Во Белина имаш неколку природни фирми Може да си ги провериш таму на лице место да се консултираш Мене лично иако сите се квалитетни и органски и слично не ми одговара секоја, mossa i madara ми се ок, тие на siberica и други тестери порано кога пробав не ми беа ок Најдобро ако начекаш тестер да земеш
оваа ја начекав на попуст и супер е Во Белина малку се поскапи ама вреди Само моја препорака ако има прво да пробаш
Gamarde Bébé Fluide Solaire SPF 50 Минерален SPF, тотално безбеден. И Weleda имаат минерален но тешко се размачкува на лице.
Имате и македонски брендови за спф креми ама не знам за лице дали има Ignea Esoapery Bloom Имам пробано производи од сите три навистина се многу добри Ама не знам конкретно дали има крем за лице со фактор Може и online да се нарача Испитани се Природни целосно и генерално органски Ќе пробам линк од инста дали може да пуштам Имам пробано за тело крем за сончање и многу се добри
Здраво во оваа бременост прв пат пишувам тука сега сум 14 недела само што го почнувам второто тромесечје сега пред малку ми се појави розав усцедок не многи обилно така малку на влошката и малку на бришење се консултирав со докторот ми рече да одморам да пијам магнезиум од 400 и дека не е ништо страшно но мене малку ме загрижува затоа што до сега ми се нема ова случено дали некој и а искуство и дали само со магнезиум и лежење може да се среди
Може да се среди. Си се исфорсирала можеби ако си била деновиве многу активна. Лежи, пиј магнезиум, не кревај тешко. Не е страшно имав и јас исто така.
Ако не ти помине појди на преглед да види Обично сите што сме имале некаков исцедок или слично ни бил даден утрогестан вагинално Ама мора да те види гинеколог и да каже дали кај тебе треба или не
Mnogu mi e milo sto uspea,ti bese za vtoro ako dobro se sekavam.Vo 15 nedela i jas imav krvarenje,no bev bas aktivna i rabotev po doma,potoa odmarav magnezium i utrogestan poveke lezenje nekoj den i se sredi. Mora da se pripazuvas. Pozdrav i sekoe dobro
Da za vtoro detence za prvoto mnogu se pazev sega nekako ic a i so maloto ne mozam tolku nogu da odmaram sega poveke ke vnimavam i nadevam se deka nema da se povtore
Znam kako e,ama mora da vnimavas kolku mozes,nema da se povtori ne se sekiraj.Kaj mene ne se povtori eve teram veke 28 nedela.Prasaj go ginekologot sigurno ke ti dade i utrogestan i odmaraj kolku mozes.Jas gi primav do 22 nedela
Kaj regularni bremenost shto ne se rizicni posle 20ta nedela ednash na 4 nedeli vaginalno se meri cervix. Dolzinata ti e super
А дали знаеш во која недела за прв пат треба да се измери грлото на матката? Инвитро докторот ми кажа да појдам кај него околу 17-18 недела да го види грлото а др. на ГАК што ми го правеше скринингот ми кажа дека околу 16 та недела се мерело грлото, а врз база на грлото зависело дали да се продолжи утрогестанот или да се прекини? Е сега мене малку што ме загрижи е тоа што на последниот преглед инвитро докторот ми даде насоки утрогестанот да го прекинам за една недела, значи здравје ќе бидам 15+4 кога треба да го прекинам а кај него на следен преглед треба да појдам дури 17 недела, што значи една цела недела ќе бидам без поддршка на утрогестан а исто и пролутех веќе ми е прекинат пред една недела. Незнам, се мислам да појдам порано една недела кај инвитро докторот сепак ако може да го погледне прво грлото па да одлучи за утрогестанот?
Ako slucajno treba da pravish brisevi isto taa nedela togas treba da imash pauza so utrogestanot edna nedela t.e. pauza od vaginalna aplikacija a mozesh da prodolzish oralno da go zemash utrogestanot. Ako odish vo 16ta nedela ne e nishto 3-4 dena pauza ako taka te sovetuvale. Jas primam od tocno 12ta nedela utogestan, nedelite koga pravev brisevi 3 pati imam do sega go primav utrogestanot oralno a cicklogestot go prekinuvav celosno zoshto toj e samo vaginalno, pa posle brisevi prodolzuvav vaginalno so dvete. Od 20ta nedela ne primam ciklogest a utrogestan od togaah navamu samo oralno. Kaj mene pocnaa ushte vo 12 nedela da go merat bidejki imam izgubeno minatata bremenost dete vo 25ta nedela radi skrateno grlo i go meram na 7-10 dena. Sega sum 26ta tocno od denes. Vo normalni uslovi pocnuvaat taka okolu 18-20ta nedela. Iskreno jas da sum znaci zboram za mene licno bi prodolzila da go zemam dur ne otidam da mi go proverat grloto i da potvrdat deka povekje nema potreba od progesteron od pusti strav i od losho iskustvo prethodno.
Фала ти многу на одговорот. И јас така мислам да направам, да не го прекинувам дур не отидам кај инвитро докторот за да го пробери грлото, па наместо 18 недела да отидам порано, некаде 16 недела па ако треба пак ќе отидам во 18 недела, еве ти велиш дека грлото ти почнале да ти го мерат многу порано во 12 недела.
Ако има причина го мерат ако нема нема нема зошто да го мерат мене сега во 15 недела ми го измерија зошто имав мало крварење во првата бременост некаде 20 недела почнаа да ми го мерат сепак мислам дека кај тие што има причина го мерат порано и примаат подолго време прогестеронска подршка кај што нема порано го прекинуваат мене во 10-11 недела ми прекинаа
Мене 24та недела ми го измерија грлото прв пат, а претходно и имав спомнато на матичната дали е се во ред, ми рече кај тебе засега нема проблем од сам почеток си беше високо поставено, убаво ми објасни докторката кога и зошто треба да се мери, порано, покасно во зависност од самата бременост.
Членки. Дали некоја се сочила со силен притисок во долниот дел на стомакот, поточно баш на средината ? 15 недела, нешто како да ме влече надолу, баш се интензивни