Се сеќавам дека пред крај сегде го осеќав, а особено во ребра ама во почеток додека е уште мало, се сум заборавила Но нели тоа ни е оправдано, трудничка амнезија
Jas osekav mnogu nisko do peti mesec, posle vtora nedela od peti mnogu e aktivno. Duri se razbuduvam koga me sutka vo rebra. Osekam kaj papuk od desna strana, tuka mu e glavce i od leva strana so nozinja sutka mi se mrda cel stomak. Inaku sum 24+2, veke 25 nedela. Bevme na uz vo vtornik i veke imase 700g i si gi jadese racinjata prekrasno cuvstvo
И јас сега за сега само долу го осеќам, наредна недела сум на скрининг па ќе си прашам и јас да не мислам. Но најверојатно штом кај сите е така, така треба и да биде.
Сегде го има. 25 недела сум.И во бешика и од лево и од десно под над пупак има место дечкото и си се шири.И брзо подвижно неможам некогаш ред да му фатам.Денес се мерев 72 кг, а почнав со 64 до крај колку ќе бидат а?!Вака не изгледам поправена во ликот,нозете и рацете а 8кг.Ви женски како напредувате у килажа.....?
Prasaj za da ne mislis. Jas kolku so razbrav normalno e taka dur e pomalno matkata bila do popukot i normalno dolu ke se oseka kako so rasti meseto se siri i nagore matkata pa pocnuva i nagore da mrda
Za 1 den potroseni site termini za skrining na 21 ne bea pusteni na 22 site zafateni ova e katastrofa
Кој прави скрининзи на ГАК? И кога се пуштаат термините? Мене ми е рано, почнав 16 да ја ситнам, ама ако брзо се пополнуваат термините, да си закажам со време.
Gi pustile na 22 za April i site se vece potroseni vcera se javiv kaj maticnata i nema nieden sloboden termin
Ја почнав 20 недела, поправена сум 4-5 кила, се уште сум штица љубица само сега со мешко А женски матичните каде што одите на ехо не ви прават и скрининг?
Уште втoрникoт oвa време беa сите зaфaтени,бaш прoверувaв зa другaркa нaјубaвo сaми дa си прoверувaте пoстoјaнo и чим видите слoбoден oдмa вртете дa ви зaкaжaт.
Е многу се додуша.... Мене матичната ми прави скрининг, или поточно кажано секоја контрола мери се, а всушност тоа е и скринингот нели... и плус подолго време, убо покажува ова е ’рбет, ова е то, ова е то, не 2 мин туку повеќе од пола h, една контрола се на се ми е некаде 1 h. Е се само за срце ќе ме прати кај специјалист за тоа.
http://mojtermin.mk Пишувaш сaмo фетaлен стискaш прaзнo местo и искaчa целoтo име . Сo мaк.фoнд требa дa се пише. Тукa зa сите дoктoри,клиники си прoверувaм
Првиот скрининг ми го правеше матичната, пошто си има 4Д, а сега не ми спомнала ништо... сега ќе одам околу 18 недела, па ќе видиме дали таа ќе ми го прави тој скрининг, или ќе ме препрати кај некој друг. На ГАК ми ја препорачаа Лазарова, ама не ја гледам во листата на доктори кои го прават скринингот. А скринингот не подразбира само мерење на одредени параметри, туку подразбира целосно испитување на органите, дали се развиени како што треба и дали, не дај Боже имаат некои нарушувања. Особено се обраќа внимание на срцето. Многумина одат кај Димчев во Систина, најдобар бил, 3900 е скринингот. Ама сега имал практика само за срцето да препраќа кај колегата во Систина, Драшко (не ми текнува на презимето) кој бил специјалист баш за срцето кај фетусот. И тоа плус се доплаќа. Во првата бременост вториот скрининг го правев во Чаир, кај Кировски. Човекот е супер, детален, внимателен, само не зборува многу. Се мислам дали пак да одам кај него, или сепак на ГАК.
Мене вo систинa дo сегa дoктoрoт гo гледaше секoј oргaн детaлнo , ми пoкaжувaше кoјa е бешикaтa, стoмaчетo,хрaнoпрoвoдoт, мoзoчетo се детaлнo. Втoриoт скрининг ќе ми гo прaви oн ,не прaќa кaј Димчев, a зa срценцетo не плaнирaм дa oдaм кaј Дрaшкo, без никaкви индикaции 2600 и зa тoa не е мaлку.