrien seker...jas veke od utrr vleguvam 22 ned....da nikoj ne lpze realno da garantira 100 posto I na prenatalniot izleguva neli 99....samo Eden Gospod da ne cuva
Реално е така неможе да гарантира, никој не само тие од клиника и не се плаши. Ништо никој неможе 100% ни пренатален ни скриниг сегде пишува така, ама ако е некој голем проблем гледаат и кажуваат. Тоа што треба да се испита, треба има протоколи по кои се следи бременост. Неможе да рече доктор ако сакаш провери скриен шеќер или торч ако неќеш немораш. Тоа не е доктор тоа е пазарџија.
Види има калциум директ 400 мг со вит ц д3 и цинк, во мн мали количини да се појача апсорпција на калциумот. Тоа е минимална доза дневна плус кесички се. Јас пијам преку еден ден, дека со два клексани сум сега. https://zegin.com.mk/mk/pharmamed-kalcium-400-direkt-20-kesichki
Јас исто пијам калциум поради клексан, исто докторот ми рече дека клексанот го троши калциумот. Јас дополнителни и млечни не конзумирам ради интелоренација па кај мене беше фикс за калциум. Јас идеос ги пијам
Само што завршив со скринингот кај др. Димчев. На секој извештај пишува дека ултразвучниот скрининг не е 100% точен. Мада Димчев е голем експерт за тоа.
Dq da..taka vikaat deka dimcev e epten strucen...dobro ste? Kazi mi gledase dali grloto ti e on vaginalno..posto mene denes na klinika samo eho..a nekoi vikaat deka se proveruvalo I grlo vaginalno