Da prasam tie sto go nosat bebusot nisko, koi simptomi gi imate? Mene vekje nedela dve bebusov me kloca ama skoro celo vreme dolu nisko, pa se.mislam da ne e nisko. Koga bev na skrining se bese ok a sleden pregled mi e pocetok na maj.
Napraviv kombsov test i sega vo 28 nedela treba uste ednas. Pa posle so rezultatite na ginekologija da mi dadat potvrda za inekcijata. Vaka pravese i ti?
zasto od ginekologija , nema potreba, na samiot izvestaj od transfuziologija si pisuva deka treba da se primi inekcijata.
bas za ova zborevme pred nekoe vreme site go osekame nisko ovie nedeli sto sme pa valjda e normalno, i ja samo kaj besikata go osekam mrda.
Da, ama.od ginekologija mi treba potvrda za da mi se refundiraat sredstvata za inekcijata ( a koja nemam poima kolku e . Taka mi kaza maticnata
od gak gluposi be sto nema da im tekne, jas znam deka treba izvestaj od transfuziolog, smetkopotvrda i fiskalna od apteka i recepta so potpis i pecat od ginkolog, ne planiram da se zamaram da odampo tie guzvi na gak da cekam, da zakazuvam preggledi , inekcijata e okolu 3000 i nesto mislalm moze i pomalce
Пишав еднаш јас за овој комбсов тест, но не добив одговор. Да ве прашам пак кој треба да го прави? Зошто и мене ми дадоа да испитам денес треба да одам, но нели е ова за тие што се rh негативен?
da za tie sto se rh negativ a sopruzite im se rh pozitiv, ako ne si rh negativ koj bil tolku nepismen da ti dade da pravis
Па мојот матичен јас сум позитив и мажот ми исто ми даде за д-димери и после дома гледам и комбсов тест напишал ох бее и сега што ќе правам а треба да одам 10:10 ми е терминот на трансфузиологија
Se pravi na transfuziologija so upat od maticen. Jas pravev vo 8 mi Septemvri. I da, samo ako si rh negativ.
ili ne znael koja krvna grupa si ili epten e nepismen ne znam sto da ti kazam , ponesi kartonce so krvna grupa so tebe i kazi im deka po greska pisal kombsov test moze eventualno samo krvna grupa da ti ispitaat demek za potvrda i mene mi ispitaa pak
па му кажав дека сум позитивна ама таков си е заборава затоа и не ја водам бременоста кај него само да ми даде вака упат и толку. Имам да картонче ќе им кажам а и секако треба пак да ми испитаат за крвна група има напишано на упатот. Фала ти многу ќе видам што ќе направам
Земав јас резултатите од крвна група и д-димери. За д-димери пишува негативни. Ме интересира за хемостазата оти докторот не ми напишал за тоа да испитам дали има некаква поврзаност со д-димерите ако тие се во ред и хемостазата да е во ред или нема врска? Во ред ли е ова со д-димерите?
Zdravo na site jas sum vi nov clen I se nadevam ke se druzime. Jas sum 17+2 vcera bev na exo se ok ama od sabajle imam bolka vo dolniot del na stomakot I vo vaginata cudna bolka ima li prostor za panika pozdravce
Јас бев денеска на контрола и му кажав на докторот дека го осеќам многу ниско, ми рече дека е нормално во овој период да го осеќам така и дека нема врска дека е многу долу. Рече дека нормално си е поставено. Сакав да ги прашам тие што правеле скрининг на кој начин ви го правеа докторите, минатиот пат ми рече дека ќе правиме скрининг и сега само ми покажуваше ова е 'рбетот, ова е срцето, ова е желудникот и ништо не измери. Јас кога го прашав кога се прави скрининг на органи ми кажа дека за него секој преглед бил скрининг и дека на секој преглед гледа дали е се во ред со органите. Кажа дека органите ќе бидат целосно формирани за две недели. Сега се мислам да одам на приватен скрининг,стварно не знам што да правам