Ne i toa mi e provereno, a i skrien seker pravev pred nedela dena Bukvalno se logicno so moze da mi tekne mi e provereno
Дали на,некого му кажале дека бебето е помало во стомакот за 1недела и дека треба да прима клексани ради мутации. Мене да и сум преплашена, дали има некој друг со вакво искуство?
Не се секирајте, и мене ми е прва бременост, во 19та почнав по малку да го осеќам и тоа кога ќе легнам, ама предна постелка имам и ми кажа докторката дека видливо нема да е многу како на видеа што им се изместува стомакот. После во третиот триместар ми рече да ги следам движењата. Сега сум 37ма во ребра ме мава и многу повеќе мрда од претходно, така да најдобро е доктор да ви каже, сите сме различни, а и сите бебиња се различни.
Јас примав клексани за мутации од почеток до 13та недела. Бебето беше една недела помало во мешето, ми препорачаа да јадам повеќе протеини, еве ме 34та недела си стигна скроз за неделите. Докторката ми рече дека ако не порасне до 25та недела ќе ми препише пак клексани бидејки било многу потешко во подоцни недели да го пораснеме. Не се плаши, пробај и плус со исхрана. Јас бидејки не јадам месо, гледав почесто да јадам печурки, јајца, урда, протеински пудинг а докторката ми рече дека не е штетно да земам и протеин во прав.
Ништо ќе пробам се од ова што ми кажа, бидејки јас сум 24та недела а мешето на бебето одговара 23та или 22+6. Ми даде клексани и сега мора да одам секојљ недела за да се мери мешето.
Не си ни прва но последна, до две недели варирање на мерките е прифатливо. Убаво е да се стигнат барем до 30та недела мерките, подле е многу потешко. Мене прво ме водеа како подоцна овулација, па еве си стигна точно. Само позитивни мисли и се ке биде супер!
Дали некојс од вас имала болки на десната страна,амс не во пределот на стомакот туку странично? Вчера осетив болка и евр денес пак,ама некоја тапа болка е што се јавува повремено.
Zdravo majki 21+1 nedela sum za sega terame dobro so bebe, fala na Gospod, lezam odmaram deka sum I serklaz pravena, za nekoj den sum na vtor skrining. Osekam na momenti kako zateganje okolu lev jajnik poveke na momenti I na desen. Bebe mrda okolu papok klocka srcka. Pred nekoe vreme taka osekav poradi nemoznost da vadam gasovi a I sum na parafin za da obavuvam polesno golema nuzda. Normlano e da se oseka toa? Plus sto reagiram na promena na vremevo grb glava race noze se me vrti. Ste osekale taka ste reagirale ili toa e normalno kako raste stomak da se oseka ? Fala.
Веќе 3 ден со болки во стомак и половина ми смета ептен не можам да функционирам.. Вчера отидов кај матичната бебе добро,цервикс долг и затворен се изгледа во ред. 22 недела сум од што може да е вака?
Магнезиум цитрат на NOW пијам, 400мг, по 200 насабајле и навечер. По потреба пиев уште 200 измеѓу. Цитратот и биглицинатот се најпрепорачлива форма на магнезиум, која најдобро се апсорбира.
Imam isto mutacii,trombofilija,prethodno 2 spontani i 1 rodeno.Vo momentov sum 33 nedela so vtoro dete.Prvata bremenost mi bese postelkata so mnoogu lakuni na primer i normalno e da nakacuva bebeto pomalku na kilaza.Dodeka sega pa bebe vo mese napreduva odlicno a se isto pravam.Neka se zivi i zdravi samo mislam deka ne e strasna kilazata osobeno ne so 2 nedeli razlika.
Mene ova 3ta bremenost. 1va bremenost prekrasna nitu imav problem, nitu piev nesto, nitu ispituvav, samo loso pominav na poragjaj (iten carski, posle macenje 10h za prirodno so istecen cel vodenjak i ogromno krvarenje, edvaj se spasivme so bebo), 2ra bremenost spontan vo 11n prosledeno so krvarenje od nigde nikade (haos so cistenje ) i ovaa 3ta pak krvarenje, pienje apcinja ispituvanja, bockanja. Ama se toa kje pomine i kje se zaboravi samo da izdrzime do kraj da isturkame i da sme dobri. Se nandevam kje ima podobruvanje od kleksanite kje vidam za anekoj den koga kje odam pak na lekar. Gospod e golem.
Nemas gajle,opusti se so pravilna terapija i konsultacija so doktor ne se strasni vo prvata bremenost 8000 minse kacija didimerite pa se bockav so po 2 kleksana na den,1 nedela dodeka gi simnam.Skoro sekoja vtora trudnica e so kleksani.Ke bide se vo red
Da si gi zememe vo race nasite malecki posle se zaborava se. Bidejki imas pominato nesto slicno dali pocna da razmisluvas kade bi se poragjala?
Iskreno posle 1 spontan samo vo Sistina naidov na doktor koj se posveti temelno na problemot iako odev prethodno i kaj drugi doktori la duri i drugi doktori od Sistina ,no samo 1 doktor se posveti temelno kade sto mu ja dadov cela moja doverba.Prviot poragaj mi bese tamu.Sega za vtoriot malce se razmisliv zosto gi imaat kaceno mnogu cenite,ali sepak ke bidam pak Sistina od pricina sto samo taka bi mozela da otidam na poragaj samo polna so mir .
Здраво идни мами Дали некој се соочува со вртоглавици, гадење, зуење во уши во 25та недела Притисокот 100 со 60, вчера и денес по цел ден ми е така мачно, немам сила за ништо неможам да функционирам, заспивам пред 21часот. Немам апетит за јадење, денес сако еднаш јадев хамбургер и тоа цел ден до пред малку едно јаболко и чај и толку . Утре правам проверка за скриен шеќер.