Не бев на контрола се прибрав си легнав магнезиум и супер беше , денес еве мрда се превртува си игра така да изгледа по цел ден на столче и си осеќа и то сака да си лежи
Здраво мешенца. Влегов во 25 недела и сега за сега се е супер. Бејби мрда уште сега не ме остава да спијам. Сакав да прашам кога почнавте да пиете магнезиум? Јас денес ке земам на Биолектра па нешто да советувате..? Поздрав до сите, уживајте и имајте убав ден.
Zdravo mamicki,sakam da prasam dali na nekoja i trpnat dlankite? jas sum vo 27 nedela,odnosno od utre veke vleguvam vo 28,ama mnogu mi trnat prstite na racete.Ako ima nekoja so slicno iskustvo neka pise
Здраво мамички,јас сум нова на форумот,ве следам некое време и решив да се придружам. Инаку сум 22 недела, носам машко бебе.
@kikin jas i ti sme tuka nekade nekoj den razlika i kako se custvuvas? mene ovie dva tri dena me fakja nekija panika dali ke e se vo red
Па со оглед да пред 2-3 дена бев на прв скрининг и го видов беблак кај шо мрда и во ред беше, сега не сум во паника. Но до нареден преглед имам уште месец и нешто и по толку чекање сигурно ќе ме фати паника. Се трудам да сум позитивна колку можам, здравје, ќе биде се како шо треба. Сега чекам рез. од брисеви и тоа да видиме, па јас плус морам и на кумбусов (Мислам така се викаше) тест зашо сум негативнаа група, така да има занимации и причини за думаници, ама ќе истераме со позитивна мисла. (сори за долг пост )
Ке биде се во ред па ние сме јаки мамички, а за некој месец и најгорди на свет кога ке се наречам мамичка дури и чудно ми доаѓа хаха
Леле и мене тие од 375 ми се ептен гадни, па јас оние од 300 си ги пијам само на портокал шо се, тие ми се сосема во ред и по вкус, и вака сега засега количински ми се ок.
Не излегувa кaј сите. Кaј мене сo првoтo вooпштo не излезе, a гледaм и сo втoрoвo немa дa се случи. Oбичнo кaј oние штo се пoслaбички се случувa дa излезе, нo не мoрa дa знaчи, a мoже дa се јaви и пaпoчнa килa пoрaди притисoкoт oд згoлеменaтa мaткa. Инaку, oкoлу 26 неделa, пa и пoдoцнa мoже дa се случи, пoрaди интензивниoт рaст нa бебетo.
Од самиот почеток имам крв од нос, на периоди ми прекинува и пак се јавува. Нормално е во бременоста поради зголемена концентрација на крв во телото.