1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.480
    Допаѓања:
    335.030
    Да не е стомачен вирус или од некоја храна?Од лекови некои ако примаш?

На Henanana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Da prasam tie sto go nosat bebusot nisko, koi simptomi gi imate? Mene vekje nedela dve bebusov me kloca ama skoro celo vreme dolu nisko, pa se.mislam da ne e nisko. Koga bev na skrining se bese ok a sleden pregled mi e pocetok na maj. :* :*

3. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Napraviv kombsov test i sega vo 28 nedela treba uste ednas. Pa posle so rezultatite na ginekologija da mi dadat potvrda za inekcijata. Vaka pravese i ti?

4. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.768
    zasto od ginekologija , nema potreba, na samiot izvestaj od transfuziologija si pisuva deka treba da se primi inekcijata.

5. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.768
    bas za ova zborevme pred nekoe vreme site go osekame nisko ovie nedeli sto sme pa valjda e normalno, i ja samo kaj besikata go osekam mrda.

На Smizzy, MADO и Santaa им се допаѓа ова.
  6. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Da, ama.od ginekologija mi treba potvrda za da mi se refundiraat sredstvata za inekcijata ( a koja nemam poima kolku e :D :). Taka mi kaza maticnata

7. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.768
    od gak gluposi be sto nema da im tekne, jas znam deka treba izvestaj od transfuziolog, smetkopotvrda i fiskalna od apteka i recepta so potpis i pecat od ginkolog, ne planiram da se zamaram da odampo tie guzvi na gak da cekam, da zakazuvam preggledi , inekcijata e okolu 3000 i nesto mislalm moze i pomalce

На Santaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    5.368
    Пишав еднаш јас за овој комбсов тест, но не добив одговор. Да ве прашам пак кој треба да го прави? Зошто и мене ми дадоа да испитам денес треба да одам, но нели е ова за тие што се rh негативен?

9. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.768
    da za tie sto se rh negativ a sopruzite im se rh pozitiv, ako ne si rh negativ koj bil tolku nepismen da ti dade da pravis (facepalm)

10. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    5.368
    Па мојот матичен јас сум позитив и мажот ми исто ми даде за д-димери и после дома гледам и комбсов тест напишал ох бее и сега што ќе правам а треба да одам 10:10 ми е терминот на трансфузиологија :x

11. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Se pravi na transfuziologija so upat od maticen. Jas pravev vo 8 mi Septemvri. I da, samo ako si rh negativ.

12. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.768
    ili ne znael koja krvna grupa si ili epten e nepismen ne znam sto da ti kazam , ponesi kartonce so krvna grupa so tebe i kazi im deka po greska pisal kombsov test moze eventualno samo krvna grupa da ti ispitaat demek za potvrda i mene mi ispitaa pak

13. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    5.368
    па му кажав дека сум позитивна (facepalm) ама таков си е заборава затоа и не ја водам бременоста кај него само да ми даде вака упат и толку. Имам да картонче ќе им кажам а и секако треба пак да ми испитаат за крвна група има напишано на упатот. Фала ти многу ќе видам што ќе направам :hug:

На Santaa и alisijad им се допаѓа ова.
  14. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    5.368
    Земав јас резултатите од крвна група и д-димери. За д-димери пишува негативни. Ме интересира за хемостазата оти докторот не ми напишал за тоа да испитам дали има некаква поврзаност со д-димерите ако тие се во ред и хемостазата да е во ред или нема врска? Во ред ли е ова со д-димерите? [​IMG]

15. Mimaxs

Mimaxs Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2016
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    11
    Zdravo na site jas sum vi nov clen I se nadevam ke se druzime. Jas sum 17+2 vcera bev na exo se ok ama od sabajle imam bolka vo dolniot del na stomakot I vo vaginata cudna bolka ima li prostor za panika pozdravce :* :* :*

На butterfly*, mimidjon и Lorins им се допаѓа ова.
  16. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Јас бев денеска на контрола и му кажав на докторот дека го осеќам многу ниско, ми рече дека е нормално во овој период да го осеќам така и дека нема врска дека е многу долу. Рече дека нормално си е поставено.
    Сакав да ги прашам тие што правеле скрининг на кој начин ви го правеа докторите, минатиот пат ми рече дека ќе правиме скрининг и сега само ми покажуваше ова е 'рбетот, ова е срцето, ова е желудникот и ништо не измери. Јас кога го прашав кога се прави скрининг на органи ми кажа дека за него секој преглед бил скрининг и дека на секој преглед гледа дали е се во ред со органите. Кажа дека органите ќе бидат целосно формирани за две недели. Сега се мислам да одам на приватен скрининг,стварно не знам што да правам :^)

17. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.768
    Требa дa имa брoјкa нa д димерите не знaм штo.им е oвa негaтивнo..

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  18. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    I jas pravev d-dimerii istiot rezultat i maticniot kaza deka e vo red

На Верче4 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    5.368
    Па ве читам дека сите кажувате бројки а кај мене нема. Најверојатно во бт вака ги прават, незнам.

20. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Da taka e kaj nas bes broj :)

На Верче4 му/ѝ се допаѓа ова.