Zdravo majki, 19nedela sum, osetiv golema bolka vo levata strana kaj jajnikot,ne mozam da stanam I koga stanam mora da se navednam I taka do toalet edvaj...I'ma li prostor za panika? Se isplasiv sto moze da e , denes pravev analiza I urinata e ok
Да не се паничиш и да занеш то треба да направиш јави се кај гинекологот и нека ти даде насоки . Воедно дали одиш редовно по голема нужда? Секогаш кога ми се оди имам болки т.е како некои бодежи во стомакот, но по празнењето одма поминуваат.
Ми се случуваше и мене тие недели остра болка да не можам да станам, еднаш ми се случи и додека возев застанав одвај излегов од кола. Мојата докторка ми рече дека е во ред ако поминува за 20-30секунди се шири матката и прави контракции
Bas bolka kaj leviot jajnik vcera cela nok na stanuvanje do wc imav , samo koga lezese nemase bolka, od ginekologija sestrata spomna da ne e urinarna infekcija ,no urinokultura e negativna. Vtoro se somneva na ligament istrgnuvanje. Maticnata e vtora smena ke idam denes ama stvarno se isplasiv
Јајниците во бременост се тотално во мирување нема од што да боли јајник. Нека ѕирнат на ехо ама не се стресувај сто посто е ширење на матката
Здраво, јас имам малку глупаво прашање во поглед на движењата на бебето. 25та недела сум и движењата стануваат се поинтензивни, што знам дека е нормално, ама некогаш кога ќе почне да клоца не се смирува многу долго време и страв ме фаќа да не не е нешто во ред. Од старт на прегледи ми кажуваат дека е доста активно, ама некогаш и по саат саат ипол клоца интензивно на неколку минути. Како е кај вас, колку вообичаено ви траат движењата?
24-та ја завршувам, скроз исто. Некогаш ја нема, некогаш ќе се појави, ама некогаш така по саат, саат и нешто мава, шета таму-ваму
И ја сум 25 недела Мислам дека тек сега почнав да го осеќам како мрда Само два три пати имам осетено како удри посилно ама тоа беше на 3-5мин Пред некој ден беше сабајле во 5 ме разбуди ама за кратко прекина Можеби е зашеметено моето од магнезиум или па не ги осеќам толку ударите од предна постелка или не знам дали па тоа е за загриженост Чувствувам кај што мрдка во текот на денот ама не е нешто толку јако како што читам тука кај другите
Кај мене е на заден ѕид постелката, почнав да ја осеќам во 16та недела, баш тоа споредувам со првата бременост, тогаш ми беше на преден ѕид и го осетив 20та недела и тоа едвај, и нема врска со ова сега што го чуствувам. Уште сега како земјотрес имам во стомак, не знам што ќе правам уште 16 недели Така што, верувам дека постелката игра голема улога во тоа.
Па да најпрв пат го почувствував така во 20 Нед па малку повеќе накај 21-22 тек оваа недела осетив удар Ама секаде пишува дека е од предна постелка можно тоа, битно да има некакви движења во текот на денот, а можеби е и рано
Колку што знам баш така, најважно е да се чуствуваат движења, е сега со кој интензитет, тоа е друго. Но, ако сепак те мачи, најдобро прашај доктор за да си мирна
Јас со првото дете како 26 недела да памтам дека го осетив. А дека јаки удари од бебе пола кило можеш да имаш не знам какви, не баш. Чекај 3 кила кога ќе биде да видиш како стомакот ќе ти се движи. Сега јас го осеќам некогаш мислам појако на мм му викам да стави рака да осети и тој, ама не осеќа ништо уште.
Здраво девојкии Влегувам во 14та недела. Ужасно сум нервозна, се ми пречи Ми иде сите да ги убијам Дали ви се случува истото? Барем да се тешам дека не сум сама …
Normalno e i jas bev takva so site se karav se mi precese i me nervirase hormonite si go pravat svoeto. Ke projde za nekoe vreme