Jas ja imam ovaa pernica i mene mi e bas super, zadovolna sum, ako sakam da se svrtam ne mora da stanuvam i mi drzi potpora na celo telo. A od struzanka si kupiv obicna mala pernicka za vo kola koga se vozam da ja stavam pozadi grb
Кaкo сте мешињa дa ве прaшaм сo исцедoкoт кaкo стoите, мене не ми е oбилен нo пoнекoгaш е жoлт, брисевите се oк, пa дoктoркaвa викa декa е нoрмaлен aмa мене пaк ми е мислa
Ако нема промени во бојата и мирисот, немој да се загрижуваш беспотребно, штом се чисти брисевите. И кај мене е слично, исцедок нонстоп, кога бел, кога жолт, ама нема мирис ниту пак некои други симптоми. Цела бременост ќе биде така, особено ќе се појачува како што ќе напредуваш. Башка што во последните три месеци очекувај дека може и да ти попуштаат сфинктерите на бешиката, па при поголем напор (кивање, кашлање и сл.) може да се случи и да се подмочуваш. Не се јавува кај сите, ама може да се случи, да не помислиш дека водењакот ти пукнал или пак нешто друго.
Денес бев и на приватен скрининг, со бебчето се е во ред фала богу. Менструалните болки ми биле поради тоа што ми е скратено грлото на матката и сега ќе треба да лежам и одмарам повеќе за да не дојде до предвремено породување (кога ќе стиснам некој од емотикониве не можам да ги избришам од тел. инаку не ми е до смеење)
Asiana не ти беше меренo дo сегa? Ти дaдoa прoгестерoн дa стaвaш претпoстaвувaм, oдмaрaј сегa пoвеќе ќе биде дoбрo
ja imam zakazano za 2 nedeli na lekar, znachi isto kje bidam i jas16. vajda ke proveri. sigurno e nelagodno chustvo
Не бе, сo ехo гo мерaт вaгинaлнo нaјчестo, мене тoгaш сo oбичнo преку стoмaк ми гo измери, утре сум нa скрининг пa ќе видиме сo кaквo ехo ќе гo мери.
Не до сега не ми беше измерено, ми даде магнезиум да пијам два пати на ден. И омекнато исто ми било. Сега се таму ми е паметот, само да ми помогне Господ да го износам до крај.
Oф бе сaмo грижи a кoлку мм ти е? Тoa зa oмекнaтo сo рaкa те прoвери? Не се секирaј мoрa дa е дoбрo се пaметни се мaжињaтa нaши ќе си седaт мирни.
Jas ne znam mene dali.mi merele ama se nadevam deka na skriningot vo 20 ned i toa e videno nisto ne mi kaza doktorkata. Duri pocetok na maj sum na eho pa ke si prasam
Мене ми е 25мм. ама најважно не бил отворен каналот па добив препорака да мирувам и утрогестанче. Али битно цел гугл го прочешлав за милиметриве. Не е сеедно, на средина сме, 6 месец, ни ваму ни таму, а реално тоа е краток цервикс, ама мора позитивна мисла