Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    3.803
    Во првата бременост мене така знаеше да ми се фати исто од десна страна, обично кога ќе излезев на пешачење и така едвај одев од што ми беше укочено и болеше, ама продолжував полека и внимателно да се движам и за едно 5 мин максимум пушташе и после функционирав најнормално. Не знам дали е иста болка, мене буквално како некој нерв под стомакот да ми се фаќаше и ми ја укочуваше цела нога. Јас го препишував на натежнувањето на стомакот.

На macufce му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    484
    Мене исто знае да ме фати и да ми трне десната нога, минкажа некој дека матката може да притиска н некој нерв. Се истегнувам лесно и поминува.

На macufce и jagoda777 им се допаѓа ова.
  3. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    1.037
    Некој нерв притиска...
    Јас па навечер имам проблем а легнам на десен препон како да ме лазат мравки како скокот и без спиење сум неколку дена многу неудобно...нервоза ме фаќа. Почнав Б6 да пијам па опушта малку ...

На macufce му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    2.278
    Женчиња дали и на вас ви е слично со мешето.До 4 па и 5 месец некаде имав голема подуеност на стомакот и ми изгледаше многу поголем веќе сум 23 недела и сега ми е многу помал стомакот насабајле дури не го приметувам.Чудно ми е зошто е така,има ли некој слично?

5. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.934
    Допаѓања:
    16.944
    Да, и јас имам многу гасови и подуеност, некогаш ми изгледа како поголем, штом нема гасови одма изгледа помал, а и почесно се чувствувам.

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.934
    Допаѓања:
    16.944
    Последниве две недели брзо се заморувам, чуствувам голема омалаксаност на целото телото. Активна сум низ дома, но штом постојам на нозе и еден час, имам болка во нозете особено потколениците, оваа недела и благи отоци. На почетокот препишував на тоа што имам покачено на килажа, но оваа недела почнаа да ми потекуваат и рацете, да ме болат, особено дланките до лактите. Ќе поработам малку низ дома, и одма ми омалаксува снагата, морам да легнам да се одморам. На неколку пати веќе одеднаш ми се слошува, ми се стежува и за неколку минути поминува.
    Ќе правам лаб неделава, ќе видам што ќе покаже.

7. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    744
    Имаш д димери проверено ?

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.934
    Допаѓања:
    16.944
    Проверив пред два месеца скоро, во ред беа, ќе правам пак лаб, ќе проверам и д-димери.

9. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    814
    Devojki, ve molam nekoj so pozitivno iskustvo shto imal sladz. Na se sto mi se slucuvashe prethodno i sega ushte ova mi faleshe :(
    Mnogu sum voznemirena. Imashe bajagi. Od vecerva sumamed 1000mg 7 dena :(

10. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    744
    За два месеци можи да се кренале, иако не мора да значи ама сепак провери си.

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  11. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    392
    Провери детална уринокултура, да не имаш нешто протеини во урина и целосна лабораторија. Која недела си? Отоци при скроз крај се појавуваат, крај 8ми, почеток 9ти.

12. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.934
    Допаѓања:
    16.944
    20 недела сум. Склон ми е организмот на отоци, и пред бременоста сум знаела, особено летно време да отекувам. Правев денеска комплетна лаб, резултатите изгледаат уредно за една трудница леукоцити незначително покачени 11 и гранулоцити, лимфоцити намалени, хемоглобин 11,7 паѓа за разлика од претходна лаб, железо 13 ама веќе пијам железо затоа се одржува во граници и холестеролот 6,5 на горна граници, хематокрт низок, не пијам вода, голема грешка, а морам, во мокрача уредно нема ништо. Ќе направам и уринокултура и д-димери, неможам да стигнам оти одам и на раб, а на различни места се испитувањава.

На NewMember23 и fragaria им се допаѓа ова.
  13. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    516
    И ја сум склона на отоци
    Ама приметувам дека е од различна храна
    На пример ако барем малку некаде ми се промкне млечен производ одма стомакот ми е многу подуен
    Ако каснам чоколадо малку повеќе од коцка две и тогаш, претставувам од шеќерите
    Можеби да не јадеш солено?
    И дефинитивно да треба вода пиење
    Јас порано можев и една чаша вода на ден да се заборавам
    Сега гледам во текот на денот да распоредам колку можам повеќе и барем да стигнам до 2л.
    На почетокот многу се чувствував отечена после апчињата Дабростон
    Ама сега ми е подобро од како ми ги прекинаа
    И нозете на перница дома ко ќе бидеш

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.934
    Допаѓања:
    16.944
    Да имам забележано дека и храна има многу влијание, кога јадам повеќе овошје зеленчук, не отекувам, штом си поткаснувам брза храна, посолена одма се покажува. И дефинитивно треба да одмарам повеќе, јас терам како да не сум бремена, а не може да ја имаш истата енергија како претходно, човек што не е навикнат да седи на газот, ама дефинитивно треба многу да припазувам.

На fragaria и nice-girl им се допаѓа ова.
  15. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    963
    Допаѓања:
    742
    да не јадеш многу солено ? може од сол да ти е се задржува повеќе вода

16. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.934
    Допаѓања:
    16.944
    Искрено не сум фан на солена храна и организмот не ми сака. Кога готвам не ја пресолувам храната, баш нормално е солено, што за други моето нормално солено, за нив е несолено. Сега во бременоста знам да си каснувам по нездрава храна од стрв и приметувам дека тоа има влијание.

На fragaria и nice-girl им се допаѓа ова.
  17. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    963
    Допаѓања:
    742
    знам те разбирам и мене на пример некогаш ми се јаде брза храна мислам се препородувам кога ќе каснам а знам дека не чини.Одбеганувај чим гледаш дека ти смета таа храна повеќе зеленчук и овошје ќе издржиме се бркаме со неделите за малку

На fragaria и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  18. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    78
    Вчера бев на вторскрининг кај Димчев во 21 недела. Се супер кажа, се е во ред. Прегледот траеше 10 мин. Од таму отидов на државна чисто за второ мислење. Докотката која ме прегледуваше многу се задржа на срцето сигурно 15 -20 мин го гледаше. И ми рече да отидам пак за две недели дека не можела убаво да го види срцето.Дали на некоја од вас ви имат кажано такво нешто. Цело време сум во мисла дека нешто не е во ред.

19. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.272
    Допаѓања:
    5.405
    отиди, да не ти е на мисла закажи кај драшко во систина, само срцето го гледа

На Hippie му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    2.278
    Исто и јас бев кај Димчев за втор скрининг 20+5 и се беше во ред и срцето го гледаше и не искоментира ништо.После кај матичниот бев за два три дена зошто и он прави скрининг и ми рече дека е рано да се види убаво срцето пак да го видиме за три четири недели дека подоцна се гледало убаво.
    Не се секирај ако нешто е е во ред ќе ти кажел Димчев

На Hippie му/ѝ се допаѓа ова.