Мајки освен онаа метилираната фолна од NOW има ли друга фирма малку поефтини... Мислам исто Метилирана фолна треба да пијам..... Од овие две смеам ли... Верувајте не сум при пари сега 4 000 за инекции дадов а не сум ни јас ни мажот ми вработеми
Најдобра е, и искрено да пресметаш пакувањето е за 3 месеци. И испитај хомоцистин (треба да е ниско) и фолна ( да е високо) преку крв и нема потреба да се пие. Значи дека телото е задоволено можеш да направиш пауза. Зошто има метилирана форма и во пренаталните витамини.
Taa na NOW e najevtina barem sto imam barano jas po aptekite ima 100 toa ti e za 3 ipol meseci koga ke podelis tolku e sega neznam za ovie sto gi imas postirano od kolku mg se da ne e pomala doza
Активната фолна зелената пишува дека само 1 таблета се пие а и од другата исто е сега по мг на NOW e 1000мг а овие се по 400мг барем додека се снајдам па ќе земам од now ...
Здравоо, уште некој ден и влагам во второ тромесечие. Сакам да прашам, дали треба да продолжам со фолната? Или беше доволно 13н
Консултирај се со матичната и види што ќе ти каже, мене мојата ми ја прекина, рече да ги допијам тие што останале и толку, а да си продолжам со Премама Дуо до крај.
И јас ја пиев до 13та т.е додека да ги потрошам и ми рече докторот дека не треба повеќе. Ама да прашај си матичен најдобро, сите различно прават
Јас до самиот крај на бременоста пиев метилирана фолна и фемибион 2, така ми беше кажано. Метилирана пиев заради мутации. Е сега во бременост препорачливо е да се пие фолна, ама најдобро е да си прашаш матичен. Не прекинувај на своја рака.
Здраво. Денес бев на контрола кај матичниот гинеколог, 13 недела сум. Грлото на матката е ок 3.5 го измери, но ми кажа дека имам тунелче, но не го измери. Минатата недела имав некои благи болки во матка, ми рече дека ми е скратено грлото, па испаничена отидов на второ мислење, каде ми го премерија 4 пати и беше 3.9 и ок. Дали сте имале искуство со тунелче? Докторката беше прилично смирена, дури и утрогестанот од 200мг ми ги намали на 100.. Преплашена сум.. ве молам за совет. Дали докторкава сака да ме паничи за да одам побрзо на прегледи,незнам.. но душа немам.. Ви благодарам
Те имав прашано, дали тунелчето што го видела е кај цервиксот кога го мерела или бебето кога го гледала. Разликата е во формата , јас 11 недела имав цервик 42мм во форма Т затворен цервикс. Во 16 недела исто отидов поради болки чудни во стомакот и цервиксот беше 27мм во форма V, тоа е како тунел што бебето маваше со едното ноџе таму и водењакот ѕиркаше во тој тунел . Појди си пак на друго мислење, да проверат за тоа тунелче што го збориш . Имаш време и серклаж да ти направат .
Zdravo. Vo Makedonija nikade. Da prasas vo Bugarija, ili ramus ne stignav da prasam. Drugite laboratorii nikoj ne pravi.
Матичната мислеше за на цервикс - funelling, но бев и на друго мислење, ми кажаа дека нема врска се е ок. Ама стрес преживеав.. Ти благодарам❤️
Хелоу! Да се приклучам во оваа тема. Стигнавме до тука, јееј! и одма да се пожалам за еден проблем или што ми се случува. Како да ме пресекува под стомак под папок, кај мочен меур така остра болка трае кратко… ова е нешто нормално или? А сабајле бев на преглед се беше супер и попладнево ова