Јас многу слабо конзумирам млеко а еве речиси 5 месеци веќе примам по два клексани. Ти благодарам на одговорот
Јас пијам Д3 од 2000 со испитан вит Д кој беше 77. Клексани боцкам еднаш дневно од 0,4, во 22ра недела во Систина ми вклучиа Идеос 1х1 Консултирај се со гинеколог, можеби заборавил да ти каже за калциум.
Кажа дека бебето е супер и дека уредно се развива, фала му на Господ.Малава малку се криеше се измачи др додека да ја види. Мислам дека скринингот го прават со ехо што е на стомак, ама кај мене и вагинално ме проверуваше заради грлото, постелката и сл. Заради полипот и под спекулум. Веќе го немам полипот, паднал. Само ми се појавил минимален слаѓ. Ми препиша антибиотик и вагиналети. Се друго е ок.
Super..bravo....deka jas imam police.. ama rekoa kao ne bil za tretiranje....sepak pak poveke obrnuvaat vnimanie...
На прв скриниг бев вагинално и измери, сега на втор јас го замолив да ми измери дека матичниот ми измерил пократко грло... и вика ајде легни перницата ја стави кај кичмата и со рацете во тупаници под крстот ме мереше... рече треба друга положба за мерење ама исто измери 2.9 тогаш.
Девојки како сте Имате ли искуство со нови нишани и бемки за време на бременост? Јас доле меѓу ногата и препоните цел живот имав како малечка бемка која беше безбојна, пред некој ден приметив дека пораснала во нормална со кафена боја. Читав некаде по форумот дека се случувало појавување на нови бемки и израстоци обично околу вратот, малку се изненадив а искрено не ни знам кога точно пораснала. Не остана памет веќе се нешто ново
Nikoj nemoze da garantira za anomalii, prijatelka mi kazuvase za prijatelka priska pravela i pisuvalo nizok rizik, bebeto se rodilo so daunov sindrom.. se e kako sto saka gospod. Vo vremeto na majkami nemalo nikakvi ispituvanja 3-4 pati bila pojdena na kontrola.. koga ke i kazam za nekoi mi se cudi, a na 36 godini me ima rodeno, stvarno nema pravila. A vie za sigurnost moze da si pobarate i vtoro mislenje da ne Vi tezi na srce
Definitely nema pravula za nisto... Samo Eden Gospod....denes mi stignaa rezultatite od krvna slika so crp pravev kontolno zaradi gripot.....enzimite mi se dosta pokaceni......crp e 5.5 dozvoleno e do 5....znaci ne e strasno..a za enzimite mi rekoa mozno e da e od virusot.....da povtprime krvna slika za dve nedeli....imal nekoj slicno iskustvo vo grupava....22 nedela vleguvam......thanks ..
Здраво,одкога почнав со 4 месец изгубив апетит скроз…Жал ми е за бебушот ама не ми сака ништо душава само премногу сум жедна за вода,цедени сокови… дали има некој кој поминал низ истово и колку ви траело? Дали може нешто да се одрази?
Ништо нема да му биде на бебето, јас бев 4ипол месеци со хиперемеза, ослабев 7 кила, не јадев ништо буквално, не ни пиев, само инфузии… а бебето си се развиваше супер докторката ми кажа дека си зема се што му треба од пренаталните витамини, така да гледај тие да си ги земаш редовно. Мислам дека ти е само таков период на намален апетит, ќе ти се врати.
Обично треба да се поправи апетитот во втор триместар. На бебе не, дека тоа влече од тебе резерви, ама поради тоа кај тебе може да се јави анемија, да ти паѓа коса или да се расипуваат заби ради малнутриција. Ако не повраќаш најдобро е да јадеш без разлика имала, немала апетит, по малку и разновидна храна. Пренаталните се само суплементација, не се замена за редовна исхрана.
Здраво, да прашам од која фолна зимате во второто тромесечие? Јас зимам прегнатол мултивитамин (наменети за 2ро тромесечие) +посебно ДХА на истата фирма ама многу ми се одбивни и имам нагони на повраќање од нив (посебно од ДХА). Мислев да ги сменам со нешто друго можеби Премама или Фемибион па ако може некој да сподели искуство
Јас почнав со премама ама два пати ми заглави во грло и побратив се што јадев... после земав новалак + фолна од алкалоид обичната како надополна (во новалак има quatrofolic ) после една дригарка ми ги пофали германските од ДМ и пак земам обична фолна за надополна. Од гинеколог само премама ми беше препорачана а ова се останато на своја рака земам. Ц 1000 ка ,фолна ,б6 и магнезиум.
ПренатС пијам лесни се мали капсули има доволно метилфолат, железо све внатре. Дополнително ДХА на now, лесни се мн двете. Од човек со тежок желудник што ништо не трпи
Da I jas ne trpam na zeludnikot...ha ha...ke smenam zdravje koga ke gi potrosam zasto da ne....a dha yi kazaa da zemas ili....?
Треба да се зема, од второ тромесечие тогаш се развива мозокот на детето и чим можев да јадам и да не повраќам почнав да користам, тоа е аминокиселина дел од омега3 плус практикувам риба два пати неделно. Обично за додатоци не прашувам никој со тоа работам и сама пијам. Епа и Дха се препорачуваат и после кај бебето од после првата недела за истата цел и плус коските да се формираат добро со д3 комбинација. Ние сите сме растени со рибино масло.
Во пренатаС нема дха, затоа земам посебно. Некои имаат внатре по два блистери едни витамини и едно дха. Ама па многу ми се допаѓа составот и лесни ми се за пиење пренатаС и затоа така комбинирам.