Neznam pisle site gluposti I od prethodno veke od se stres posledniob mesec samp se kacuvaat sega za dve nedeli se kaceni..poveke...verojatno zatoa ne prakaat od ponedelnik....da se ispita zatoa sto se kacuvaat......nekogas stvarno panika me Faka ama toa se e od minati losi iskustva....
Димерите до 500 е границата за небремени.Да 2000 ти се покачени ама не е нешто многу за 2 семестар ама ако не примаш терапија треба консултација со трансфузиолог што побрзо.Кај мене леукоцитите беа 10.5 на последната крвна слика уринокултура чисто,брисеви исто ,црп 7.2 ми дадоа превентивно панцеф 400мг 5 дена.Така да смирено може да ти е и од настинката како што спомна.
Ќе биде се во ред. За се има лек. Ти беше нели и настината како што те читав може и од тоа да се покачени. Ќе се испита. За два дена голема разлика не може да настане со ддимерите. Барем така ми има кажано доктор. Подолг временски период треба.
Fala vi devojki Baby Girl123 I Veci@123..da da bev pred nedela ipol pa me drzese edno mesec dena a dve ipol nedeli ubavo kaslanje...ama poalednive nedela ipol ok sum si..bas onaka dobro nikakva nastinka veke nemam...zatoa se iznenadiv.....ajde ke vidam bas zdravje.....Fala uste ednas na poddrska
Јас сум 20+ и пијам само фемибион 2 и понекогаш навечер магнезиум (ми помага подобро да спијам) ништо друго. И до сега се било во ред, бебуш убаво напредува. Внесувам доста овошје секој ден и јаткасти плодови, бадемово млеко. Мислам дека е доволно
20 000 е веќе загрижувачки ама за 2000 не се секирај, има решение. И мене ми беа околу 2000 па и повеќе во второ тромесечие, си почнав со клексани и тоа е тоа. Сега па ми се 3000, па никој не е особено загрижен. Важно да си примаш терапија. Јас од искуство мислам дека направив грешка што не отидов веднаш на трансфузиолог за консултација туку одев на ГАК таму да ми препишуваат клексани, така да те советувам да си посетиш трансфузиолог прво. Ама не се плаши, не е толку страшно ако се 2000.
Ne panici mila ne se mnogu pokaceni 24 nedela si..ke gi sredis si kleksani,jas eve vo 17 nedela imam 1300 pa si pocnav so kleksani,a leukocitite isto ne se mnogu si bila i nastinata,poleka smiri se napravi dopolnitelno urinokultura i crp i ne se sekiraj ke bide se vo red
Fala na poddrska xa xa xa-ba i lana deir..da sekoj mesec prvaam kontrola na transfuziologija...zatoa sto vo 2 mesev imav visoki vrednosti na hemostaza ama se sredi posle I mi prekina kleksani.....da soberam rezultati brisevi , urinokultura,....crp..urinokultura....ke se strpam do ponedelnik ....pa ke kazat na transfuziologija dali treba kleksani ili ne...da aw smiriv malku koga spodelivte iskustva......znaci se slucuva.....
Девојки ве читам дека повеќето пиете омега 3 покрај другото, мене докторот ништо не ми спомна. Кои омега 3 ги пиете? Има ли такви што не прават тегоби?
Тука дна ани фарм во хром кај нлб банка последно сопругот ми купи. Ако нема ќе ти нарачаат до попладне ќе има.
Одат без рецепта така? Пошто сега пробувам да ги нарачам онлајн на вибер ми пишаа мора препорака од лекар
Девојки денеска примив за зреење утре пак .Што да очекувам во Систина ми рекоа бебето послабо ќе е активно.Јас еве сум дома го осеќам бебе си мрдка.Инаку 25недела и 2 дена ама грлото е 14мм и само серклажот држи.Нема инфекција брисеви чисти уринолултура исто.Некој слично како мојава ситуација до која недела издржавте.
Веци не сум сигурна ама мислам @Joraa ми пишуваше кога ми се појави слаѓот дека има 12мм од 20 недела па успешни две бремености си има. Дали земаш токо релакс форте наместо Ферона? На неа тоа многу и помогнало. Можеби таа ќе може да сподели повеќе иако е сега со бебче па може нема мн време
Мене првата бременост ми беше од 20 недела со итен серклаж и 10мм грло. Истерав до 37+1. Само со строго лежење со перници под мене и за одење на преглед со трудничли појас.