Второ тромесечие од бременоста

Discussion in 'Бременост' started by BellaS, Jun 19, 2014.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Мене во 12 та недела ми пушитија реглан во инфузии, ова во болница, не на своја рака, тоа доста ми помогна.

2. Tina1997

Tina1997 Истакнат член

Probaj so antimetil 2 pati na den i so vitamin b6 navecer za da moze da ti go smiri organizmot. Zeleni jabolka, caj id nane so kamilica isto mi pomogna.
    Jas imav isto mnogu koristev antimetil, sekogas koga stanuvav sabajle jadev po eden dvopek barem, biskvita. Da znaes deka koga si gladna uste povekje ke ti bide loso. Probaj mozebi ke ti deluva. So lesno

3. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Која недела го почувствувавте бебо? За првата бременост знам некаде околу 16та недела прв пат го почувствував. Различно ли е со втора?

4. tambelina

tambelina Популарен член

Јас четвртово почнав да го осеќам некаде околу 19та недела, е веќе од 21ва така силно ,машки си мава :D

...Arthemisia... likes this.
  5. zuto

zuto Форумски идол

Дали некоја се соочува со болки во грбот ноќе? Преку ден кога сум во движење немам болки, меѓутоа ноќе се будам од болки во грбот, како да сум вкочанета цела и не можам ниедна позиција да најдам да се наместам. Секоја ноќ станувам, шетам да ми попушти болката. Пијам и магнезиум пред спиење, ама слабо помага некако.

6. јolene

јolene Популарен член

Ми се врати филмот надзат, ама да. Имаше период кога станував баш да шетам ноќе од болки и нелагодност. Негде пред да влезам во третиот. И како што почна од тогаш и си траеше до крајот.
    Со лесно да си ја износиш бременоста :inlove:.

zuto likes this.
  7. dejziii

dejziii Истакнат член

:)Здраво мамички
    Можеби прашањево е малку специфично, но би сакала да слушнам искуства од вас во второто тромесечје
    Ова ми е прва бременост и моментално сум 15+3 недела. На 14+6 навечер одеднаш прокрварив и веднаш отидовме во болница. На преглед ми кажаа дека бебето е во ред (срценцето си чука убаво), но имам хематом.
    Ме задржаа две ноќи на набљудување, крварењето се смири, и ме пуштија дома со препорака строго да мирувам.
    Сега сум дома, најчесто лежам, ама понекогаш станувам да направам нешто набрзина. Сè уште ми се случува на моменти да имам малку крв на хартија после мокрење, но не постојано некогаш ја има, некогаш не.
    Искрено, малку сум исплашена…
    Ме интересира дали некоја од вас имала хематом во второто тромесечје?
    Како се однесувавте во тој период дали строго лежевте или имавте и малку активност?
    Колку време ви требаше да се повлече?
    Ќе ми значи многу секое искуство.

8. Flower 78

Flower 78 Истакнат член

Здраво
    Aleract апчињата како ги набавувате?
    Може некако локално да се набават или мора директно од Србија?
    Ви благодарам