Еднаш имав и причината беше многу низок притисок 80 со 50 така нешто. Тогаш ми помогна многу течност, цеден лимон, газирано, а и еден парацетамол се напив. Потоа приметив уште неколку пати кога ќе ме стегне глава пропратено со болка и во очи, дека е притисокот.
Девојки дали некоја од вас имала чувство на пецкање/како лазење на мрави на нозе? Ми се појави пред месец ипол отприлика неколку дена траеше и помина. Сега почна два три дена пак.
Јас имав ситуација со тоа. Ми се појави кога скоро изгубив свест, во второ тромесечие. Докторката ми вклучи калциум на два-три денови затоа што не ми поминуваше со одмир, и помина. Се случува од време на време да почуствувам пак, но мнооогу поретко, и поминува. Мислам дека карпал тунел го викаа тоа, а докторката сметаше дека стиска бебето на некој нерв па затоа ми било така. Не е страшно, не е опасно.
И јас во 13та и 14та недела имав речиси секој ден главоболки, дали баш така се погодило или од промена на време не знам. Многу вода, некогаш кафе ми помагаше а некогаш благо.
Некој ден ми е поголемо стомачето, некој помал. 15та недела. Не знам што да мислам, само се гледам и меркам во огледало. Конечно се чувствувам подобро, се подразбудив, нема мачнини, и сеа не сум некогаш сигурна дека сум трудна
Подуено ти е од гасови, па сплавнува. Мене наутро кога ќе станев од спиење ми беше помало, како минуваше денот се поголемо и поголемо. Јас до 7ми месец како да не бев бремена, штом почна 3 триместар веќе се чувствував бремена, мешето кога ќе почне да расте вртењето, движењето веќе почнува да биде отежнато.