Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    1.297
    Која недела го правевте вториот скрининг ?
    По препорака и упат на матичниот или приватно , која е цената на приватните ?

2. Astrum.Obtutus

Astrum.Obtutus Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    522
    Ти си бираш каде сакаш приватно или државно ако те интересира ќе ти даде препорака матичниот, мене ми препорачаа второ мислење и препорачуваат да си одиш кај тој што планираш да те пораѓа, (ма да и не мора) јас за втор (од 20 до 22ра ми кажаа, јас бев 20+1) и за трет бев 28+1 и кај матичен и во Систина за посигурно мислење. Во Систина за вториот ми земаа 7900 негде, за третиот 5500 (не знам точно зошто толку разлика беше имаа некој попуст и некои измени последно). Верувам во другиве приватни дека е поевтино, сигурно даваат информации ако се јавиш да прашаш за цени, а има и добри доктори и на ГАК. Твој е изборот каде и кај кого.:)

На srce-9 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. blodixx

blodixx Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2025
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    20
    девојки здраво,
    сакам да ве прашам, дали е нормална болка да се јавува во пределот на грбот, плешките, под нив лево десно безразлика во 25та недела? Кога стојам на работа или седам во неправилна положба поизразено е.

Исто и половината од десна страна како вкочането ми е кога менувам положба како некој нерв да прерипне да се фати нешто..

Искуства?
    Масажи дозволени се?

4. maremarence

maremarence Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2024
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    68
    Zdravo zenski, jas sum 17+ pred da si legnam imav slabi grcevi ama mislev deka se normalni deka se shiri matkata NO pred da si legnam na brisenje imav sveza krv koja vednas potoa stana kafeava
    otidovme na urgentna me pregledaa mi kazaa deka placentata skros go pokriva grloto na matkata, placenta previa i mi kaza dr deka mi e od toa, mi dade da pijam utrogestan i spasmex za grcevite, eve mi tece kafeavo na momenti.... ima li nekoj so vakvo iskustvo da spodeli, mnogu se isplasiv, do koga ke trae ova? ;(

5. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    1.297
    Жени помагајте, дајте некој совет .
    Деновиве имав болки во кичмата и нозете особено едната едвај станував како струја да ми иде и ми се укочува.
    Но денеска сум тотално вкочанета неможам да се исправам ниту да седнам како што треба, болки ненормални. Незнам што да направам, незнам ни дали смеам да пијам нешто за болки, едвај ја истуширав ќерка ми а за мене да не зборам ми се плаче.
    Вака ми беше пред неколку месеци и бев кај една жена на масажа и ми помина. Имам некоја повреда и сега кога се менува положбата на телово страшно боли.
    16+3 сум денеска, се плашам за бебенцево...;(

6. Larea

Larea Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2020
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    744
    Ова ми звучи како ишијас да те фаќа, мене ми дадоа Неуробион тоа ме опушти.. баштие недели и пред тоа ми се појавуваше таа болка

На srce-9 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    1.297
    Едвај ја поминав ноќта, немам 1 час спиено од цела ноќ. Болки ненормални ниту лежење ниту седење ниту пак одење помага.
    Бев кај гинекологот утрово бебе е добро, ме прати кај невролог што го имаме тука кај нас бидеќи болките беа многу силни одлучи да ме боцне со кетонал. Јас и после тоа не осетив некоја голема разлика уште си боли... правев и крвна слика ќе видиме после резултат.
    Несмеат повеќе инекции и слично заради ризичните недели од бременоста и може да штетат на плодот. Крем folrex да се мачкам, витамин б, магнезиум и одмарање.

8. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.548
    Допаѓања:
    16.611
    https://zegin.com.mk/mk/hemofarm-ferona-30-kapsuli
    Прашај овие дали би ти помогнале :)

9. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.548
    Допаѓања:
    16.611
    Да ве прашам вопоследно време често имам болка во стомак најчесто е околу папок ама знае и подоле. Не можам да ја дефинирам дали е остра или тапа(facepalm) ама е почеста, кажав на двата гинеколога каде што одам никој не обрна внимание нешто посебно, ми рекоа да мирувам, магнезиум. Резултати од се е супер, бебето си е супер. А мене ме боли. 25+5 сум. Има ли некоја вака со болки да ме утеши:lol:

10. Firefire18

Firefire18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2021
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    36
    Здраво на сите! Денес сум 15+5 недела, кога отидов во тоалет и се избришав, забележав малку кафеава боја .. Веќе неколку дена сум болна од грип, а синоќа имав болки во долниот дел од стомакот.. Дали му се случило ова на некого и дали е опасно? Сакав да го чујам вашето мислење бидејќи утре морам на контрола, но дотогаш сакав ваше мислење или слично искуство да се смирам пошто се исплашив..ви благодарам.

11. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    2.204
    Имав и јас пред некои 2 недели среќа само толку беше на бришење и помина. Ако се зголеми или ако имаш многу јаки болки оди уште денес на итна или на приватно да те видат

12. 5678m

5678m Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2014
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    341
    Da si proveris i urina i testovi sto treba za preeklampsija za sekoj slucaj