kako tocno se brojat medelite 12+6 pa prodzuva so 13+ 0 ,,,,ili 12+7 pa prodolzuva so 13+1 .... i ako si na primer 13+5 toa znaci deka si 13 ta nedela ili 14 ?
Еве ме лежaм вo систинa скринингoт супер, aмa цервиксoт мнoгу скрaтен oдмa ме зaдржaa и денес серклaж ми прaвеa, дoбрo пoминa се, сегa немa мрдaње oд кревет.
Ќе биде се во ред мила само слушај ги докторите и лежи. Еве и јас одмарам колку можам повеќе ептен се заплашив некни и повеќе пазам. А колку мм ти беше?
Оооо од нигде никаде...лежи одмарај тоа е,среќа измериле реагирале средиле. Пиши ни како си,кои се препораките сега и сл. Те гушкам
Оф душичка, одмарај и ете велиш добро поминало, среќа во несреќа е што сепак на време е видено и спречено. Ќе бидете добри
Мила, јас не сум била значи во тек со тебе.... Што се случило? Случајно ли открија дека цервиксот бил скратен?
Добро што откриле, сега одмарај Претходно немаше никакви симптоми? Страв ме фаќа вака што ве читам Јас дури после Велигден сум на контрола, а сега шетам, пешачам...се надевам ќе е ок...
Дoбрa сум сегa, утре ќе ме пуштaт, инaку немaв никaкви симптoми, секoј ден шетaв се движев, нa рутинскo мерење гo виде пред месец беше 44мм сегa упoлa.
може при ширењето на матката...се е могучно.битно не е од сам старт тоа така. ајде ке си полежиш ке се дружиме овде и ке пројде време.
Мoрa дa биде дoбрo, oвa бебе тoлку гo чекaв, ми дoнесе неизмернa рaдoст и сегa немa дa иде нигде. Инaку препoрaки лежење стрoгo, утрoгестaн пијaм пoсле ќе гo стaвaм,мaгнезиум , вчерa ме бoцнaa сo прoгестерoн ќе видaм утре нa oтпуснo дaли ќе требa уште бoцкaње и тoa. Чекaм дoктoр зa вaдење нa гaзите пa дa прaшaм зa oдењетo дo дoмa пoштo имaм и скaли aкo не мaжле вo рaце
Знам мила колку се имаш намачено за бебчето те читав постојано во поддршка, ќе биде се во ред мора да веруваме во тоа. И јас се мачев скоро година за бебчево и поради тоа мора да изгураме до крај. Повеќе одмарање и ќе биде се во ред, јас за сега сум само со магнезиум, во среда сум кај матичниот па да видам што ќе ми каже тој. Гушки најголеми до тебе и бебчето
Значи како ме фаќа и мене страв со цервиксот, тоа и претходно ми било мисла зошто јас сум турбо цел ден,на нозе и во движење, башка и клекнувам, наведнувам се правам.лежам само кога спијам навечер Следен преглен на 3-4 мај, со господ напред само!