proveri si serumsko zelezo. hmgb znae da e nizok a ova da e ok. mene pr mi e 120 hmgb a. drugoto ok i ne ziam terapija
Многу телешко, цвекло, магдонос, жолчка, бел грав, просо, истовремено со витамин ц(протокал, чушка..). Оние со отоци да намалат внесување на сол.
Женки, не е ли многу наредна контрола од 27 мај до 1-5 септември? Оваа мојава е луда или што е работата?
Abre kako tri meseci da ne te vidi pa 22 nedela mislam e vtor skrining, na sekoi 4 nedeli zakazuvaat eho da te vidi i plus uste sto drugo imase pa skrien seker pa ima ispituvanja
Три месеци без кoнтрoлa? Пa тoј не е нoрмaлен, мoрa дa се следи рaстoт нa бебетo, нa 4 недели ехo, мaксимум пет. Бaшкa секoј месец се прaви крвнa сликa, уринoкултурa , брисеви двa три пaти, пoтoa нaкaј 6 месец и други испитувaњa имa.
Jovana do sega na kolku vreme te sledea ? Ti napravija li prv skrining ? Ti zemaa li brisevi, urinokultura, krvna slika ? Imas priska, torc ?
@jovana03 те прашав зошто ете конкретно во Германија (знам по јатрва ми) прават поретко контроли. Тука не е така. Терам втора бременост, по втор пат се дружам со мешињата во Труднички муабети, читам по групиве на фејсбук и горе доле сите трудници еднаш во месецот прават контролно ехо. Смени си го гинекологот, зошто по таа логика би имала едвај 3 преглдеи за цела бременост. А каде се трите скрининзи, микробиолошките брисеви, секој месец крвна слика и т.н. ??? Нема логика!
I mojot maticen e takov a znae se od prethodni bremenosti i ne se zamra mi go treba samo za ulat i recepti a si odam privatno
Sega moze li da napravi prv skrining ili mnogu e docna ? Ova e premnogu neodgovorno, pa uste i rekol za tri meseci i slednite skrininzi nemal aber da gi sledi
Во америка е другарка ми.Она за 9 месеци само 2 еха имала и ништо друго.Во странство не го сметаат тоа за неодговорност.Ние до некаде и претеруваме со ехата на секои 3 недели при школска нормална бременост.И ехото е вид на зрачење сепак.