Јас многу слабо конзумирам млеко а еве речиси 5 месеци веќе примам по два клексани. Ти благодарам на одговорот
Јас пијам Д3 од 2000 со испитан вит Д кој беше 77. Клексани боцкам еднаш дневно од 0,4, во 22ра недела во Систина ми вклучиа Идеос 1х1 Консултирај се со гинеколог, можеби заборавил да ти каже за калциум.
Кажа дека бебето е супер и дека уредно се развива, фала му на Господ.Малава малку се криеше се измачи др додека да ја види. Мислам дека скринингот го прават со ехо што е на стомак, ама кај мене и вагинално ме проверуваше заради грлото, постелката и сл. Заради полипот и под спекулум. Веќе го немам полипот, паднал. Само ми се појавил минимален слаѓ. Ми препиша антибиотик и вагиналети. Се друго е ок.
Super..bravo....deka jas imam police.. ama rekoa kao ne bil za tretiranje....sepak pak poveke obrnuvaat vnimanie...
На прв скриниг бев вагинално и измери, сега на втор јас го замолив да ми измери дека матичниот ми измерил пократко грло... и вика ајде легни перницата ја стави кај кичмата и со рацете во тупаници под крстот ме мереше... рече треба друга положба за мерење ама исто измери 2.9 тогаш.
Девојки како сте Имате ли искуство со нови нишани и бемки за време на бременост? Јас доле меѓу ногата и препоните цел живот имав како малечка бемка која беше безбојна, пред некој ден приметив дека пораснала во нормална со кафена боја. Читав некаде по форумот дека се случувало појавување на нови бемки и израстоци обично околу вратот, малку се изненадив а искрено не ни знам кога точно пораснала. Не остана памет веќе се нешто ново