Jas dosega ne sum pravela d dimeri i neznam po koja pricina se pravi.moze nekoj da mi kaze posto vamu neznam dali go ispituvaat toa i neznaat sto e toa?
Neznam kolku pati ispituvam d dimeri i mislam deka treba (mora) da ima vrednosti,edni se vrednostite za bremenost,i ima tabela vo koe tromesecie si i koi vrednosti se toleriraat ,obicno se ispituvaat zaedno hemostaza i d dimeri i vrz osnova na toa transfuziologot prepisuva terapija ako e potrebno,vo sprotivno si pisuva naod ureden soodveten na gestaciskata nedela. @ivi78 neznam kako funkcioniraat doktorite vo stranstvo,obicno za da ispitas d dimeri treba da imas indikacii,bebeto na ehoto da zaostanuva,da imas lakuni,predvreme da si sozreva placentata itn.
Mozda e taka i jas neam pojma gledam vo mak site ispituvaat zatoa si vikam neli gkedaat tie kako sto.
Od kade kupivte kolicka? Ovie denovi i nie gledame i sekoj den razlicna minse dopagja, izbor ima ama i so cenite znaat da preteruvaat
Zdravo, kupivme od bebe supermarket kaj univerzalna vo sk. Ne bese ic skapa 8600 den, so se transporter, a slicna e kako na graco model, lesno se upravuva. Uste ima taa cena mozes da vidis na FB.
Со здравје да си ја користите убава е вака ја видов сега на фб, и јас само гледам колички креветчиња никако да се одлучам. Сега барам и некое видео од вашата да ја видам поубаво. И сивата и кремовата ми се убави. Ама па не сум од ск за да ја видам во живо.
@MADO ти благодарам нa пoмислaтa,дoбрa сум сo некoи прoблемчињa тук,тек хехехе сo желудникoт нештo имам прoблем,мoже пa и цревaтa ми се нaдрaзнети,немoжaм дa си избалансирам хрaнaтa,или зaпел или дијaреa имaм никaкo срединa.Мислам декa и еднoтo бебе ме претискa нa желудникoт и притискa.Се плaшaм декa уште пoтешкo ке стaнувa кaкo рaстaт се пoтеснo и нa нив и нa мене ке ни биде.Се плaшaм дaли ке ги дoнoсaм нештo мнoгу чуствителнa сум стaнaлa јaс не бев вaквa штo се не пoминaв a сегa зa уште 2 месеци паника ме фaкa.Дo кoјa неделa сме вo oвaa темa јaс oд утре сум 26 тa неделa ?Ти кaкo си ми?Мешкo расте ли ?Женчињa стрии имaте ли ,леле и oд нив ми е стрaв,некoј дa имa искуствo сo кaпките вит.Е мaслени? @alisijad ти кaкo си,кaкo е бебушoт,мрткa ли ,мaтичнaтa зaмисли не.ми дaде упaт зa уринoкултурa шo ке ми билo тoa.Друго сaкaв дa прaшaм зa aкриен шекер Ивaнoвски ми пишaл нa извештaјoт гликoзa тoa шекер е или скриен шекер..ич не и верувaм нa мaтичнaвa му викa немa индикација зa тaквo нешто дa испитувaш..???сoвет ве мoлaм
@mimidjon од 27 недела почнува седми месец, инаку гликоза е обичен шеќер не е скриен. Јас за три недели ќе испитувам д димери па ќе видам дали ќе ми даде упат и за скриен шеќер.
eve sme mila mrdame, malce mrzlivi sme na mama li nekoj den cel den mrdame nekoj den poslabo ama bitno mrdame ogtt e skrien seker ne ova, a urinokultura obavezno da ispitas neka ne zeza taa, pobaraj upat od opstata maticna ako ne,ivanovski bara na sekoja kontrola da imame i obicna urina i urinokultura. Ve guskam
Зан стрии не прашувај до сега се мачкав со органско кокосово ама не бива, ќе пробам со таа кремата од Хип па ќе видам. Иначе за уринокултура не ти треба упат, на приватно оди во Авицена е 350ден. освен можеш на клиника ако сакаш на државно, ама па не ти се исплати малтретирање таму во гужвата па после пак да одиш по резултати вака од нет си ги симнуваш.
А имaш ли стрии?Јaс стaвaм истo кoкoсoвo oргaнскo,пaвлoдерм сo aд кaпки ,еуцерин мaслo зa трудници и некoи креми oд ДМ нo послабo oд нив не ми се мрсни вooпштo.Ти благодарам нo.не сум oд скoпје a искрено мнoгу ми е 350 ден зaрaди мaтичнaтa дa платам,кaкo штo предлoжи @alisijad ке oтидaм денес дo мaтичнaтa зa упaт дa испитaм вo пoнеделник aмa секaде се кaжувa декa уринaрните инфекции се чести вo бременостa,треба дa се кoнтрoлирa ,се иритирaaт изгледa зoштo кaжувaм јaс сaмa декa сaкaм .Нo штo е тoлку тешко д А се пише a и oни не ги вaдaт упaтите туку сестрите @alisijad те гушкаме сите 3 цa хехе
Jas za skrien seker otidov so upat tie ne mi naplatija ama me pustija da lupam glikoza i taa.bese 200 den. Site si kupivte samo?
Ова во бт, во ск не мислам дека е така сам да си купиш. Заради тоа решив во плодност да го правам јас наредната недела за скриен шеќер 500 ден е испитувањето. И во костурски прашав околу 250 рече не беше сигурна. Вака барем нема да се шетам за резултати и да си купувам сама гликоза.
E neznaev jas i si zedov upat za vo uredo a za rezultat posle 1 . pa mozis i ti vo uredo ili kosturaki duplo poevtino. Kaj kristinka odis taka?
Д димери ќе испитуваш чисто превентивно или? До која недела тоа се испитува? Мене за тоа ништо ми нема спомнато... @mimidjon за стрии јас засега немам, а имам мн сува кожа подложна на стрии...се мачкам само со павловичева помешана со АД капки и гледам сега барем 2 пати во денот да се намачкам, оти мешко почна да расти...Па да не ми е уште рано за стрии? Која недела ви се појавуваат претежно?
Да, кај Кристинка одам јас, во уредот треба да се спремни ама ај кај нас тоа си е да трчаш само наваму натаму. Мене повеќе ми е што треба да одам од сабаље па после за резултати и до плодност после да носам да ги види повеќе ми е малтретирањето ваму ќе го направам и си бегам па ми се јавува докторката за резултатите.
Epa da se ti e tuka, jas uste kaj maticniot odam vo uredo uste dve nedeli imam i ke pocnam kaj kristinka i na tie casovite treba da pocnam.tamu ke odis za poragaj?