Мене водата магично ми се намали, и сите тврдеа дека е инфекција… брисеви чисти, уринокултура чисто. Покачено црп,12ка. Никој ама баш никој не знаеше од што се намали водата, добро викам бебево ли ја испи… и еве и ден денес не знам од што е, не знаеше ниеден доктор. Фала му на бога за Ќаев, господ го прати. Ме закажаа за царски и случајно им текна да ме проверат уште еднаш, не примив инекции за зреење зашто бебе 3кг тежеше во 34та според ехо. И така Ќаев ме прегледа не ме породија и ме изгура до 38ма.
Многу чудно, зашто секоја втора има крварење во рана бременост, или кафен исцедок. Еве јас два пати имав во 11та и во 12та. Не знам, стварно.
Само да издржам подолго што може и да не му е ништо на бебе... од терапииве или нетретиран слаџ. На ехово пред три дена кога мереше грло викам онака ај да ме види 5 недели немав ехо и вика вода 8ца на горна граница, бебе една недела понапред.. па да испитаме скриен шеќер. И викам да закажам.. не почекај ај терапијава за слаџот.
Матичниов што се изнасмеа.. го гледам викам Докторе амниотик флуид слаџ постои, англиски збор.. македонски талог, кал. нешто како партали во водава доле на грлото.. ха ха вика слушаш сестро јас ова сега слушам. тогаш како бев напната да му се објаснувам уште. Ама памет никогаш доста човек учи во животот. Кога им викав се смалува грло тие мислеа дека измислувам само.. од 16та недела фати 3.8, 3.6 па 2.9, 2.6, 2.2 да дотерам до 1.4 во 26та
Нема ништо да му се деси од терапиите, ќе му помогнат да се среди слаџот. Веќе си за испитување скриен. Ама ако можеш дома да ти дојдат, немој да одиш, сепак три саати ќе окапеш, а моментално не смееш да ризикуваш. Јас верувам дека ќе издржите, дека ќе ја погодат терапијата. Слаџот е проблемот, сигурно е тоа. Не се долечува само се прикрива и моментално не го гледаат и ќе ти прекинат терапија и тој пак се враќа и го напаѓа грлото. Мораш да го смениш матичниов!!!
Матичниот ми е прича за себе работам со него... таа пред него ја сменив пред да останам бремена неможев да ја добијам ни на тел чекав 3месеци пап резултати да ми каже. Овој има знаење многу виде хематом од старт третиравме редовни конторли терапија... ама има и понашање што мн му го толерирам ради работата. Ги знам што г**на се сите од работава и не ми се нервира сега со тоа. Нека пројде бременоста добро па за следна ќе видиме. Сепак викам ако еден доктор види нешто, дај терапија, може и да неможеле да ја видат другиве тоа е жива материја мрда бебе се движам. Прегледот од Ремедика завчера каде што виде слаџ и идам за пола сат од ремедика на гак, др Беким елези беше вика не гледам јас слаџ. Не викам дека не е можно. Мене понашање ме нервира најмногу...Потценување туѓо мислење или мојата претпоставка да не рече ај да видиме девојче што е тоа јас дали гледам или не ако крати грло е озбилна раб.
Јас отидов со снимки од систина, Корнелија ме гледаше 40 минути, салта ме вртеше женава да ги најде џебовите со плодова. И најде доволно за да не ме пораѓаат предвреме. Ми кажа она одма, као дека се увредуваат колегите од државно, ако ти го прифатат мислењево супер, знам вика работев 10 години таму. И така и беше, ме гледа Кочовски, и не наоѓа вода и му вадам сликите од вечерта, гледа и ги фрли, и не нема вода примете ја за завршување на бременоста, коа рикнав да плачам таму… какво завршување се збунив цела.. вика ама смири се мора да се заврши вика, викам ама нели е добро бебето, е добро е де.. викам епа како завршување, па вика пораѓај… ми идеше да му ја пукнам една.. па така ли се кажува бе.. од кај да знам дека вас тоа ви е термин за пораѓај.. затоа ако можеш Ќаев да те види. Верувај во ходник да го сретнеш ќе те викне да те прегледа, доктор и пол. Поим за посветеност и здравствена услуга од доктор. Нит врска ми бил ништо, сам дојде после преглед ми бика те молам не давај пари на приватно дојди во тогаш и побарај ме мене. И така и беше. И ме породи, ранава значи не знаеш естетика, везена. Ко да не сум родила. И доаѓаше да ме џирне секој ден. И на испис дојде и дека бебето ми го задржаа заради покачено црп, му спомнав дека ме пуштаат мене а бебето не, одма отиде да види што е проблем. Се врати и се ми објасни. Ти се верува дека само он доаѓа на време… и тоа пред време е на смена, еднаш ми се извини.. пази ми се извини и на маж ми дури што сме го почекале.. зашто го викнале горе… мислам што повеќе да ти кажам.
Ќе издржиш, со тебе сме сите, голема терапија примаш. Утре во ремедика ќе направат контрола, до таму во кола маж ти нека ти спушти седиште и полека, нека припазува дупки вибрации итн по пат, јас така полу легната на лева страна се возев цело време од страв. Вчера читав за viability week, нели ја сметаат 24та, кога бебето веќе има механизам само да се избори за живот и недај боже во критични ситуации веќе со апаратура и триста медикаменти успеваат. Тежок е патот ама да мислиме сите позитивно зошто веќе од 27ма е 7ми месец гестациски ќе помине брзо. Не е ни битно низ што ќе се помине само да си ги гушнеме сите здрави и живи
Девојки читам дискутирате за слаџот па сакам да споделам искуство. Пред 2 години сум породена. Имав ризична бременост исто со слаџ и уште 300 компликации. Слаџот почна да ми го крати грлото во 20та недела. И тоа од 2.5 за 2 недели да дојде до 1.4 така некако.. Тогаш само Др. Петровска го гледаше на ехо во Ремедика. Исто во државна и мојата матична ништо неможеа да видат. Јас мислам дека за тоа што таму апаратите не им се добри,во Ремедика и јас го гледав на ехо баш како парталчиња пливаат во матката. Терапија сумамед 7 дена по 1 грам. Бев преплашена од големата доза. Дури и ме убедуваше матичната да не земам толку со пола доза доволно било. Сепак ја слушав Петрова земав 7 дена по 1 грам, се намали но не се исчисти.. за 2 недели да ја повториме дозата. Грлото прекина да се крати ама више беше касно. Со 1.4 мм грло и строго лежење истерав до 38+6, родив живо здраво палаво девојче. Во тоа време кога спомне слаџ во државна докторите како од Марс да паднале ,прв пат да слушнаат, дури ме убедуваа и дека нема ништо.. Вечно благодарна на Др. Петрова ја истерав бременоста до крај успешно. Мојата матична ме праќаше на порагај во 24та недела... Е сега сум втор пат бремена. Петровае во пензија бев кај Котларова. Во 12та недела цервикс 3цм. Не ми препорача ниту мирување,ниту серклаж. Рече рано е за било каква дијагноза од 20та натака ќе видиме. Гледам да се пазам колку можам ама со мало дете тешко иде... Преплашена сум ,само се молам да не се повтори приказната со лежењето. Ви пуштам среќа и Господ да не чува сите
Ќе се издржи Бејби ќе биде, викам поголемка е секако за една недела. Денеска цел ден си замислувам дека се зголемило грлото од голема желба. Се надевам ќе е така или барем да не мрда од таа должина. Бебче е све поактивно и е потесно и така комуницираме. Вчера кога заспа мм си плачев незнам сами солзи идеа јастукот жива вода. И сум си заспала.
Ми даваш надеж, фала ти многу ❤️ мислам себе се читам. Имам голема доверба во Др Афродита, Др Симонида, двете се секогаш во тек со сите работи, се наградуваат со знаење и гледам дека исто постапуваат и приватно се дружат. Ќе биде оваа бременост полесна ќе видиш, реагирај на време само, почести прегледи.
Добро што постојат и тие единки во оваа река на беземпатични и арогантни доктори што се само за пари. Фала ви многу на советите и подршката. ❤️
Еден куп такви ноќи имам во животов.. маж ми мн ми се лути кога плачам … и после тоа не ми збори тоа му е механизам на заштита некој што не можам да го објаснам … а мене и денес кога сум во здрава бременост од никаде на некои моменти ми доаѓаат солзи за се што поминав … и си плачам… знам и во кола возејќи да ме стрефи … во кујна … во канцеларија некои моменти се непредвидливи и јас никогаш нема да го преболам се тоа што го поминав ама жени сме друг механизам имаме за емотивност од мажите. Се повеќе мрдаат сега и на секој покрет и се радувам и ја. Ја осеќам преку цел ден, вчера ми беше помирничка и си вика кај ми е детево па ќе мрдне и ќе се повратам назад со мисли ти дека лежиш сега сигурно цело време си ја осеќаш. Збори и .. да знае дека се борите заедно
Ќе бидеее, ќе видиш, ќе си родиш здраво право бебе. Само смирено и верба. Верувај дека се ќе биде добро. Исплачи се ако ти е тешко некогаш, сега со хормони нормално е, за се се плаче @Baby warrior. Ќе си пишеме пак за некој месец кога ќе пишете овде дека се родиле женските, и се ова ќе биде само лош спомен.
Zdravo devojki..ve citam....neka bide na pomos denesniot praznik na Bejbi .pa I nasite sto se soocuvame so predizvici....samo se dobro da se zavrsi....nekako se nema raat...ama se dodeka ima resenie ima moznosti I za borba I za nadez I na krajot pozitivno se da bide so bebulencata vo nasite race
Mene znaete minatata nedela me izvadija od pamet do pokaceni dimeri I leukociti....trcav cela nedela po kontroli ...pak vaginalni brisevi....cisti...I pred dva meseci bea cisti....urinokultura..isto uredna...pneumoslajd igg za gripot I respiratornoto...petok sega krvna slika pravev se duplo pokaceno dimerite 4500..leukcitite 18 000 .....mi dadoa...transuziolpgot pd koco mi rece odma da pocnam so summed od 500 mg 6 dena I dvapati na den kleksan 5 dena.....se molam da se povlece infekcija...krevaat ramenja I mojot gibekolog....pretpostavuvaat deka ima nekoja skriena infekcija..ama neznaat tocno sto..vlegov veke 25 nedela.... se nadevam dek aod terapijata ke se simnat vrednostite....nemam pamet nekogas..nekoj slicno iskistvo?.....
И кај мене пред 2 недели леукоцити 11,брисеви чисти ,уринокултура чиста.Проверив Црп 7.2. Гинекологот ми даде панцеф превентивно 5 дена.Понеделникот ддимерите пак ,времиња ок ама јас примам 2 клексана и аспирин,ама леукоцити 13 ова анализа правено систина.Истиот ден брисеви правев чисти.Четвртокот авицена дојде домашна посета леукоцити и во урина и крв покачени,бактерии во урина +,Црп 2.5.Послем 2 дена рез уринокултура Enterococcus 100000.Сега сум на Амоксиклав од 1000мг .Јас сум бед рест дома цело време дали кога одам Систина користев вц ама не се држи .Тоа е да не си раат.Така да провери си и Црп и уринокултура.Јас брисеви,крвна слика и уринокултура на 2 до 3 недели док ми бара.
Fala ti....jas avicena adrijalap I temedika proverivav...zavoravov da pisam crp se spusti.....petok pak lanirav da proveram krvna slika I dimeri....znaci od tvoe iskustvo...vikas I urinokultura pak da proveram..I jas sum na patoloska zatqdi krvarenje I kafeav iscedok vo 2 mesec.....ama toa se sredi I togas mi prekinaa kleksani...ama ak mi rekoa da odmaram poveke......Fala ti uste ednas
Мора да има нешто .Високи ти се леукоцитите да бидат 10.5 -11 може и заб ако имаш расипан ама 18 е високо .Кај мене со крвната слика од четврток беа 19.
Cudno...... istoto I jas si mispev da e zab ke pokaze....ke vidam bas.....trpenie.. redovno terapijata.....I ke sw vidi za edna nedel.....