Да да и мене ми има многу помогнато форумов, особено во моменти на паника кои очигледно сите не фаќаат помалку или повеќе. Ќе биде ок... Пробај смирено и прашај си обавезно или телефонски или таму да појдеш за точно терапија оти сите сме различни. А ако ти кажале дека е ок ќе помине сигурно. Со лесно како и да е Моментално е стресно, но поминува
Мамички споделете искуство во врска со наведнување. 16 недела сум работам се по дома цел ден сум сама, за некои работи просто мора да се наведнеш, ти паднало нешто, нешто од доле ниско да земеш, неизбежно е. Дали е безбедно, дали на некој начин може да му наштети на бебето? Дали внимавате, кој начин е најбезбеден ? Јас никако неможам во коленици да се виткам имам проблем со колената и менискусот, а читав дека така е најбезбедно. Благодарам на сите однапред за одговорите.
Мамички споделете искуство во врска со наведнување. 16 недела сум работам се по дома цел ден сум сама, за некои работи просто мора да се наведнеш, ти паднало нешто, нешто од доле ниско да земеш, неизбежно е. Дали е безбедно, дали на некој начин може да му наштети на бебето? Дали внимавате, кој начин е најбезбеден ? Јас никако неможам во коленици да се виткам имам проблем со колената и менискусот, а читав дека така е најбезбедно. Благодарам на сите однапред за одговорите.
гледај да се штедиш колку можеш, ама ако имаш нормална бременост не се потресувај многу, јас сум претежно сама дома со ќерка ми, маж ми работи две работи, по две смени, работи и викенди и праЗници. она е околу 16 кила, значи работам се, ја кревам, ја бањам, пешачиме,одам на работа, ја носам во градинка, ја зимам, во кола ја качувам. 26 та недела сум, веќе осеќам дека ми станува тешко, минатиот пат ми измерија грли околу 4, ми рекоа дека се е во ред.
Девојки 26+5 сум, до сега немав никакви болки, освен болки во половината и на самиот почеток на бременоста менструални болки во долен ден. Дали е нормално, оваа недела забележав дека ми се јавија благи менструални болки, доле ниско, дури и вагинално. Бебето мрда тука доле ниско постојано, но не ми се верува да се од тоа ваков тип на болки. Пред скоро 3 медели мерено е грло, матичната не ми кажа колку е само дека е се во ред. За 10тина дена сум на контрола, се двоумам дали да појдам порано на контрола или сепак да почекам до контролата.
Да сум на твое место утре оти е петок би пошла кај матичната би замолила за брзински преглед чисто за да ми се смири мислата Ако си во можност Макар што секаде пишува дека нормално е болка оти се шират коски лигаментите и сл. Сепак не знам јас би пошла пред викенд и да е ништо барем ќе знаеш дека е ништо