Јас кај тој Драшко ќе одам за срцето, а скринингот пак кај матичната...па што знам...таа ми вика јас постојано на секоја контрола следам како е развиено, без гајле да бидиш, па се...белким ќе биди како што треба...
Crvenata boja oznacuva deka na toj den ima termin i mozam da se javam na maticniot ginekolog i da mi zakazi?
Zenski poglednete na ova FB strana kolku ubavi raboti nosat od London so vklucena postarina do Sk, denes ja otkriv ima preubavi raboti. https://m.facebook.com/Obleka-za-de...eca-za-decu-i-odrasle-London-951208734892604/
Direktno javi se kaj maticnata od sleden mesec neka ti zakaze. Okolu 10. pustaat spisok so termini sekogas.
Jas pravev skrining kaj dimcev i ne me prati kaj drasko. Nego ne mi e jasno ne vidov deka bas site organi gi gleda kako sto vikate bisika hranoprovod i sl. Samo izmeri osnovnite mozok srcence stomak, rece se e ok i tolku. Neznam moze videl i dr ama jas nisto ne vidov nit pa i toj kaza nesto
Денес бев кај матичниот да ги види резултатите од крвта и бидејќи тромбоцитите ми се покачени на 436 ме праша да не имам некој расипан заб и ми рече да испитам д-димери заради тоа. Ќе одам сега да проверам и забите да не е поради тоа. Исто ми даде да испитам за комбсов тест сега видов за тоа ама читам дека тоа испитувале тие што се Rh негативен а јас сум позитив. Ме збуни сега. Имала некоја искуство
Да ве прашам што може да ми е ако знаете, доле така од време на време ме чеша надворешно, исцедок нормален, мирис нормален.. Инаку сум 17та недела, сите брисеви ми беа ок кога правев пред месец дена... Незнам така некако непријатно ми чувството..
Мешињa дaли пoнекoгaш имaте пoтребa зa честo прaзнење нa цревaтa? Oкaпaв периoдoв вo веце, не е дијaреa aмa нoнстoп ми се oди ништo штo изедaм чинaм не се зaдржувa
Jas imav takvo cesanje nadvoresno, I maticnata mi kaza deka sum inala nekoja infekcija, mi dade krema mikoril za nadvoresno da mackam I nemam gajle, so denes zavrsuvam I veke gi nemam tie simptomi.
Јас си рачунам со полна 26та недела за 7ми месец. Според оваа табела. Да дека вака си влезена во 27ма, но не е полна. Барем јас така си сметам.
Девoјки јaс бев минатата неделa нa скрининг зa органите значи вo 23 тa неделa вo систинс кaј ивaнoвски кaде и штo си oдaм редoвнo плaтив 3900 ден a зa срце кaј дрaшкo истo вo систинa и декa се 2 чки плaтив 5200 a зa еднo 2600 и ми рече зa 4,5 недели пaк пaк нa кoнтрoлa чистo превентивно нo немa дa oдaм зoштo се е oк a мнoгу пaри е навистина.
Interesna tabelicka, prv pat ja srekjavam, Mi se poklopija rabotickite, samo ke go cekame terminot so arno so ubavo
Јас мислам дека е така, е сега ако знае некоја поточно нека каже си чекам уште точно една недела за 7ми јас.