Едното 175, а другото 163, мислам, на работа сум и може малку да ми се извртени цифрите, али тука беа отприлика. Ги осеќаш ти како мрдаат?
Da gi osekam, ponekogas ako udarite im se pojaki dva pati gi osetiv i na raka kako me doprea, vcera bev na eho ednoto bese 261 gram, a drugoto 254 ili 255 grama, od ednoto mi dadoa slikicka 4D, drugoto ne sakase da se slika
И кај мене едното не сакаше да се слика. Ниту сакаше да го мерат, хахахахаха Јас ги осеќам, ама што знам некогаш почесто, некогаш поретко. Осеќам како да се движат внатре, некои превртувања, не ме удираат, бар ја така мислам. Кога лежам на страна како да ми го влечат стомакот. Незнам чудно некако ми е.
Поврат побарав на капарот што ми го побараа за пораѓај. Не од прегледот. Основ да не ги тужам, за направен превид на скрининг кај што е посочено од моја страна дека ми е кажано дека имам хематом ( дека матичниот ми кажа така), а Адамова не го виде. Инаку да. Што и да те интересира плус, тука сум.
Ајде и јас влегов во второто тромесечие,со господ напред,брзо помина времето.Се надевам и наредните месеци ќе биде така.Сега баш си гледам 14 + 3 дена нели од 14 недела е 4 месец,така ли?
Ве молам некој нека ми објасни зашто ама воопшто не ми е јасно од која недела почнува пример 4ти месец? Ако со 13+1 влагам во второ значи дека влагам во 4ти? Или од 14+1 сум четврти? Петти пример е од 18+1 или од 17+1? Ај хелп кој знае, стварно не знам како да рачунам.
13 plus 1 si vtoro tromesecie, a 18 plus 1 si petti mesec ova e spored tabelite, inaku ke racunas spored prv den od dobieno i taka ke znaes tocno koga vlagas vo mesecot, mene na primer mi se padna vo petti da vleza 17 plus 2
Добро, јасно ми е, значи јас на 7ми јули (мој датум) влагам во петти здравје боже. Лелеее како лета времево...