Да по пишувањата сфатив ако не и дека ова е најбитната анализа.. Во многу српски и бугарски групи сум член и ова обавезно го испитуваат за тие што примаат антикоагуланти. Само неможам ни да најдам и на приватно дека се испитува кај нас. Ако некоја членка испитала барем да каже.
Јас еве сега од членката прв пат читам и никој досега ме нема упатено, доколку нешто е разберете и двете ве молам споделете. Во врска со клексаните на месечно ниво само испитиване Д димери и фактори на хемостаза.
Треба да се испитува и хомоцистеин и фибриноген тоа го има приватно во Авицена јас си појдов уште на почетокот на своја рака си испитав сама без да прашувам некој Исто треба да се испита колку количински имаш од факторите кои ти се мутирани но тоа го нема приватно не знам дали го има во некој од институтите
Здраво само што влегов во второ тромесечие , имам ужасни главоболки што траат со часови. Дали некоја има слично искуство и дали сте пиеле аналгетици?
Јас имав често во прво тромесечие во второ се изречија поретко пробај лежи во затемнета просторија или пак парацетамол напиј се
Измери си притисок. Можеш парацетамол да се напиеш, ако главоболката трае со денови консултирај се со матичната дали може да се напиеш нешто друго, јас сум земала и рапидол с при многу јаки главоболки, неиздржливи, придружени со гадење. Многу вода внесувај и цеди си лимон со вода многу помага.