хахаха леле мене ми е термин баш у жешко 22ри Август и еве ме вел ден со низок притисок си седам 80/60 а пулс 120 ... стварно незнам како ќе де трпи
pulsot samo. praj da se osekja choek umorno, zamoreno. no e normalno u bremenost da e ubrzan. srcka ja ushe mesec dena posle tebe..sledno zimsko kje planiram.
nezz kolku e normalen ama mojot do 120 odi. no jas sum so srcev problem od prethodno.. ne e novo da mi e tolku. bitno na bebeto ne mu smeta.
Нормален до кај 80 ми кажа докторката од Систина. Инаку мене ми скока до 120 ( што не е нормално) и ми рекоа ако не се стабилизира ќе мора терапија што е специјално за пулсот. :/
Лејди, имаш ли израчунато на интернет со калкулатор на бременост? Таму се ти кажува, мене бар ми погоди, исто и на гинеколог се поклопуваат.
Рачунав на почетокот ама да ти кажам искрено во недели ми пишуваше на калкулаторот, не ми пишуваше кој месец сум. Мада кога ќе размислам не ми е ни битно, битно бебушко да ми се развива право и здраво.
Devojki jas veke ja zavrsuvam 13+6 i veke pocnuvam vtoro tromesecije pa sakam da prasam dali vo vtoro tromesecije imate blagi bolki vo dolniot del od stomakot i zgolemen sekret
и мене ми е постојано од 110-125 :/ прашував по доктори ми викаат одмарај и течности пиј па одмарам бре цело време лежам
Мене во Систина ми кажаа двајца доктори ( мојата и уште еден) дека тоа е тахикардија која знае да се јави во бременост и мора да се третира. Дури и од памет се извадив и прашав дали тоа ќе е постојано или привремено додека сум бремена. Да си прашаш доктор, не се зезај, мене ми е претешко кога имам таков пулс, а најчесто на топло ми се качува.
Zdravo Mamicki da ve prasam posle prviot skrining i brisevite, koe e slednoto ispituvanje i koja nedela?
Наредна е во 15-16 недела контрола со закон земање брисеви, па од 20-23 недела е скрининг 2. . (Ваљда добро кажав, ако згрешив нека ме корегира некој)
Кај зимаат брисеви во 16 -17? Мене во 13 ми земаа и толку, во 16 не сум ни имала преглед. Треба ултразвучно ехо во 17-19 недела
Мене ми земаа во 15+ во Систина. Значи не во 16-17 туку од 15-16 та недела (ми рекоа облигативно се зема тогаш брисеви) . А па мојот матичен ми зема во 8ма(у превод сите различно земаат кога ќе видиш). Сега испаѓа јас на ултразвучно да одам за 2 недели и после па за две недели на скрининг 2. Ту мач е тоа. Најверојатно зависи од гинеколог.