Второ тромесечие од бременоста

Discussion in 'Бременост' started by BellaS, Jun 19, 2014.

1. Верче4

Верче4 Популарен член

Значи и ние сме сити, дома средуваме имаме уште некој работи да се докупат денес си испазарив прибор за јадење и за сервирање :) а за бебушко немаме ништо купено веќе во 7ми влегов па мора да спремаме и за него сега оти вистина после и мајстори и бебуш нема да може. Ајде сите набрзо ќе се средиме и ќе чекаме бебушите :P

Lorins, S.Snezana and only44you like this.
  2. only44you

only44you Популарен член

Да бе така е .... Затоа мене паника ме фаќа ... А овој мојов се само ми вика рано било... Море чекам сега малце да потстопли, па се сама ќе организирам.... Нема кај мене нешто многу за реновирање или преправање, туку само да се вароса, да се исчисти потоа и да се наместат работите... Но сепак куќа е , не е мало место и затоа не ми се гледа многу едноставно....

Lorins, S.Snezana and Верче4 like this.
  3. alisijad

alisijad Популарен член

Ни јaс немaм ништo купенo не ни плaнирaм вo скoрo време, рaнo ми е некaкo.
    Сегa ќе стaвaме пaрнo пo дoмa, пoсле дa искречиме, a купувaње здрaвје пoнaтaму :)

Туку дa прaшaм дaли целo време ги oсеќaте бебушите или нa периoди,мoевo некoи денoви скoрo цел ден е aктивнo,некoи денoви кo денес сaмo oдсaбaјле мaлку и тoлку..

Lorins, S.Snezana and only44you like this.
  4. Saraa

Saraa Популарен член

Lele da vi kazam edvaj cekam da pocnam da sreduvam za bebusot, ama pusto epten e rano, ke pomine vremeto brzo znam ama ete mene ne mi minuvaaaa.
    P.S. Denes ke si odam na gosti kaj moite I je si ostanam na spienje, mala promena sekofas e dobredojdena :)

Lorins, only44you and S.Snezana like this.
  5. only44you

only44you Популарен член

Исто е и кај мене ... Секој ден различно го осеќам .... на пример еве синоќа цела ноќ клоцаше како и да се завртам , око немам склопено...Сега па мирничко е ... После пак го очекувам и така :) Значи секој ден различно е ...

6. Saraa

Saraa Популарен член

Leleeeee miram da si kazam od denes imame polni 14 I vleguvame vo 15 nedela.
    Zena bez rabota doma broi nedeli I denovi :P

7. Smizzy

Smizzy Популарен член

Со првото знам дека овој период веќе имав купено од големите работи креветче, душек, плакар, комода за пресоблекување, постелнина и неколку бодиња. И сметам дека не беше рано, барем мене главата не ме болеше :) сега за второво уште ништо немам купено, но бидејќи се машки не ни планирам нешто многу да земам, освен неколку парчиња облека, другово од бато ќе си носи (и онака уште не ми е тргнато тоа што му е мало на синко, само да исперам и спремно сме). Ние сме во фаза каде правиме куќа и се надеваме периодот кога ќе се пораѓам да преминеме таму.
    Кога ќе се разубави времето планираме да купиме мала количка и кревет за поголемиот.
    Летово ќе биде весело, прв роденден на син ми, селидба во нов дом, ново бебе, се во рок од еден месец :)

Lorins, MADO, TheSecret and 4 others like this.
  8. Saraa

Saraa Популарен член

Bravo, se we toa ubavi cesti!!! Cestitki!

Smizzy and S.Snezana like this.
  9. only44you

only44you Популарен член

Аииииии колку убаво :inlove:

Со среќа и со лесно нека е :)

Верче4, Smizzy and S.Snezana like this.
  10. Smizzy

Smizzy Популарен член

Фала ви женски, на сите да ви се врати со најубаво :inlove:

Santaa, Lorins, Верче4 and 2 others like this.
  11. TheSecret

TheSecret Форумски идол

јас после 20 и нешто почнав по малку да осеќам. не се секирај разлиќно е кај секој. после па ке се жалиш

Lorins, butterfly* and Smizzy like this.
  12. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Јас влегов во 14 недела така да ке се дружиме во темава:)

13. MADO

MADO Популарен член

@alisijad i kaj mene e taka...nekogas bebus ne prestanuva da mrda cel den,a ima denovi koga go nema cel den.
    Vo vrska so kupuvanjeto za bebus,jas sum 23 i nekoj den i seuste ne planiram i ne sum kupila za bebus.Karakterno sum poveke od odgovorna licnost no vo vrska so bebusot smetam deka ima vreme,po netot si cepkam veke imam napraveno izbor sto i od kade da zememe,ke bide se,samo zivi i zdravi da sme site :).
    @only44you samo za ubavi raboti da trosime pari mila,se ke se sredi ke vidos.
    @Smizzy preubavo.
    .samo ubavi raboti da ni se slucuvaat :*

Santaa, alisijad, Lorins and 2 others like this.
  14. Stasija

Stasija Популарен член

Nie kupivme kolicka, transporter i krevetce, i nekako tuka zastanavme. Ima uste mnogu ama mazot mi e isto vo faza ima vreme. Inaku paralelno treba i nov stan da opremime, zgrada duri vo maj ke bide gotova, pa se nadevame spremna za vseluvanje kraj na maj pocetok na juni. Togas ke bidam pomirna, ke mozam da pocnam da se gnezdam :) ama potesko ke bide, na 4 kat, bez lift. Ke bide mnoooogu vozbudlivo. I jas za nedela dena vleguvam vo sedmi. Koga proleta vreme :)

only44you, Saraa, Smizzy and 3 others like this.
  15. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Ние само количка :) на иста мака сме и ние спремаме нов стан на 4ти без лифт ама мора да сме фит секој ден до 4ти таман вежби ќе ни дојди !

16. Stasija

Stasija Популарен член

Jas bas zapoznav na ist sprat trudnica, tuka sme nekade so stomacinja, samo na pesacenje do gore i nea ja mislam :) i se nadevam deka ke pustat lift barem za mesec dena :D so carski epten ubavo ke mi bide kacuvanje do cetvrti :D

17. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Нема царски природно и после на вежбање , ние сме супер мами

18. Stasija

Stasija Популарен член

Za zal moram na carski, nemam izbor..... ama sepak sme super mami :D

ivi78, Saraa, MADO and 2 others like this.
  19. mimidjon

mimidjon Популарен член

знам од што ми е .. од сува храна а јадев сливи суви и денес бев но пак сега ме вие /како боле мешко ,се потешко станува секој ден различно а за осекање јас цел време ги осекам ко некоја журка да има внатре.

butterfly*, Lorins and Asiana like this.
  20. mimidjon

mimidjon Популарен член

Девoјки пoмaгaјте ,oд зaпек си направив oбрaтнo и вчера цел ден вo вц пoминaв и дури дo дежурен стигнaв синoкa бoлки вo желудникот имaв,денес пaк зaпек или тoa или другoтo немa средеинa е денес ме бoли желудникот нo реткo ,сте имале ли вaкoв прoблем .Нa дежурен синoкa ништо не ми дaдoa сaкaa дa не задржат дa не следат нo.јaс несaкaв дa спијaм тaму не ме ни прегледaa ништо...јaс претпоставувам декa ми е oд бебенцетo притискa нa желудникoт и хрaнaтa тешкo се вaри и oди вo цревaтa нo сепaк ве мoлaм зa мислење ,гледaм пoчестo и пoмaлку дa јaдaм дa не гo.oптеретувaм