1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    3.848
    Не се секирајте, нема да ви фали да мрда :D
    Кога ќе влезете во третото тромесечје, особено таму некаде после 30та недела кога ќе стане малку посилно нема да ви фали.
    Мене моево мислам дека сите внатрешни органи ми ги пререди, некој ден ребрата ќе ми ги искрши од толку јако клоцање, навечер не ме остава да спијам, а за мавање директно во бешика нема да коментирам...:D

На 88Bubace88, ForeverYoung, Harper и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Harper

Harper Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    7.969
    Јас сум 25та. Вчера на работа и вечерта го сеќавав баш убаво кај што клоца и тоа на работа на чудна локација баш високо, десно од папокот, а дома кога лежам пониско е.
    Денес е тука ама послабо како усрамено и мисла ми е :|. Ама вака се тешам кога ве читам, како што сум баш онака контрол фрик + хипохондрик......

На srce-9 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    832
    Допаѓања:
    2.345
    Мојава е мрзла изгледа :D 2 дена ќе е мирна повремено ќе претне и ме фаќа одма паника, денес ме растури :D

На Harper, srce-9 и Joanna28 им се допаѓа ова.
  4. Harper

Harper Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    7.969
    Маж ми ми вика и ти не си секој ден иста :lol:.

На 88Bubace88 и Lostinparadise им се допаѓа ова.
  5. 88Bubace88

88Bubace88 Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2023
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    91
    Јас сум многу среќна.
    Вчера бев кај матичната. Многу си ја сакам и на нејзините прегледи најмногу се радувам кога треба да одам. Во 6ти месец сум, 24+4 бев вчера. Ми обрна внимание детално како да сум отишла кај некој нај нај специјалист. Ме праша прво како се осеќам, дали има некој проблем или промена, која ми е терапијата и дали има во тоа промена. И дадов примероци од контролите кај др Јани, др Муратовска (за тироидната) и и дадов анализа од крвната слика. Ме прегледа за должина на цервикс, поставеност и хомогеност на постелка, плодова вода, проток на папочна врвца и сите параметри на бебчето, големина и градба на глава и стомаче, развитокот на органите, димензија, килажа. Ме предупреди за евентуални болки што е загрижувачко а што не е. Оние лигамент болки и понекогаш грчевити болки што во суштина се ОК се додека не се интензивни, непрекинати и особено ако се појави кафеав или црвен исцедок тогаш веќе загрижувачки и обавезно да се оди на дежурна служба. Ми кажа да внимавам на хемоглобинот зошто ми е низок, па ако не се поправи дека од наредна крвна слика ќе ми воведе нешто ко Тотхема некоја терапија. Ми воведе калциум (идеос таблети за џвакање) за појаки коски а и заради крварење од непцата. Ми даде насоки за анализа на гестациски дијабет (ќе правам во Авицена Тафталиџе наредната недела, моја 26та недела). Ми кажа кога за наредна контрола. И на крај ме праша дали јас имам некое прашање за неа. Ја прашав дали ќе треба да правиме брисеви и кога, зошто леукоцитите ми беа на горна граница па помислив да не има некоја инфекција. Ама рече дека брисеви ќе правиме нареден пат зошто за трудници тие референтни вредности не важат, а и немам некоја индикација како секрет, миризба или печење. Значи ми идеше да ја изгушкам зошто никој ваков пристап до сега немал.
    Инаку бебче е супер, пораснато е 830грама, има сила, сите органи му се супер формирани. Од после 27ма недела ми кажа дека ќе броиме мрдање и клоцање. Да не се секирам сега ако понегкогаш е мирничко. Се потрудивме да извадиме слика, ама бебче секогаш ни се крие со едното раче пред главата, како да знае. А и во тек на прегледот ја буцна докторката. Баци 5. Се поздравија.
    Си дојдовме дома со потскокнување од радост.
    :inlove::inlove::inlove:
    Ве сакам сите :hug:

На Lostinparadise, bokace1, 5678m и 3 други им се допаѓа ова.