300-500 mg е идеално пиј по две ако не. Овие што ги земам имам 500мг во една капсула. Сепак знаеш телото не апсорбира све од таблетата.
Јас земав фемибион 2. По составот гледам добри се ама две капсули дневно се. До сега немам осетено мачнина од нив а зимам фолна и б12 на now поради мутации
Девојки здраво, ве читам цело време и малку ме замисливте. Јас сум 20+ и единствено што пијам е Прегнатол фолна+б12, Прегнатол ДНА и навечер магнезиум цитрат на Jamieson. Дали е ова доволно?
Јас пијам само Провен, го прашав матичниот за магнезиум, tocorelax, или нешто друго, ми рече ништо друго нема потреба. И така си терам, а и не чувствувам дека нешто ми фали засега (21ва сум)
Posto rece deka rabotis so dodatoci...zakav da ye prasam sto mislis za kalcium citrat na now sto mi rekoa da zemam ....pokraj magneziumot I toa gelot sto mi go prwporaca radi bolkite grcevite....ili imas drug predlog.....Fala ti
Здраво девојки, Ве молам за искуство за скрининг кај др.Петровска во Систина? Која цена е вториот скрининг сега? Ви благодарам
Пред две недели бев 7.700мислам. Супер е жената, пола саат бев внатре детално ја гледаше, дел по дел си збори како гледа, јас пошто сум и со хетерогена постелка и со клексани од почеток до крај мереше и протоци на интраутинарна артерија + пх вредност на вагина.
Devojki mala pomos....bev na kontrola transfuziologija...d dimeritw....20000..... a leukocitite isto pokaceni 17000.....24 vleguvam.. sekoj mesec kontrolitam i d dimerite mi bile ok..duri ponedelnik eke odam kaj mojata.....dali e nesto za panika. Jas se ...nekoj slicno iskustvo...
Многу се 20 000 д-димери, ако не е грешка во пишување, не знам зошто уопште ти го дале само така резултатот. Под итно на гинекологија, пак ќе речам се надевам дека е некоја нула вишок.
Vrtev po doktori..o ponedelnik itno brisevi urinokultura..utre crp I krvna slika pak...od pamet sum izvadena....d - dimerite mi se 2127 do 500 se dozvoleni
Znam zatoa se isplasiv...oni tus ladies ki vikast prvo da se vidi infelcoja da e e ili od nastinka ...pa posle ako ne kleksani....ama od pamet sum izvadena....vikend e...mojana tus ladna posle se cudat zasto se odi po privatni.....samo se molam da ne se iskomplicota nesto vi megu vreme
Не душо. Не мора стриктно да се до 500. Нормално во втор триместар се од 500-1000. Тебе ти се малку покачени ама ќе се регулира и тоа. Нормално е во бременост. Само на време да се изреагира за да не се качуваат уште