1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. ORNEL

ORNEL Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2025
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    29
    Нормално е, иста недела сум и јас. Пробај да спиеш на лева страна со поддршка перниче под стомакот, така ќе можеш комотно да спиеш без болки. Јас имав болки при стоење и на дежурен ми дадоа Утрогестан таблети, ги користам по потреба кога ќе имам појака болка. Консултирај се со матичниот за таблетите, а за другите симптоми се сосема нормални

На Lana456 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lana456

Lana456 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2018
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Со часови ти траат болките?
    еве веќе цел ден не поминуваат, ќе се намалат малку па пак малце посилни

На ORNEL му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.039
    Допаѓања:
    17.213
    @Lana456 Најдобро е да те види доктор, да се осигураш дека се е во ред. Мене некаде 26та недела ми се јавија благи менструални болки што претходно ги немав, во долниот дел на стомакот. Претходно немав никакви болки, поради тоа отидов на доктор да се види дали е се во ред, за среќа се беше добро. Мислам дека секоја промена во бременоста треба да се следи и консултација со матичнен гинеколог, не се остава така на случајност.

Последна измена: 23 јули 2025 во 18:07
    На fragaria и Lana456 им се допаѓа ова.
  4. ORNEL

ORNEL Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2025
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    29
    На работа 8 часа колку што бев 4 часа ми беа со болки. После работа една вечер завршив во ургентен Чаир па ми ги препорачаа Утрогестанот. Не паничи, само консултирај матичен секако.