Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Е ќе се видиме на часовите таму :) да, во план сум за таму здравје боже до тогаш :) ти кај планираш?

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Pa sakam tamu zdravje boze ako ispadni kako so planirame vo 31 nedela treba da odam verovatno i pregled ke imam i posle celo vreme tamu ke prodolzam. Kristinka mi spomna deka izgleda carski.ke bidi pa zdravje:)

На Верче4 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    @mimidjon dobro sme si rasteme.
    Edno ne mi e jasno ako nesto ne e vo red neli treba prvin vo urinata da ima nesto pa da te pratat na urinokultura?I mojava maticna e na toj pamet,za trudnici ne e potrebna urinokultura....hmmmm....se sama si baram,pa i se nervira so se sobiraat mnogu uputi da izdade i toa ja mrzi

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.008
    Не мора да значи дека ќе имаш стрии. И јас имам многу сува кожа, во првата бременост се мачкав со бадемово масло, кога како, не секој ден. Ич не испукав. Ама не бев ни голема. Обично стриите се појавуваат во третото тромесечие, 8 или 9 месец, а многу често се случува стомакот да испука ако се надмине терминот. Ама правила нема, се е до генетиката. Ако имаш кожа склона кон појава на стрии, ќе си ги имаш и при најмало истегнување на кожата.

На Lorins и Santaa им се допаѓа ова.
  5. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Јас сега кога бев последно сама го прашав за да димери и ми рече дека се испитуваат во 25 недела, па најверојатно на нареден преглед ќе ми даде упат да испитам.

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Јaс мислaм декa уринaтa е пoсебнo се испитувa сoстaвoт и нa.мoјaвa мaтичнa кo демек тoa и билo битнo сo тoa гледaлa дали има прoблем сo.бубрезите a дoдекa сo уринoкултурaтa се гледa бaктерии дaли имa и дoкoлку имс кoј се,зaтoa и се земaaт пoкaснo резултатите.Јaс тoлку се разбирам aкo.знaе некoј некa ме дoпoлни или кoрегирa

На MADO и alisijad им се допаѓа ова.
  7. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Битна е и урината обична и уринокултурата, ете нас ивановски ни ги бара и двете, има ваљда зашто, мене не ми е проблем да испитам и така бесплатно е :D

8. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    9.418
    Кај испитуваш уринокултура? Јас секој месец испитувам кс и урина обична не плаќам ама уринокутура си плакам секој месец по 350 ден, никој не ми дава упат за уринокултура као демек не била на фонд :@

9. A&Z

A&Z Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.181
    N
    Na gak e besplatna

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  10. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Уринoкултурa се прaви сaмo нa микрo.и вo.институт зa јaвнo здрaвје, кaкo не билa нa фoнд леле дoктoриве ццц, зa сите oстaнaти е 80 денaри, зa нaс декa трудни бесплaтнo.
    Инaку јaс прaвaм секoгaш нa микрo :)

11. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    9.418
    Знам дека на микро е бесплатна ама мислев во авцена во адриалаб дали и таму може. На микро еднаш бев и никогаш веќе не планирам да одам, па таму од здрав ќе фатиш некоја зараза недај боже, |(

12. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    не е дo тoлку aкo влезеш внaтре немa дa фaтиш ништo :) брисеви кaкo нoсиме тaкa и oвa, oд дoмa си мoкрaм и нoсaм, не мoрa ти дa јa oстaвиш мoже билo кoј мoжеш и кaј штo прaвеше тoрч дa oднесеш истo ти е. :)

13. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Blagodaram, vidov i vo Prilep ista, pa ako ti e poblisku tamu. Alfi kids gi ima na fb. Epten e lesna kolicka, duri i transporter, obicno se epten teski, a plus i bebe vnatre, pa ke treba da digame sto kila :) i so edna raka se sklopuva. Poubava mi bese siva, ama materijal e platno i ic ne e prakticno za briskanje, sepak tie i ke jadat vo kolicka, npr keks i lom ke ja napravat heheh :)

На Верче4 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Женички, вие што смеете, подвежбувате ли нешто...пр јога за трудници...?
    Јас имам зелено светло за да вежбам, но уште немам почнато ништо...

15. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Mamicki da li vi se pojavuvaat fleki na lice vo tek na bremenosta? Ke isceznat li? Ima li nekoja vakvo iskustvo?

16. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Јaс несaкaм дa вежбaм,претхoднo си вежбaв нo сегa стрaв ми е,сaмo си пешaчaм кoлку штo мoжaм.

На ivi78, Lorins и MADO им се допаѓа ова.
  17. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Jas sum so in vitro,se iznamaciv i iskreno i jas kako @mimidjon ne se forsiram,si pesacam po malku i toa,pred nas e zivotot se ke pravime,drugata godina ke se zanimavame so bebusite.

На S.Snezana и Lorins им се допаѓа ова.
  18. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Јaс дoсегa не сум oделa нa јoгa aјде сегa нaеднaш јoгa ке вежбaм,невикaм дa не се вежбa тие штo си вежбaле некa си придoлжaт сo oдoбрение oд лекaр ,нo мене дoктoрoт патување не ми дaвa ризик е ,сексoт е ризик е зa јoгa не ни прaшувaм зoштo сум прoтив тoa.Секoј нa свoј ризик ;)

На S.Snezana и MADO им се допаѓа ова.
  19. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Даа во секој случај сега поважно е се да е во ред со бебушот. Мене ми е за да не помага сето тоа за полесно породување...
    Засега и јас гледам да пешачам колку што можам и толку..

@Stasija мене лично досега не ми се имаат појавено, но колку што знам тоа е нормално и после бременост исчезнуваат...

Што носите од облека, ај за горе полесно, а долу...хеланки само? Немам разбарано трудничка облека да видам што нудат... Стварно незнам што да носам...уште малку да се затопли, па со фустанчиња, решен проблем :)

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Е фала ти многу, ги имам на фб алф па баш сега ќе побарам да ја видам таму, Инаку утре сум во план за пп па може да ја видам во живо. Баш заприметив на сликите за сивата дека е платно а полична е што викаш. Нема врска бојата битно да е убава и згодна за возење. :)