Ние си дојдовме дома, одмараме , мрдаме докторот рече сошил највисоко што може и дека смета дека сум заштитена. Имаме уште нешто плус терапија и така Поздрав мешковци
bash te mislev i kje ti pishuvav pp posle temava, ama si pishala fala bogu. odmarajte sega kje bide se ok. bebac sakal da lezish poveke. a i fakjaat nagli goreshtini kaj ke se akash!? sakash knigi da ti pratam po nekoj nesho da chitash???
Фaлa ти милa имaм нештo книги дoмa aмa не сум нештo пo читaњетo сегa уште не ме имa фaтенo дoсaдa oд лежењевo пoсле мoже ќе пoчнaм и дa учaм зa втoр фaкс
eheee ako be pa sho. bitno da ne se plashish, nishto ne e strashno samo lezenje e lekot. filmchinja? sakash predlozi?? bilo shto ako ti tekne ili to e dosadno pishi mi
Оффф за малце ќе заборавев, утре рано сум на контрола и проверка на скриен шеќер, до сабајле само водичка. Повеќе од еден месец се немаме видено со бебето, редно е, а во четврток на скрининг кај специјалист. Многу гледање ќе ни дојде
Da pisam I tuka, pisuvav vo trudnicki muabeti no tuka nesto dr. Sakam da kazam. Mene mojata doktorka mi kaza deka od 16 do 18 nedela moralo da ima vaginalen pregled, zaradi cerviksot, da se vidi kako e sto e. Mene utre mi zakaza pregled pa ke vidime sto ke izleze, se nadevam na se najdobro. Taka da spomnete im I vie na casite doktori za vakov pregled.
Не е бoлнa, се прaви пoд aнестезијa вo сaлa, нo мoшне крaткa зa дa не влијaе нa бебетo. Преспивaш еднa вечер и утре дентa дoмa
Сабајле се видовме со бебето, сонце пораснало околу 650гр, инаку сме 24+4, горе долу одговара за неделите. Бебето добро, плацентата добра, докторот задоволен, мама среќна. И скриен шеќер проверував, се надевам и таму дека е се во ред. После со синко во количка се расшетавме и малце сум уморна, но исполнета. Во четврток на скриниг сме, убаво уште еднаш детални докторот да ги види сите органи и срценцето и може мирно да спиеме Следна контрола за еден месец и тогаш ќе почнеме со цтг, поминува времето, а јас уште не сум свесна дека сум трудничка
Ista sum i jas, ne samo sto na rabota sum celo vreme u dvizenje tuku i posle pesacam.. i jas sum odma posle veligden na pregled i edvaj cekam da idam. A baska sto stalno zaboravam deka imam mese pa se mavam doma od se i sesto tuku kako ke izdrzime na zestinive uste od sega
Dali seuste piete folna ,ili nesto dr ?Jas sum 14 +3 uste pijam folna ,utrogestan primam vaginalno ,sumeki vikamin c so kalcium i b6 .Doktorot rece da prodolzam nemam steta no nisto dr ne mi dade kako na pr mamavit ,neli treba da se pie ?Kakvi se vasite iskustva?
Јас после скринингот не пијам фолна, продолжив со мамавит. Покрај нив и магнезиум директ. Одвратни ми се и искрена да бидам не ги пијам. Со утрогестанот престанав исто од скринингот наваму. Фала Богу нема веќе крварење, па нема потреба.
i jas nemam krvarenje ama uste gi primam utrogestan ,ke go prasam doktorot za mamavit dali da pijam naredno koga ke idam za brisevi.
zdravo feminki, moze sovet? jas prv pat otkako doznav deka sum bremena maticnata me pregleda na vaginalno eho za da vidi srceva reakcija ( togas imav 6 nedeli), posle za prvo eho bev vo cair ( imav 10 nedeli) i za vtoroto eho pak bev vo cair ( 14 nedeli). zavcera i vcera imav bolki na dolniot del i nonstop mi se mocase. Na 16 maj ( posledniot den od 22 nedela) imam zakazano screening. sega se dvoumam dali da odam ovie denovi na eho pregled kaj maticnata da vidi zosto me bolese stomakot ili ne? Zborot mi, da ne e mnogu pregledi zaedno so screeningot i ova so maticnata?
Ne se mnogu odi neka te vidat moze imas infekcija nekoja,jas sum na komisija na 4 maj a na 6 imam screening zakazano kako ke se pogodi odi ne cekaj doma
fala vi, bev na pregled vo cair, se e vo red so bebeto, samo sto mi prepisa cefaleksin da pijam i brusnica, mozno e da pocnuvaat cisti vo levata strana, pa zatoa i me bolelo
sega kupuvav caj od brusnica od biofarm, ima 30% brusnica, 21,8%hibiskus, 3,5% sipka, jabolko i sl. dali e stetno da se pije vo bremenosta, oti sodrzi hibiskus, ili moze slobodno da se pie?