Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Ние си дојдовме дома, одмараме , мрдаме :) докторот рече сошил највисоко што може и дека смета дека сум заштитена. Имаме уште нешто плус терапија и така :)
    Поздрав мешковци :hai:

На Santaa, Asiana, Smizzy и 2 други им се допаѓа ова.
  2. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    bash te mislev i kje ti pishuvav pp posle temava, ama si pishala fala bogu. odmarajte sega kje bide se ok. bebac sakal da lezish poveke. a i fakjaat nagli goreshtini kaj ke se akash!? sakash knigi da ti pratam po nekoj nesho da chitash???

На Santaa и alisijad им се допаѓа ова.
  3. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Фaлa ти милa имaм нештo книги дoмa aмa не сум нештo пo читaњетo :D сегa уште не ме имa фaтенo дoсaдa oд лежењевo пoсле мoже ќе пoчнaм и дa учaм зa втoр фaкс :lol:

На mimidjon му/ѝ се допаѓа ова.
  4. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    eheee ako be pa sho. bitno da ne se plashish, nishto ne e strashno samo lezenje e lekot. filmchinja? sakash predlozi?? bilo shto ako ti tekne ili to e dosadno pishi mi :*

На alisijad и mimidjon им се допаѓа ова.
  5. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Оффф за малце ќе заборавев, утре рано сум на контрола и проверка на скриен шеќер, до сабајле само водичка. Повеќе од еден месец се немаме видено со бебето, редно е, а во четврток на скрининг кај специјалист. Многу гледање ќе ни дојде :D

На Santaa, Lorins, mimidjon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Da pisam I tuka, pisuvav vo trudnicki muabeti no tuka nesto dr. Sakam da kazam.
    Mene mojata doktorka mi kaza deka od 16 do 18 nedela moralo da ima vaginalen pregled, zaradi cerviksot, da se vidi kako e sto e.
    Mene utre mi zakaza pregled pa ke vidime sto ke izleze, se nadevam na se najdobro.
    Taka da spomnete im I vie na casite doktori za vakov pregled.

7. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    ako ne ti e problem moze nakratko da mi objasnis kakva e postapkata i dali e bolna?

8. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Не е бoлнa, се прaви пoд aнестезијa вo сaлa, нo мoшне крaткa зa дa не влијaе нa бебетo. Преспивaш еднa вечер и утре дентa дoмa :)

На julia87 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Сабајле се видовме со бебето, сонце пораснало околу 650гр, инаку сме 24+4, горе долу одговара за неделите. Бебето добро, плацентата добра, докторот задоволен, мама среќна. И скриен шеќер проверував, се надевам и таму дека е се во ред. После со синко во количка се расшетавме и малце сум уморна, но исполнета.
    Во четврток на скриниг сме, убаво уште еднаш детални докторот да ги види сите органи и срценцето и може мирно да спиеме :)
    Следна контрола за еден месец и тогаш ќе почнеме со цтг, поминува времето, а јас уште не сум свесна дека сум трудничка:$

На LadyIvvy, LadyC, Santaa и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Ista sum i jas, ne samo sto na rabota sum celo vreme u dvizenje tuku i posle pesacam.. i jas sum odma posle veligden na pregled i edvaj cekam da idam. A baska sto stalno zaboravam deka imam mese pa se mavam doma od se i sesto :D :* tuku kako ke izdrzime na zestinive uste od sega

На Saraa, wings и julia87 им се допаѓа ова.
  11. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    Dali seuste piete folna ,ili nesto dr ?Jas sum 14 +3 uste pijam folna ,utrogestan primam vaginalno ,sumeki vikamin c so kalcium i b6 .Doktorot rece da prodolzam nemam steta no nisto dr ne mi dade kako na pr mamavit ,neli treba da se pie ?Kakvi se vasite iskustva?

12. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Јас после скринингот не пијам фолна, продолжив со мамавит.
    Покрај нив и магнезиум директ. Одвратни ми се и искрена да бидам не ги пијам.
    Со утрогестанот престанав исто од скринингот наваму. Фала Богу нема веќе крварење, па нема потреба.

13. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    i jas nemam krvarenje ama uste gi primam utrogestan ,ke go prasam doktorot za mamavit dali da pijam naredno koga ke idam za brisevi.

14. mami mami

mami mami Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    17
    zdravo feminki, moze sovet? jas prv pat otkako doznav deka sum bremena maticnata me pregleda na vaginalno eho za da vidi srceva reakcija ( togas imav 6 nedeli), posle za prvo eho bev vo cair ( imav 10 nedeli) i za vtoroto eho pak bev vo cair ( 14 nedeli). zavcera i vcera imav bolki na dolniot del i nonstop mi se mocase.
    Na 16 maj ( posledniot den od 22 nedela) imam zakazano screening. sega se dvoumam dali da odam ovie denovi na eho pregled kaj maticnata da vidi zosto me bolese stomakot ili ne?
    Zborot mi, da ne e mnogu pregledi zaedno so screeningot i ova so maticnata?

15. A&Z

A&Z Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.181
    Ne se mnogu odi neka te vidat moze imas infekcija nekoja,jas sum na komisija na 4 maj a na 6 imam screening zakazano kako ke se pogodi odi ne cekaj doma

16. mami mami

mami mami Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    17
    fala vi, bev na pregled vo cair, se e vo red so bebeto, samo sto mi prepisa cefaleksin da pijam i brusnica, mozno e da pocnuvaat cisti vo levata strana, pa zatoa i me bolelo

На Santaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Super stom e se vo red so bebceto, odmaraj povekje i teraj so terapija

18. mami mami

mami mami Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    17
    sega kupuvav caj od brusnica od biofarm, ima 30% brusnica, 21,8%hibiskus, 3,5% sipka, jabolko i sl. dali e stetno da se pije vo bremenosta, oti sodrzi hibiskus, ili moze slobodno da se pie?

19. Unikatno Ime

Unikatno Ime Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2016
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    84
    Идни мамички, кога првпат ги почувствувавте движењата на вашето бебе во стомакот?

20. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Јас покасно, околу 20та - 22ра недела ;)

На Jokiiniki и Unikatno Ime им се допаѓа ова.