Девојки кога првпат го почувствувате бебето да мрда во прва бременост? Јас сум 18та недела и денес како да осетив нешто ама можеби си умислувам, а не ни знам какво е чувството и што да очекувам.
Јас мислам дека бев 17-18 недела, не се сеќавам точно. Чувството е како некои балончиња да имаш во стомак, ко пеперутки да ти летаат...
Си осетила, веќе во следните 2 недели ќе се повторува почесто и ќе знаеш дека ова сега што го осеќаш било бебе И јас првпат во 18+ со двете осетив. Како рибче внатре да плива, како нешто да се преместува внатре а не се гасови, како нежни пулсирања Кај тие што постелката е на заден ѕид порано осеќаат.
Прв пат го осетив негде 17та или 18та недела. Како пулсирање, како пеперутки, нежно. После 20та недела веќе убаво го осеќав
Здраво девојки Мислам дека влегувам во вториот триместар, денес 14+0 Мачнините малку се намалија, градите не ми се осетливи како што беа, немам качено воопшто кг до сега на почеток ослабнав дури 2. Стомаче воопшто и не се познава наутро даска, навечер така подуено. Синоќа почувствував некои чудни движења иако мислам дека е рано да се осети бебе. Втора бременост ми е. Имам болки во кичма и нозе, од утрово затнат нос и гребе грло.
Jas go imam istiot problem stavam prirodni sprejovi soleni i koga epten nemozam da disam operil p za deca. Dimcev vo sistina mi dozvoli duri i obicen operil da stavam vika jas garantiram deka dejstvoto mu e lokalno ne se maci za dzabe
Dali ti kazaa od sto se pojavil i dali imase nesto komplikacii? Jas isto imav pred edna nedela kako portokalov a sega kako svetlo kafeav pomeshano so belo pa mallu sum isplashena
Мајки јас еве петти ден дијареа еднаш до двапати денот... Прашав докторот рече можеби вироза ама дека сепак подобро отколку опстипација (бидејќи имам хемороиди и навистина тешко поминав 5ти и 6ти месец со хемороидите со крварења болки страшно а се пробав од компоти од млеко наутро на гладно ништо не помогна... сега пак дијареа ме згризува стомак леле мајко... Во аптека едни грчки ми дадоа пробиотил и електролит.. На упатството пиши 100мл наеднаш аптекарката ми рече лажица по лажица... До вкус на банана е грчки се не де во моментот до мене да ги сликнам