Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. sinoooka

sinoooka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2017
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    35
    Здраво девојки. Прво да ве прашам на колку време го гледаат бебето на ехо при контроли? Втора бременост ми е со тоа што во првата секој месец го гледаше матичната, а сега од пред првиот скрининг го нема видено таа и ми кажа нема потреба следно да го види (наредна недела сум на контрола) за 2 недели ќе било време за втор скрининг многу ќе било тоа. Моментално сум 16+4. И да колку од ехо прегледите ви се бесплатни кај матичниот гинеколог?

2. nice-girl

nice-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    1.191
    Допаѓања:
    1.062
    одев на почетокот почесто ,потоа секој месец, ме гледаше може по пола саат некогаш и пократко. Прегледите за бремени кај матичните се бесплатни. Истовремено си одев и на приватно за уште едно мислење.

На sinoooka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sinoooka

sinoooka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2017
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    35
    Со првото дете исто секој месец и почесто. Сега дали со фамата која се крна околу матичните гинеколози тоа го добив како одговор, а ми беше исто кажано дека само 3 прегледи се платени а другите со ги плаќав цело време во двете бремености. Ме изреволтира што сега делува незаинтересирано

4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.654
    Допаѓања:
    19.591
    Цело време плаќам 500ден ехо скрининг дури и повеќе ми го наплаќа. На еден месец одам

На Nala1806 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Vasileva98

Vasileva98 Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2025
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    188
    На почеток почести контроли потоа 1 месечно а за плаќање секој преглед по 500 ден

6. sinoooka

sinoooka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2017
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    35
    450 денари ехо преглед и 1200 скрининг за првата бременост, сега скрининг правам на државна а одам на приватно плус преглед каде буквално е еднаков на скрининг. Друга работа е што уште од 7 недела инсистираше да правам пренатална тест иако немав ни прв скрининг со изговор поради годините (32). Докторот каде што одам за скрининг напротив рече нема потреба доколку не сакаш кога се е уредно со скрининг и париска. Не знам што да мислам веќе а со првата бременост цело време имав и кандида што на крај резултира со предвремено породување.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  7. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    14.481
    Секој месец и со првата и сега.
    Во МК го плаќав секој преглед од почеток до крај кај матичната и плус приватно одев понекогаш.

8. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.654
    Допаѓања:
    19.591
    Јас одев напоредно кај матичната и во ремедика. Ремедика само 3 скрининзи правев, не ми се исплатеше да одам баш цело време на прегледи. 33 имам пренатален правев и лично сметам дека е добро да се направи. Приската врска нема само статистика е, пренаталниот е веќе нешто друго.