Рано ти е да го сеќаваш бебето цело време. Мене докторката ми рече после 20 недела, и тоа да не очекувам којзнае какви удари. И така и беше, и јас сум до гасови ама знам кога ме клука дека е тоа И јас сум со постелка на преден зид. Штом на сите прегледи си поминала се уредно немој да се паничиш, некогаш сами си бараме нешто што го нема од страв.
Те читам и како себе да се читам иста бев до пред две недели, разговарав и со еден психолог и ми рече дека многу често се појавува анксиозност во второ тромесечие. Немаме симптоми како во прво а не ги осекаме бебињата сеуште. Јас си направив анксиозност од прегледот некаде во 18-19та недела многу беа мирни бебињата за разлика од претходниот кога се превртуваа и не можеше др да ги фати, и со викам нешто не е во ред. Секојдневно се убадував дека докторот ќе кажеше ако не е во ред ама пуста мисла си стпеше така дури не почнав да ги осекам. Исто сум на преден зид плацента, 20-21ва почнав така суптилно да ги осеќам сега веќе 23та убаво ги осеќам. Земи ја Свесно Мајчинство, баш збори за стравовите и многу убаво делува посебно во вакви моменти.
Рано е за удари. Има време, има да ти се превртува цел стомак. За приска што се грижиш. Една статистика е , која може и да те исплаши. Си направила пренатален, биди смирена сега. Ако ти е мисла докторот за скрининг, секогаш можеш да смениш. Направи го тоа, кое ќе ти даде мир.
И јас немам направено ништо друго освен панорама, и прегледите што ми се кај докторот во систина, јас ни кај матичната дури немам отидено. што ке ми каже он тоа. Скрининг... валда скрининг беше тоа кога правев панорама таа недела и кај докторот имав преглед мереше се подетално... ќе прашам следен преглед. Не се секирај се си е супер
Здраво Моментално дум 19 недела и планирам да одам на одмор. Одобрено ми е од лекарот, но сакав да ве прашам дали некој во 25 та недела има патувано со авион и дали поминува на скенерот на аеродромот? Малку ми е на мисла за скенерот дали е штетно нешто и дали е задолжително да поминам преку него?
Денеска посебно ужасен ден, и јас сум анксиозна и се држам некако ама денес ми е тешко. Не ми се јаде со сила каснав па се осеќам како прејадена. Времево многу ми влијае кога е вака променливо беше 28 степени и сонце, сега тмурно и никакво... На социјалниве мрежи освен црна хроника друго нема... Иако се испобришав да не читам такви работи пак ми се појавуваат спонзорирани страни со грди наслови Цело време поспана без енергија...
Здраво јас сум 17 недела пред 3 дена се вратив од патување немав никакви проблеми при патувањето со авион. Поминав најнормално на скенер. Така да уживај дур си на одмор
Ако од доктор ти е дозволено да леташ и имаш уредна бременост нема од што да се плашиш. Тие недели е најубаво да се патува оти имаш помалку мачнини. За скенерот нема што да те плаши, сите на скенер поминуваме секаде низ светот, нема поинаку
Денеска посебно се чуствувам без сила и енергија, едвај станав од кревет, се ме боли. Промената на времето многу ми влијае. Ви благодарам на сите за советите и поддршката, ми значи .
Здраво девојки, од која недела почнува да се следи должина на грло на матка? И кои се симптоми на скратено грло?
Мислам немаше човек денес што не се пожали дека се чуствува лошо од ова време,инаку и јас денес ужас бев
Времето не ми влијае, бидејќи не сум во Мк и навикната сум на облачно и дожд, дури и ми годи и немам проблем на такво време и да испешачам и да да отидам да испазарам и куп обврски да завршам. Ама ова гадењава што сеуште не стивнуваат ни во 17та недела и тој метален вкус што останува во уста после било кој оброк, буквално ме убива. Има денови кога се поднамалува интензитетот, има денови како вчера и денес кога е хорор и многу тешко го поднесувам тоа. Вакво нешто во првата бременост немав.
Не знам дали истиот вкус го викате метален вкус ама после секое јадење многу грдо чувство имам и јас во уста, и поради тоа ништо не ми се јаде ... Ми помага ладна вода или одма заби да измијам...ама не секогаш. И јас сум 17 недела, среќа немам гадење кратко траеа на почеток само.
Да, на тоа мислам, наводно било поради хормоните, иако во прва бременост ништо такво не искусив. Мене и лути бонбони без шеќер ми помагаат, ама тоа исто е само моментално. Многу гадно чувство ми создава и исто ништо не ми се јаде.
Ги прикачуваат. Еј додека не заврна мислам дека лебдев ,плус болки насегде... @Guns N` Roses пренатален е посигурен од приска... некако последниве случувања сите не вознемирија јас освен сите други витамини си зимам и плус Б6. Ми помага да спијам барем
Реално немаш особено причина за паники ама нормално е да има мисли преиспитување и сл Ја реално цело време имам некакви резултати што ми прават стрес ама гледам некако да се смирувам Последната паника ми беше неделава оти читам сите примаат клексан терапија со вакви мутации како мене Мене не ми препиша да почекам да следам ехо Intrusive thoughts колку сакаш Па и на целата ситуација со трагедијата милион мисли Ама кога ќе ме фати анксиозност пробувам со дишење и со тоа сама си зборам со себе дека ако треба нешто ќе ми кажеле докторите и дека на крајот од денот секој со среќата Така да пробај колку можеш да се изолираш од она што те вознемирува и ако те спукаат мисли прашај се колку се реални со факти Со лесно нека ни е на сите